Ігор Гоцул: «Сподіваюся, візит Бубки до Кіровограду розворушить місцеву владу»

14:55 | 14 мая 2015
На початку тижня делегація ФЛАУ відвідала Кіровоград, який прийматиме значну частину національних легкоатлетичних стартів літнього сезону-2015.
 
Дізнатися, як йде підготовка стадіону «Зірка» до змагань, щось підказати, дізнатися, яка додаткова допомога потрібна з боку Федерації – це була головна мета візиту до міста керманичів української легкої атлетики. Як виявилося, є як позитивні моменти, так і ті, що викликають певне занепокоєння.
 
- Що стосується позитиву: стадіон знаходиться в гарному стані, більша частина того, що необхідно було зробити – завершено, і ми без особливих проблем проведемо там основні наші змагання, - розповідає президент ФЛАУ Ігор Гоцул. – Організаційна робота ведеться нашими колегами з місцевої обласної федерації, і ця робота не викликає занепокоєння.
 
А от що хвилює – ми не побачили поки що належної зацікавленості, очікуваного нами рівня ініціативності з боку місцевої влади, як міської, так і обласної.
 
- Маєте на увазі, зацікавленості до змагань з легкої атлетики національного рівня?
 
- Не лише до змагань, адже вони – це один з інструментів розвитку спорту, залучення дітей у секції. Змагання можна розглядати як додатковий головний біль у плані їх організації. А можна розглядати як можливість надати людям приклад здорового способу життя, залучити більше дітей до секцій, дати нові елементи видовища, розваг місцевим жителям. Зробити стадіон одним з активних центрів життя міста та області. І ось уваги до такого роду можливостей і належної зацікавленості – цього ми не побачили. Ми не чекаємо, що хтось за нас проведе змагання, ми їх проведемо і без міста і області. Не має розуміння унікальності того факту, що у місті з’явився стадіон і його, щоб він і надалі існував і розвивався, треба максимально ефективно використовувати.
 
- Чим тут може допомогти ФЛАУ?
 
- Ми нікого не можемо змусити бути щасливим. Ми можемо допомогти, підставити плече, виступити консультантами, партнерами. Але є частина шляху, який у місті мають пройти самостійно.
 
- Ці проблеми не ставлять під загрозу проведення змагань у Кіровограді.
 
- Тут цілий комплекс. Якщо є стадіон, то в Кіровограді має серйозно розвиватися легка атлетика. Вона буде розвиватися тоді, коли буде зацікавленість, стратегія розвитку. Другий момент – власники стадіону. Вони вклали гроші, вони очікують якоїсь віддачі від стадіону. Та частина, яку брала на себе ФЛАУ, вона виконується – ми забезпечили і наповнили стадіон змаганнями національного рівня, ми передали туди достатньо велику партію інвентарю та обладнання. Але інша частина, місцеве спортивне життя, вона поки що є тягарем для власників. Тому що до них приходять з проханням потренуватися безкоштовно, бо не має грошей. І тут вже є поки що маленький, але конфлікт.
 
- Ще одною складовою вашого приїзду до міста була підготовка до візиту Сергія Бубки, який заплановано на 24 травня.
 
- Я колись говорив, що в Україні не повною мірою використовуємо той потенціал, який є у Сергія Бубки, який може бути використаний для просування в державі ідей спорту, олімпійського руху і легкої атлетики зокрема. Ми розмовляли з Сергієм Назаровичем і просили його знайти у своєму щільному графіку можливість відвідати Кіровоград. Для нас зараз це знакове місце з точки зору найближчих перспектив розвитку легкої атлетики країни. Його візит – це спроба надати новий імпульс цьому розвитку. В даному випадку ми говоримо про те, щоб і ту негативну тенденцію, про яку вище велася мова, також з його допомогою зломити. По-перше, ми Бубці ми хочемо показати, що нам є чим пишатися, щоб Сергій Назарович побачив наші досягнення, реконструйований стадіон, і побував на національних змаганнях з легкої атлетики – в даному випадку на командному чемпіонаті України серед юніорів. Але головне – за допомогою Бубки хочемо ще більше показати значущість нашого руху, ще раз привернути увагу місцевих влади, ЗМІ до легкої атлетики, і все-таки направити розвиток процесів у Кіровограді у правильне русло.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік