Руслан Дмитренко: «Якою буде погода, таким буде і шоу» (ВІДЕО)

18:10 | 07 августа 2016
12 серпня у Ріо-де-Жанейро стартує олімпійський легкоатлетичний турнір.
12 серпня у Ріо-де-Жанейро стартує олімпійський легкоатлетичний турнір. І вже у перший день медалі розіграють скороходи на дистанції 20 кілометрів.
 
Наразі у Ріо перебуває лише один представник української спортивної ходьби – переможець Кубка світу-2014, найкращий скороход світу 2013 року, рекордсмен України на дистанції 20 км Руслан Дмитренко. За словами спортсмена, звикати до зміни часових поясів довго не довелося. Тренування і підготовка відбуваються згідно з планом, настрій – олімпійський, а значить, чудовий.
 
- Це не вперше, коли доводиться звикати до зміни часових поясів. Пригадую досвід Китаю і Південної Кореї. Тоді було достатньо дві ночі, щоб звикнути. У Ріо з адаптацією проблем теж не було. Потрібно було лише трішки потерпіти, щоб не лягти спати рано. Ліг об одинадцятій, прокинувся о сьомій ранку – і жодних проблем.
 
Коли вперше поглянула на розклад, то старт о 14:30 дещо напружив. Коли приїхала до Ріо, то здалося, що не все не так страшно, все ж у Бразилії зима. Але сьогодні досить спекотно. То як же йти 20 кілометрів о 14:30?
 
У тому то й річ. Все буде залежати від погоди. Якою буде погода, таким буде і шоу. Якщо буде так, як пару днів тому, то це добре. Було досить свіжо. Навіть дрібний дощик йшов. А сьогодні припікає досить сильно. Навіть тренування перенесли на вечір, оскільки дуже спекотно.
 
Ви переносите тренування на вечір, але ж час початку змагань лишається незмінним. Нехай не перед відповідальним стартом, але чи практикували ходити у таку пору доби?
 
Ми з тренером не бачимо у цьому необхідності. Тренуватися можемо і зранку, і ввечері. А виступимо тоді, коли це буде потрібно. Головне, щоб виступати не вночі.
 
Ви говорили про те, що Кютахья вам підходить у якості місця для навчально-тренувальних зборів. З кожним разом ця думка лиш підтверджується?
 
Там все було класно. Якщо я на командному чемпіонаті Європи у травні, в Римі, показав свій третій результат у кар’єрі, то, думаю, вона нам підходить. Ми там були 25 днів, на висоті 1000 метрів. Зараз почуваюся чудово, а значить, все згідно з планом.
 
Поговоримо про план. Який результат можна від вас очікувати у Ріо?
 
Все залежить від погоди. Можуть виграти з часом 1:21 години, а можуть і 1:18. Планувати тут результат взагалі нереально. І, звісно, грає роль те, у якому стані ми підійдемо до старту. Я вам скажу точно 12 серпня. Після обіду ми про все точно дізнаємося.
 
Яку пораду можете дати спортсменам, які ще не встигли приїхати до Бразилії?
 
Найскладніше тут – переключитися на їхній часовий пояс. Головне перетерпіти перші дні, лягти спати пізніше. Тим, хто любить спати в обідній час, краще цього не робити. Бо коли збиваєшся з ритму, то дуже складно. А дні через два, коли ти вже повністю переключишся на місцевий час, то спати можна і вночі.
 
Ви тренуєтеся в олімпійському селищі. А чи бачили вже трасу, якою будете йти?
 
Хотіли поїхати і подивитися її 5 серпня, але у цей день була церемонія відкриття, був змінений розклад руху шаттлів і ми вже не встигали. А в олімпійському селищі коло 2450 метрів, якщо вірити GPS. Півкола тінь, півкола сонце. То навіщо десь їздити, якщо тут все є.
 
Деякі спортсмени, і не завжди з нашої збірної, жаліються на умови в олімпійському селищі. Що ви можете сказати з цього питання?
 
Балувані вони. Насправді, все чудово. Можливо, є якісь прорахунки. Але у номерах прибирають, рушники щодня міняють. Може бути таке, що десь трішки не домили. Але це буває, нас дуже багато. І ми ж сюди приїхали не за сервісом чи п’ятизірковим готелем. Ночувати є де, і ліжка дуже хороші, з новими матрацами, спиться нам добре. Харчування теж непогано. Є де тренуватися. Єдиний великий мінус це те, що немає де подивитися змагання. У номері телевізорів немає. Є маленький на нульовому поверсі і великий у міжнародній зоні. Я ще спробую онлайн-трансляцію. Але якщо всі включать Інтернет, то все може виснути і не працювати. Значить, будемо ходити на стадіони і вболівати. Сподіваюсь, вдасться дістати квитки й на інші види спорту. Хотілось би їх подивитися. 

 

Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік