На Олімпійській базі в Конча-Заспі планується побудувати легкоатлетичний стадіон

15:55 | 12 июня 2018
Олімпійська база «Конча-Заспа» є знаковим місцем для українського спорту і легкої атлетики зокрема. Багато поколінь атлетів пройшло через неї, але останнім часом представники Королеви спорту все менше її використовують. Адже за низкою параметрів база і морально, і фізично не відповідає сучасним вимогам підготовки провідних легкоатлетів. Проте ФЛАУ не списує її з рахунків, і впродовж тривалого часу вела скрупульозну роботу, пов’язану з оновленням «Конча-Заспи».
 
В рамках цієї роботи було проведено багато консультацій, нарад, зустрічей за участю великої кількості фахівців. Інколи відлуння цих бесід доходило до громадськості, але, на жаль, та інформація не завжди відповідала дійсності. Зокрема точилися спекуляції щодо того, що замість легкої атлетики на базі буде культивуватися стрільба з лука, що не відповідало дійсності.
 
Логічним завершенням зусиль ФЛАУ стала нарада, яка сьогодні відбулася в Міністерстві молоді та спорту України за участю Міністра Ігоря Жданова, президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула, президента Федерації стрільби з луку України Нестора Шуфрича, керівництва бази, фахівців Міністерства, інших спеціалістів. Зокрема, обговорювалася стратегія подальших дій, пов’язаних з розвитком бази саме в частині легкої атлетики і стрільби з лука.
 
- По-перше, - розповідає президент ФЛАУ Ігорь Гоцул, - на самому початку було відкинуто ідеї, які б зіштовхнули між собою наші два види спорту. Вони будуть розвиватися на базі паралельно, і стоїть завдання облаштувати сучасне стрільбище, яке відповідатиме всім вимогам для тренувань і змагань, а також побудувати тренувальний легкоатлетичний стадіон з усіма необхідними секторами.
 
Для цього потрібно внести зміни в земельний кадастр, щоб під стадіон до бази приєднати додаткову ділянку. Відповідні консультації з мерією Києва вже проведені, і міський голова Віталій Кличко підтримав ідею розвитку Олімпійської бази в Конча-Заспі, підтвердив свою готовність працювати над тим, щоб надати необхідну землю і реалізувати цю ідею.
 
Варто також відзначити дуже конструктивну позицію президента Федерації стрільби з лука Нестора Шуфрича, який не лише заявив, що його вид спорту ні у якому разі не буде йти всупереч легкій атлетиці, а й брав активну участь в перемовинах з містом щодо вирішення питання відведення землі. Ми цінимо таку його позицію і щиро за це вдячні.
 
Отож, Міністр молоді та спорту України прийняв наступне рішення – база працюватиме над тим, щоб легка атлетик та стрільба з луку були повноцінно представлені на її території, об лаштовані відповідні ділянки для тренувань та змагань. Відразу зазначу, - це не буде швидкий процес, оскільки йому має передувати рішення Київради про виділення землі. Але таку мету поставлено, і всі сторони будуть йти до її втілення. Зі свого боку і ФЛАУ продовжуватиме участь в цьому проекті і відстоювати інтереси легкої атлетики.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік