В Україні відсвяткували Олімпійський день

12:55 | 26 мая 2015
Минулими вихідними в усіх куточках України відсвяткували Олімпійський день.
 
У Києві його приурочили IЄвропейським іграм в Баку. І хоча українські легкоатлети у змаганнях в Азербайджані участі брати не будуть, захід на НСК «Олімпійський» відвідало чимало представників вітчизняної легкої атлетики. Зокрема, олімпійська чемпіонка у багатоборстві Наталія Добринська, президент ФЛАУ Ігор Гоцул, а також, безумовно, президент НОК України Сергій Бубка. Гості та учасники свята відкрили Олімпійський день розминкою, а найактивніші виконавці зарядки отримали пам"ятні подарунки від організаторів. Кожен бажаючий на чолі з видатними олімпійцями мав прекрасну можливість взяти участь у символічному забігу по колу легендарного стадіону, який в 1980 році приймав Олімпійські ігри.
 
У Вінниці у забігу з нагоди Олімпійського дня взяли участь понад 4 тисячі містян. Всі учасники, незалежно від віку і статі, додали кілометрову дистанцію центральною вулицею міста – Соборною. Зрозуміло, більшість бігунів – молодь. Але не бракувало й ветеранів. Найстаршим учасником виявився 80-річний Віктор Вагов, член міського клубу моржів «Нептун». Бігли й цілими родинами, навіть з дошколяриками. В одній з них був 9-місячний малюк, якому вручили спеціальний приз. Проїхали дистанцію і троє прихильників спорту на інвалідних візках.
 
 
– В багатьох містах, містечках і навіть селах в Європі та на інших континентах проводяться масові забіги для усіх охочих. Зазвичай вони передують офіційним змаганням, в яких я беру участь. Такі пробіги якнайкраще слугують популяризації здорового способу життя, – каже вінницький ас спортивної ходьби, учасник Олімпійських ігор Андрій Ковенко. – День бігу у Вінниці в цілому провели не гірше, ніж в Європі. Єдина відмінність – в західних країнах зазвичай на таких стартах розігруються цінні призи і медалі, які виборюють професіонали. А решта учасників бігають для свого задоволення, а на фініші всією родиною беруть участь у масових розважальних заходах. Свята бігу в багатьох населених пунктах за кордоном, де я побував, відбуваються як мінімум раз на рік, а буває й більше.
 
В Івано-Франківську традиційні змагання відбулись на стадіоні «Юність» обласної дитячо-юнацької спортивної школи. Упродовж дня проводились забіги серед дошкільнят (30 м.) та дітей із особливими потребами (30 та 60 м.), а також у змаганнях брали участь школярі віком 7-17 років, студентська молодь (500 м.) та ветерани, чоловіки, жінки 30 років і старші.
 
 
Понад 600 учасників радо зустріли Олімпійців Прикарпаття, котрі прийшли їх привітати в цей день. Серед інших дворазова учасниця Літніх Олімпійських ігор (Афіни, Пекін), майстер спорту України Міжнародного класу з легкої атлетики Неля Непорадна, дворазова учасниця Літніх Олімпійських ігор (Сідней, Афіни), майстер спорту України Міжнародного класу з легкої атлетики Ірина Шепетюк разом з учасниками перебували протягом дня на стадіоні, допомагали робити перші кроки наймолодшим учасникам та раділи успіхам кожного з учасників.
 
Використані матеріали НОК України

 

Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік