Перші перемоги українців у Чебоксарах

17:55 | 19 июня 2015
19 червня, за день до початку командного чемпіонату Європи, на центральному стадіоні Чебоксар – «Олімпійський» - відбулися так звані B-race, тобто тренувальні забіги на 100 метрів та 4х100. У них могли взяти участь усі бажаючі учасники майбутніх змагань.
 
Бігти стометрівку виявили бажання троє українців – Наталія Строгова, Еміль Ібрагімов та Ігор Бодров, які на чемпіонат Європи заявлені в естафетах 4х100 м. Строгова з результатом 11,47 секунди стала найкращої серед жінок. Бодров та Ібрагімов з часом, відповідно, 10,50 та 10,56, посіли у своєму забігу друге та третє місця.
 
Проте усі чудово розуміють, що це було лише тренування, і уся увага до арени буде прикута у суботу та неділю. Причому, не лише у Чебоксарах. Транслювати командний чемпіонат Європи будуть телекомпанії 15-ти країн світу (і це за 12-ти країн-учасниць). України серед них, нажаль, не має. Проте на головній сторінці офіційного сайту ФЛАУ ви знайдете посилання на відеотрансляцію змагань в інтернеті. Також за ЦИМ посиланням ви можете переглянути електронну версію буклету, який ми підготували для вас, і який присвячений збірній України. А от що нам підготували наші атлети – ми запитали у виконуючого обов’язки держтренера збірної України В’ячеслава Тиртишника:
 
- На двох попередніх командних чемпіонатах Європи наша команда посідала шосте місце. На мою думку, якщо ми зараз також будемо шостими – це буде нормальний виступ. Об’єктивно – це наше місце зараз по силам.
 
- З різних причин нам не вдалося зібрати усіх найсильніших. Як справи у наших суперників – вони прибули до столиці Чувашії оптимальними складами?
 
- Звісно, Росія, як країна-господар, виставляє практично оптимальний склад. Учора ввечері до нас в готель заселялася французька команда, і я бачив і Паскаля Лагата, і Рено Лавіллені. З поляками ми спілкувалися – у них також дуже сильний склад. Те ж можна казати і про італійців, і про британців.
 
- Росіяни обдумують над тим, щоб тих атлетів, які переможуть на цьому чемпіонаті Європи, звільнити від відбору на чемпіонат світу. У нас такий варіант не обговорювався?
 
- Безумовно, виступ у Чебоксарах буде враховуватися. Але в критеріях відбору змагання з назвою командний чемпіонат Європи у нас не має. Вдалий виступ тут буде «плюсом» для любого атлета, але критерії у нас трошки інші.
 
- У Чебоксарах досить маленький стадіон – на 15 тисяч місць, і до того ж низький. Вітер не може завадити атлетам показати свої результати?
 
- Це в Лондоні легка атлетика на Олімпійських іграх збирала по 100 тисяч глядачів. На пост-радянському просторі у Королеви спорту, нажаль, такої популярності не має. І думаю для Чебоксар такий стадіон є оптимальним, він буде заповненим. Що стосується, на скільки ця арена зручна для атлетів, скажу наступне. Тут відмінна змагальна «мондівська» доріжка, а щодо вітру – місцеві зі свого досвіду нам сказали, що у вечорі, коли будуть проходити змагання, вітер буде дути куди потрібно: спринтерам у спину тощо. Одним словом, стадіон сприяє високим результатам.
 
***
 
Додамо, що за регламентом командного чемпіонату Європи, три найгірші збірні залишать Суперлігу. Збірна України – одна з восьми країн Старого світу, яка ще ніколи не опускалася у першу лігу. Наше найвище досягнення – «бронза» у 2011-у році. Ну а чинними володарями титулу командного чемпіона Європи є німці.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік