У Тисовці можуть побудувати тренувальний стадіон

02:10 | 26 апреля 2015
Президент ФЛАУ Ігор Гоцул 23-25 квітня відвідав з робочим візитом Львівську область.
 
Більшість питань стосувалося його обов’язків як першого заступника Міністра молоді та спорту. Проте, деякі з них мали безпосереднє відношення і до легкої атлетики.
 
 
- Якщо брати міністерські справи, то під час поїздки ми вирішували питання, які дісталися нам у спадок по стадіону «Арена Львів», зокрема, по введенню в експлуатацію другої черги, - розповідає Ігор Гоцул. - Спілкувалися з цього приводу з представниками керівництва міста, області, адміністрації стадіону. Основне, що вирішили – буде проведено серйозний, великий аудит цього підприємства.
 
Також відбулася зустріч зі спортивною громадськістю регіону. Розмовляли про реформу спорту, про проблеми, з якими зустрічається зараз більшість видів спорту, включаючи легку атлетику. Про спорт у школах, вищих учбових закладах.
 
Відвідали Навчально-спортивну базу літніх видів спорту Міністерства оборони. Основна мета візиту на цей об’єкт – його підготовка до юніорського чемпіонату Європи з боксу, який тут відбудеться у травні. Проте також обговорили наміри адміністрації манежу замінити там легкоатлетичну доріжку. Питання не просте, домовилися, що разом будемо намагатися вплинути на Міноборони.
 
- Три місяці тому, коли ви були у Львові, підіймалося питання про повернення стадіону «Скіф» Львівському університету фізкультури. Адже наразі він підпорядкований Нацагентству з питань Євро-2012. Є якийсь прогрес у вирішенні цього питання?
 
- Проект відповідної постанови Кабінету Міністрів підготовлено  та подано. За нашою спільною домовленістю подавало його Міністерство освіти і науки України, супроводжують процес наші колеги зі Львівського інфізу. Ми обговорювали з проректором Університету, як рухається це питання. Там виникли проблеми у зв’язку з тим, що проект має пройти узгодження в декількох Міністерствах перед тим як буде поданий на Кабмін. Процедура досить тривала, і ми пообіцяли, що підключимося, щоб пришвидшити її. І найближчим часом відповідна постанова буде винесена на рішення Кабміну.
 
Останнім пунктом у цій поїздці була Навчально-спортивна база зимових видів спорту Міністерства оборони України "Тисовець". Ми її оглянули, разом з губернатором провели нараду. Перш за все обговорили стратегію розвитку цієї бази. Останні декілька років стратегія мала пряме відношення до спроби України отримати право на проведення Зимових Олімпійських ігор-2022, адже ця база розглядалася як один з основних об’єктів. У зв’язку з тим, що від цієї ідеї відмовилися, і судячи з усього найближчим часом подібна перспектива залишається туманною, то ми говорили про зміну вектору розвитку.
 
Серед важливих пріоритетів визначили наступні моменти. По-перше, база працює як центр підготовки військовослужбовців – це основний напрямок. По-друге, вона працює як місце реабілітації учасників АТО. Ми говорили про те, що там можуть бути організовані дитячі спортивні оздоровчі табори. А також дуже важливим етапом діяльності бази буде підготовка збірних України. Ми домовилися про те, що найближчим часом складемо список видів спорту. Впевнений, буде серед них і легка атлетика.
 
- Але ж на олімпійській базі «Тисовець», яка зараз спеціалізується на біатлоні та лижних гонках, відсутня легкоатлетична інфраструктура.
 
- Серед наших планів - будівництво там тренувального стадіону. Але вже зараз у Тисовці є можливість для підготовки українських стаєрів, ходоків. Висота – понад тисячу метрів, дуже гарні умови проживання та харчування. Окрім того – природа, повітря, що також може допомагати підготовці наших атлетів. Є зацікавленість наша, спорткомітету Міноборони, області, райадміністрації. Тому, вважаю, у цього проекту є майбутнє.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік