Флеш-інтерв’ю з українцями, які виступали в перший день командного чемпіонату Європи-2015

05:55 | 21 июня 2015
Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з українськими атлетами, які хоча і не увійшли у перший день командного чемпіонату Європи у своїх видах до трійок найкращих, але свій внесок у скарбничку нашої збірної зробили.
 
ВІТАЛІЙ КОРЖ (5-е місце у бігу на 100 м – 10,61 сек)
- Коли їхали до Росії, на яке місце розраховували?
- В принципі, так і розраховував. Минулого року я був четвертим, хотілося звичайно за призи поборотися. Але, як бачите, вітер, до того ж чужа для нас країна. Я вважаю, нормально виступив. Хоча час «сумний» - 10,61, певно найгірший у цьому сезоні.
 
 
ВІКТОРІЯ ТКАЧУК (7-е місце у бігу на 400 м – 53,46 сек)
- Дуже спекотно. На старті вітер дуже сильний був. Думала, на фініші його вже не буде, а виявилося не так. Проте сказати, що вітер так вже й заважав, не можу.
- 53,46 – задоволені чи ні?
- Це не найкращий результат у цьому сезоні, але як для четвертої години дня, у спеку, з вітром – постаралася зробити усе що могла для команди.
 
 
НАТАЛІЯ СЕМЕНОВА (4-е місце у метанні диску – 58.03 м)
- Дуже спекотно.
- Але все ж таки 9 очок для команди вдалося набрати.
- Можна було ще додати.
- Спека завадила?
- Так, але ж усі були в однакових умовах. Десь не допрацювала, будемо аналізувати, чемпіонат світу попереду.
- Не дуже, бачу, задоволені?
- Не «не дуже», а дуже не задоволена. Подивимося на помилки, будемо виправляти.
 
 
КАТЕРИНА КОЗЛОВА (10-е місце у стрибках з жердиною – 3.95 м)
- Доріжка гарна, сектор відмінний – можна встановлювати світовий рекорд.
- Головне завдання – не повторити минулорічну помилку, коли не взяли стартову висоту, виконали.
- Так, до слів головного тренера прислухалася. Він розраховував на одне очко, я заробила три, так що зі своєю задачею-мінімум я впоралася.
- Задоволені загалом?
- В принципі, так. Могла краще виступити, набагато вище стрибнути. Але, значить, сьогодні потрібно було так.
 
 
ВОЛОДИМИР КИЦ (7-е місце у бігу на 5000 м – 14 хв. 29,19 сек)
- Забіг повільний був, чи не так?
- Так, адже дуже спекотно – 29 градусів. Ну і компанія була відносно серйозна, я вам скажу. Я задоволений 7-м місцем, вважаю, своє завдання виконав, приніс очки команді. З такими добираннями, за таким перельотом. Адже ми з Наталією Тобіас прибули до Чебоксар сьогодні уночі. І відразу бігти.
- На останніх двохсот метрах вам вдалося відіграти три позиції.
- Навіть не скажу, чи то суперники стали, чи то я так набігав сильно.
- Коли їхали сюди, на який результат націлювалися?
- Я знав що буде висока температура повітря. Розраховував в 10-ку попасти. На призи не сподівався, тому що дуже високі особисті рекорди у суперників. Я задоволений.
 
 
СТАНІСЛАВ МЕЛЬНИКОВ (9-е місце у бігу на 400 м з/б – 50,47 сек)
- Певно, розраховували на більше?
- Ні. Я нещодавно хворів, ще позавчора був з температурою. Тому головне було взагалі пробігти, про результат взагалі ніхто не думав.
- Тобто на секунди взагалі не зважали?
- Коли хворієш, зрозуміло, що форму втрачаєш. У нас не той вид, де можна декілька днів по приймати ліки та відновитися. Все-таки, швидкісна витривалість. Тим не менш, вийшло навіть краще, ніж я розраховував.
- Зараз почуваєтеся як, хвороба відступає?
- В принципі, так. Вже другий день більш-менш. Але до цього довелося помучитися.
 
 
СТАНІСЛАВ МАСЛОВ (5-е місце у бігу на 1500 м – 3.52,58)
- Повільні сьогодні усі забіги на середні довгі дистанції.
- Через спеку швидко ніхто не хоче бігти. Тут відіграє велику роль тактика та фініш швидкий. В принципі, я задоволений місцем. На останніх ста метрах хлопці були трошки сильнішими. Але почуваю себе непогано, завтра буду ще 800 метрів бігти.
- Там штовханина була на фініші, одного атлета навіть виштовхали на футбольне поле. Вас не зачепило?
- На щастя, я нормально пройшов. Штовхалися, так, мене штовхали, я штовхав, але це боротьба.
 
 
ТАРАС НЕЛЕДВА (5-е місце у стрибках у довжину – 7.75)
- Мій рекорд – 7.90. 7.75 - нормально, але в останній спробі таке щось начудив, незрозуміло. Вітер то є, то його не має, почав розтягувати кроки… Але це - змагання, усі в однакових умовах.
- Не дуже задоволені своїм виступом?
- Загалом ні. Можна було краще. Але головне, що представники двох команд, які нас випереджають, - Польщі та Британії, були за мною. Це - головне, адже це - командні змагання.
 
 
МАРІЯ ШАТАЛОВА (8-е місце у бігу на 3000 м з/п – 10.09,34)
- Біглося важко, але я не впевнена, що причина у спеці. Коли я бігла на чемпіонаті України одна, то вважали, що саме з цим пов’язаний слабкий результат. А тут була компанія гарна, але я не зуміла з ними бігти, як планували. Це ще гірше. Так що, судячи з усього, є над чим працювати.
 
 
СЕРГІЙ СМЕЛИК, капітан естафетної команди 4х100 м (5-е місце – 38,95)
- Час хотілося б кращий. Але, враховуючи наші проблеми - травми, усі грипом похворіли – це ще нормально. Трошки не вийшло з передачею. Є помилки, які виправимо, і покажемо пристойний результат. Чекайте нас на чемпіонаті світу!
 
 
ДМИТРО ЯКОВЕНКО (розділив 6-7 місця у стрибках у висоту – 2.22)
- Відіграв свою роль незвичний формат, коли дозволяється зробити загалом максимум чотири невдалі спроби?
- Так. Чесно кажучи, трошки важкувато було зібратися психологічно. Трибуни були заповнені, це також новинка для мене. Я за кордон за життя виїхав лише вчетверте. І, здається, психологічно мене задавило. Біг, підсідав, і нічого не міг зробити. А якщо я підсідаю, то все - стрибки не виходять у мене. Не знаю - на половину засмучений, точно не задоволений, але не так що все погано, хоч 2.22 стрибнув. На 2.25 я дві спроби зробив, а третю не зміг - закінчилися.
- А відчували, що могли взяти?
- Так, але щось завадило. Форму набираю. У Кіровограді не очікував, що вийде стрибнути 2.30. Потім на відео дивилися, той стрибок ще й з запасом був. Ніби готовий, але голова «заважає».
 
***
 
Також у перший день командного чемпіонату Європи Тетяна Пташкіна у потрійному стрибку посіла 8-е місце (13.83), Дмитро Савицький у штовханні ядра – 10-е (17.40), Наталія Тобіас у бігу на 3000 м – 10-е (9.33,54), Анна Гацько-Федусова у метанні спису – 7-е (53.84).
 
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік