Луцький стадіон «Авангард» незабаром зможе приймати легкоатлетів?

12:55 | 11 мая 2015
10 травня завершилася робоча поїздка президента ФЛАУ Ігоря Гоцула до Волинської області. Останнім пунктом його візиту став Луцьк.
 
Результати перемовин, які відбулися під час зустрічей в цьому обласному центрі, можуть невдовзі вивести розвиток легкої атлетики у регіоні на новий рівень.
 
- Спочатку мала місце зустріч з заступником голови Волинської облдержадміністрації Світланою Мишковець, - розповідає Ігор Гоцул. - Обсудили декілька моментів. Зокрема, питання фінансування ДЮСШ, адже нещодавно частину спортивних шкіл було переведено з балансу Фонду держстрахування на місцеві бюджети. Обговорили, з якими труднощами у зв’язку з цим зіткнулися на Волині, що можна зробити, щоб їх уникнути. Обмінялися баченням вирішення проблеми.
 
Другий момент, якому приділили чимало уваги – спортивні споруди області. Найголовніше, про що говорили – завершення реконструкції луцького стадіону «Авангард». Декілька років тому на ньому було проведено великий обсяг робіт: вклали основу під легкоатлетичне покриття, провели підрізку, корекцію віражів. І тепер справу логічно було б довести до кінця. З’ясували,чим може допомогти Федерація, чим – Мінмолодьспорту, що мають зробити зі свого боку місто та область.
 
- Чи реально, що вже скоро «Авангард» зможе приймати великі національні змагання з легкої атлетики?
 
- Цей проект набув реальності після нашої другої зустрічі у місті – головою правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександром Товстенюком. Ця благодійна організація на 90 відсотків підтвердила свою готовність профінансувати реконструкцію стадіону. Домовилися, що найближчого тижня ми представимо Фонду розгорнуту інформацію про обсяг робіт, який необхідно провести, а також про те, які змагання і заходи ФЛАУ могла б дати Луцьку у 2016-му році. Якщо усі моменти, які ми надамо, їх задовольнять, то вони вже зараз підтверджують свою готовність вкласти гроші у цю справу.
 
- Ви сказали, що мова йшлася про проведення легкоатлетичних змагань на «Авангардді» вже наступного року. Що, можливо там зробити якісну легкоатлетичну інфраструктуру – доріжки, сектори – вже до цієї осені?
 
Основа там зроблена, залишилося декілька косметичних правок, і після цього можна стелити покриття. Подібні роботи займають 1,5-2 місяці. Тому, при наявності доброї волі, фінансування та бажання, все можна зробити у цьому році, до чого і будемо прагнути.
 
- Про які ще спортивні об’єкти йшлася мова?
 
- Федерація легкої атлетики Волинської області домовилася вже про те, що бере ділянку у парку міста для будівництва тренувальної бази. Ми з її президентом Володимиром Рудюком, обговорили, як краще її облаштувати, що можна було використовувати для тренувань збірних команд. Вона розташована у чудовому місці, у парку на березі річки. І у той же час – у центрі Луцька. І це ще один окремий, важливий проект, над яким ми зараз працюємо.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік