У жовтні в Лазурному відбудеться відкриття легкоатлетичного стадіону

10:25 | 25 июня 2018
Днями президент ФЛАУ Ігор Гоцул та генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь здійснили робочу поїздку до Херсонщини. Головною її метою була реалізація намічених проектів по відновленню там спортивної інфраструктури.
 
В цьому сенсі наразі основним об’єктом є пансіонат «Прибережний» в Лазурному, де ведуться активні роботи з облаштування тренувального стадіону з синтетичним полем та легкоатлетичними доріжками та секторами.
 
Поштовх розвитку цього проекту дав президент Федерації легкої атлетики АР Крим Андрій Ревуцький, який переконав власника пансіонату, бізнесмена Андрія Путілова в доцільності обрання вектору розвитку об"єкту в бік створення там умов для розвитку спорту. Після цього відбулися консультації з керівництвом ФЛАУ, Мінмолодьспорту, іншими експертами, в результаті яких було підготовлено концепт майбутнього центру: стадіон, необхідні умови для проживання, відновлення, додатковий функціонал, як от тренажерні, ігрові зали, щоб база була цілісною і відповідала сучасним вимогам.
 
 
Декілька днів тому Ігор Гоцул та Михайло Медведь підсумували перший етап його реалізації. Наразі вже повністю обладнане футбольне поле зі штучною травою, яке також буде необхідне нашим легкоатлетам, оскільки в підготовчий період багато робіт виконується якраз на такому покритті. Закінчуються роботи з облаштування основи під сучасне синтетичне легкоатлетичне покриття. У підсумку отримаємо невеликий тренувальний стадіон з чотирьома доріжками по колу і шістьома по прямій, що дозволить організовувати тренувальний процес з жовтня по травень, тобто в період підготовки збірної.
 
Завершення робіт заплановане на жовтень, тоді ж відбудеться його офіційне відкриття. Наразі оговорюється його формат і те, якими спортивними подіями будуть наповнені ці урочистості.
 
Також Ігор Гоцул та Михайло Медведь під час поїздки обговорили з керівництвом Херсону та області болісне питання щодо реконструкції стадіону «Кристал». Його поки що не вдається кардинально зрушити з місця через чисельні перепони, які в першу чергу лежать в площині взаємовідносин міста та області. Проте у планах ФЛАУ і далі наполегливо добиватися вирішення цього питання, адже один тренувальний стадіон не в змозі закрити проблеми всієї легкої атлетики Херсонщини.
 
Також було обговорено шляхи укріплення ФЛА Херсонської області, адже лише сильним місцевим федераціям до снаги повноцінно відстоювати інтереси легкої атлетики, в тому числі домогтися вирішення однієї з найскладніших проблем – розвитку інфраструктури. В результаті поїздки з’явилося декілька напрацювань, які найближчим часом будуть реалізовані після консультацій з активом херсонської ФЛА.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік