Флеш-інтерв’ю з українцями, які виступали у другий день командного чемпіонату Європи-2015

20:10 | 21 июня 2015
Пропонуємо до вашої уваги флеш-інтерв’ю з українцями, які виступали у другий день командного чемпіонату Європи-2015, де наша збірна посіла 7-е підсумкове місце.
 
 
НАТАЛІЯ ПОГРЕБНЯК (1-е місце у бігу на 200 м – 22,76 PB)
- Що було важче: учорашні 100 метрів, учорашня естафета чи сьогоднішні 200 метрів?
- Сьогоднішні 200. Учора на естафеті дуже багато емоцій було позитивних, намагалася закритися, накопичити сили, тому що знала, що ще цілих 200 метрів бігти. Моя улюблена дистанція - 100-метрівка, але як показує практика, то 200 метрів також виходять. Я, звісно, не очікувала, що пробіжу з таким високим часом – 22,76. Планувала з 23-х секунд, а тут таке! Хотілось ще учора перше місце а 100-метрівці, але не вистачило трошки. Проте тут я вже боролася до кінця. Боялась британку Бьянку Вільямс, яка має особистий рекорд набагато вищий за мій. І довелося з перших метрів бігти і ні на кого не дивитися.
 
СЕРГІЙ СМЕЛИК (1-е місце у бігу на 200 м – 20,45 SB)
- Все йде за планом. Єдине що заважають травми. Тим не менш йдемо маленькими кроками до поставленої мети – гарного виступу на чемпіонаті світу.
- А тут виступ гарним вдався?
- Знаєте, думав що з вітром не впораюся. Хоча, виходить, що і вітер не завада. Переді мною Наталя Погребняк по особистому рекорду пробігла, я й подумав – чим я гірший! Тай команді очки потрібні – це також стимул. Я б окремі слова подяки хотів сказати нашому медичному персоналу, масажистам, які у такій важкій ситуації допомогли мені достатньо непогано виступити.
 
ЖІНОЧА ЕСТАФЕТА 4Х400 М (3-є місце – 3.29,79)
ОЛЬГА ЗЕМЛЯК: Жаль, що не бігли у першому забігу, але все одно задоволені результатом, тим що третє місце посіли. Вперше бігли таким складом. Так що будемо далі працювати, тренуватися. Можна сказати, сезон тільки починається – далі чемпіонат України, будемо відбиратися на чемпіонат світу. А там вже треба показувати гарні, серйозні результати. Сподіваюся, вони будуть у нас.
ВІКТОРІЯ ТКАЧУК: Я дуже рада, що бігла в цій команді. Сподіваюся, що допомогла нашому квартету піднятися на третє місце. Ми виграли соті секунди у італійок – це було наше головне завдання, з яким ми впоралися.
ОЛЬГА БІБІК: Дужа багато ще треба зробити до чемпіонату світу. Думаю, що будемо старатися.
АЛІНА ЛОГВІНЕНКО: Команда у нас з кожним роком молодшає, тому у майбутньому ми будемо покращувати наші результати. І у Пекіні усім покажемо, яка ми гарна, молода і сильна команда.
 
ВІКТОРІЯ ПОГОРЕЛЬСЬКА (5-е місце у бігу на 5000 м – 15.57,75 SB)
- Перед останнім колом ви лідирували, але на фініш трошки не вистачило.
- У мене така тактика – починати фініш не на останніх ста метрах, не на 200, а в мене довгий  фініш, метрів за 500. Але цього разу я вийшла за коло, не розрахувала свої сили, не вистачило швидкості на фініші. Забіг спочатку був дуже повільний, штовхалися, заважали одна одній. Потім дівчата розігналися, стало більш комфортно бігти. Але мені нажаль швидкості на фініші не вистачило.
- Тим не менш показали свій найкращий результат у сезоні.
-  Все одно це не той час, на який я розраховую у цьому сезоні. Але це не останній час, я думаю, будуть ще змагання більш вдалі для мене і для моїх результатів.
 
ТАМАРА ТВЕРДОСТУП (5-е місце у бігу на 1500 м – 4.17,09)
- Не сильний результат, адже біг був на перемогу. Тактично трошки я, судячи з усього, відстаю від своїх суперниць. Але нічого, ми це надолужимо.
- Тобто, не дуже задоволені?
- Так, можна було бути у трійці, поборотися. Тактично трошки я побоялася – хотіла побігти сама, але на цих змаганнях в одиночку не бігають. Треба триматися групи лідерів, а потім вже на фініші вирішувати. Дві суперниці були у мене сильні – білоруска Ольга Рулевич та росіянка Анна Щагіна. Але з усіма можна було боротися.
 
СТАНІСЛАВ МАСЛОВ (5-е місце у бігу на 800 м – 1.46,85 PB)
- Коли легше біглося – учора на 1500 м чи сьогодні на 800м?
- Скоріш за все учора. Учора біг був повільніший, сьогодні довелося трошки увімкнути швидкість. Для мене 800-метрівка не основний вид, досвіду бігу на цій дистанції за великим рахунком не має. Але на фініші зробив гарний ривок, на останній прямій декількох суперників обійшов. Ну і як і учора 5-е місце, задоволений. Да і особистий рекорд встановив. Хочу подякувати тренеру Фадєєву Олександру Євгеновичу і усім, хто за мене уболівав.
- На чемпіонат світу у Пекіні на 1500 метрів будете готуватися?
- Буду намагатися норматив виконати на 1500 метрів, тому що для мене він ближчий, ніж на 800.
 
ІРИНА ГЕРАЩЕНКО (5-е місце у стрибках у висоту – 1.94 = PB)
- Повторила особистий рекорд. 1.97 також могла брати, але на цю висоту у мене залишалося лише дві спроби. Проте, треба навчитися з перших спроб долати планку. Задоволена. Звичайно хотілося більшого, але нічого.
 
ЧОЛОВІЧА ЕСТАФЕТА 4Х400 М (6-е місце – 3.05,16)
ВІТАЛІЙ БУТРИМ: Результат більш-менш, не дуже гарний. У нас один новачок у команді – Назарій Дзюбенко. Ми виграли все-таки свій забіг, а далі будемо дивитися.
ВОЛОДИМИР БУРАКОВ: Жаль, що не бігли у другому, сильнішому забігу, там де були усі наші основні суперники. Можливо, там би показали кращий час. Але результат у принципі не поганий, який ми зараз показали. Значить, ми готові.
НАЗАРІЙ ДЗЮБЕНКО: Це перший старт такий серйозний у моєму житті. Хочу подякувати моїй команді, українським лідерам, які допомогли показати тут мій кращий час у бігу 4х400 м. А естафета взагалі на мою думку пройшла добре. Далі подивимося.
ЄВГЕН ГУЦОЛ: Хотілося трошки кращий за часом результат, хоча б вибігти з трьох хвилин п’яти секунд. Але що є, те є. По бігу наче нормально все пройшло. Доріжка гарна, швидка, і вітер не сильно заважав.
 
АННА ПЛОТІЦИНА (6-е місце у бігу на 100 м з/б – 13,44)
- Доріжка дуже швидка. Не вистачало розминки на бар’єрах саме тут. Якби у перший день зробили б тренувальні забіги для нас, як для спринтерів робили, було б не погано.
- Вітер був зустрічний, 2,2 м/с. Заважав?
- Та що вітер – усі біжуть. Побачимо, правда, який він буде у другому забігу. Тут вже боротьба йде на удачу (у другому забігу вітер був +0,4). Виграла свій забіг, і так добре. Звичайно, хотілося, щоб у сильний, другий забіг поставили. Якщо чесно, ноги заплітаються, була ймовірність того, що впаду. Доріжка швидка, і я не встигала перебирати ногами.
 
ІВАН СТРЕБКОВ (7-е місце у бігу на 3000 м – 8.38,28)
- Дуже важке повітря сьогодні. Незважаючи на те, що хмарки на небі є. Почали трохи повільно. Специфіка жаркої погоди, що ноги під кінець дистанції наливаються, важко підіймати. Я задоволений сьогоднішнім бігом. Час не важливий, ми бігли за місце. Я в топ-листі серед учасників був дев’ятим, фінішував сьомим. Розпочали сьогодні повільно. Біг тактичний був, могло статися що завгодно. Добре, що так. Задоволений!
 
ВАДИМ СЛОБОДЕНЮК (7-е місце у бігу на 3000 м з/п – 8.44,93)
- Можна було краще, але я намагався зробити усе, що на даний момент можу. Трішечки не вистачило на останній прямій, щоб вибороти ще одну позицію. Але я намагався принести якомога більше очок нашій команді у цій не легкій боротьбі з найкращими у Європі. Було душно, гаряче, але усі в рівних умовах. Хтось це краще переносить, хтось гірше. Тепер будемо сподіватися на хороший виступ наших естафет 4х400 метрів, і що ми посядемо достойне місце на цьому чемпіонаті Європи.
 
ІРИНА НОВОЖИЛОВА (7-е місце у метанні молоту – 69.25)
- Найменше, на що розраховувала, зробила. Хотілося далі метнути, але сьогодні дівчата феноменальні результати показують, дуже гарні. Якщо минулого року на командному чемпіонаті Європи 67 метрів заходили у четвірку, то зараз це… Класні, сильні зараз суперниці.
- Як оцінюєте свій результат?
- Цього року я вже маю непоганий результат (71.95). Тоді все склалося у той момент. Сьогодні не можу сказати, що я не задоволена результатом. Цей сезон у мене достатньо спокійний, без спалахів. 66 з половиною метрів я метнула на відборі до Чебоксар, зараз – майже 69 з половиною. Я не думаю, що це вкрай погано. Завжди хочеться краще. 70 метрів потрібно метати у будь-якому стані – зараз у молоті дуже сильні результати.
 
ІВАН ЄРЬОМІН (7-е місце у стрибках з жердиною – 5.30 =SB)
- Повторив свій найкращий результат сезону. Вище стрибнути трошки не вийшло. Чудова була погода, почав міняти жердини і взяв свою найжорсткішу жердину. Трошки не пощастило. Потрібно було раніш його брати. Я у першій спробі не поміняв, залишив на другу і третю. Трошки якраз не вистачило ось цієї однієї спроби. Здатен був вище стрибати.
 
ОЛЕКСАНДР П’ЯТНИЦЯ (8-е місце у метанні спису – 71.75)
- Ваш результат на 10 метрів гірший за показники цього сезону. Щось трапилося?
- Не можу зрозуміти у чому причина. Щось не пішло. Скоріш за все – перехвилювався. Брак у техніці пішов. Не відчував я спису. У першій спробі зірвався спис з пальця, я зробив заступ. І друга зірвалася. Третя ніби нормально, але результат не дуже. Спис загинало. Виключно технічні проблеми. Думаю, підправити їх, і нормально буде.
 
ВІКТОР ЯСТРЕБОВ (8-е місце у потрійному стрибку – 16.30)
- Не задоволений результатом. Міг стрибати і далі. Але спека, я її не переношу, важко дуже було.
- У Пекіні на чемпіонаті світу буде ще спекотніше.
- Потрібно ще норматив виконати, будемо старатися. Але жарко. Усього одна спроба результативна і два заступи. Вітер поривчатий, в основному переважно у спину. Важко підібрати розбіг, важко влучити на брусок. Нестабільність. Ну і технічно також не реалізував себе. Будемо працювати.
 
ГАЛИНА ОБЛЕЩУК (8-е місце у штовханні ядра – 16.69)
- Не задоволена. Буквально сантиметри розділили моє восьме місце від  п’ятого. Травма ще прокинулася. Ну і як у Кіровограді вже було у мене – дві підряд спроби в одне місце полетіли. Трошки можливо не вистачило відновлення. Коліно щось почало напередодні боліти, ніяк не можу відновитися. Думаю, далі буде краще. Не треба зупинятися та засмучуватися.
 
СЕРГІЙ КОПАНАЙКО (10-е місце у бігу на 110 м з/б – 14,17)
- Анна Плотіцина казала, що швидка дуже доріжка і не вистачало розминки на ній з бар’єрами. Як вам тут біглося?
- На такій доріжці у мене досвід є. Вона схожа на ту, яка була раніш на НСК «Олімпійський» у Києві. Трошки не комфортно, тому що зустрічний вітер. Важко попасти у бар’єри. Не такий сильний, що неможливо бігти, але важко. Зробив все що міг. Не дуже задоволений, хотілося з 14-ти секунд вибігти. Але що маємо – те маємо.
 
***
 
Додамо, що також 21 червня Роман рижий у метанні диску з результатом 53.79 м посів 10-е місце, а Христина Гришутіна у стрибках у довжину стала сьомою (6.31).
 
 
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік