Ігор Гоцул: «У Луцьку скоро матимемо і стадіон, і розминочну арену, і містечко для метань»

12:25 | 15 июня 2015
13 червня відбулася знакова подія в житті української легкої атлетики. У Луцьку було підписано меморандум, згідно з яким вже цієї осені місцевий стадіон «Авангард» отримає статус другої категорії ІААФ.
 
Розповісти деталі угоди ми попросили президента Федерації легкої атлетики України, першого заступника Міністра молоді та спорту України Ігоря Гоцула:
 

- Ми підписали меморандум з Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», у відповідності з яким у нас найближчим часом з’явиться у Луцьку новий стадіон. Якщо точніше - вже буквально цими днями розпочнеться реконструкція стадіону «Авангард». Там буде покладено сучасне синтетичне покриття «Conica» і стадіон буде мати другу категорію ІААФ, тобто зможе приймати усі змагання, окрім чемпіонату світу серед дорослих та Олімпійських ігор. Наступний момент – поруч є невеличкий стадіон Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, на в якому також проведуть реконструкцію, покладуть синтетичне покриття, і він буде виконувати функції розминочного стадіону. Ці обидві арени мають завершити до 1 вересня цього року.

 

Ще один момент: окремо «з нуля» до весни наступного року буде побудоване велике метальне містечко. Воно знаходитиметься у міському парку. Зараз Федерація легкої атлетики Волинської області оформлює на себе цю частину парку у місцевої влади.

 

- Яка вартість робіт і за чиї кошти вони будуть проводитися?

 

- Реконструкція виконується повністю за кошти фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Знаю, що вартість реконструкції «Авангарду» - приблизно 6,5 млн грн, університетського стадіону – 1,6 млн грн.

 

- На «Авангарді» буде тренувальне чи змагальне покриття?

 

- Його ми підбирали таким чином, щоб можна було і змагатися, і комфортно тренуватися. До речі, на найближчому засіданні Виконкому ФЛАУ 23 червня ми будемо розглядати питання про перенесення чемпіонату України серед учнів ДЮСШ на вересень до Луцьку, щоб випробувати цю арену. Окрім цього, думаю, восени ми вже зможемо тут провести декілька учбово-тренувальних зборів.

 

- Покриття – це добре. Але для повноцінних змагань необхідні ще ями для стрибків, інше обладнання.

 

- Зараз ми ставитимемо питання перед Мінмолодьспорту, щоб інвентар та обладнання було закуплене за рахунок Міністерства. Тому що маємо правильних приклад і правильний підхід, як це було і з Кіровоградом, коли є державно-приватне партнерство, коли є вкладені кошти в інфраструктуру. Не стояння з простягнутою рукою – дайте нам грошей, ми за них щось зробимо, а люди вкладають свої кошти. І Міністерство має усіляко підтримувати і заохочувати подібні ініціативи.

- Чи можете поділитися інформацією – який регіон буде наступним, з якого прийдуть подібні приємні новини?

 

- Ми активно працюємо по декільком напрямкам. По Львову наші колеги займають активну позицію, і ми працюємо над тим, щоб стадіон «Скіф» повернувся Університету фізвиховання та спорту і був реконструйований. Ми вже тут пройшли великий шлях, залишилося зовсім не багато.

 

Також дуже активну позицію займає Федерація легкої атлетики Дніпропетровської області, і там є великі зрушення по реконструкції дніпропетровських стадіонів. Є напрацювання і в других областях. ФЛАУ дуже мобільна. Ми відразу виїжджаємо на місця, відгукуючись на пропозиції наших колег, що мають активну позицію, бажання і професійний підхід до того, щоб переконати місцеві владу та місцевий бізнес вкластися у реконструкцію. Але залежить успіх не лише від нас, від Федерації, але й багато що залежить від професіоналізму та наполегливості наших місцевих колег. Там де і перше, і друге співпадають – там є результат. Так було у Запоріжжі, так було у Кіровограді, так зараз відбулося у Луцьку.

 

 

 

Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік