Ігор Чумаков: «Наша пара з «Дніпром» найінтригуюча в Кубку України»

14:01 | 23 января 2015

Центровий «Черкаських Мавп» Ігор Чумаков назвав чвертьфінальну пару «Дніпро» – «Черкаські Мавпи» найінтригуючою в Кубку України і окреслив бажання команди зіграти у фіналі чотирьох.

-          Ми спокійно сприйняли жереб, він не найлегший, але водночас цікавий. Наша пара з «Дніпром» явно найінтригуюча в Кубку України. В цьому сезоні «Дніпро» для нас найпринциповіший суперник і конкурент за високі місця в Суперлізі, а зараз уже і в Кубку. Думаю, команди приблизно рівні за класом і в турнірній таблиці мають однакові показники.

–             Наскільки важливий для команди Кубок України? Чи в пріоритеті все ж чемпіонат?

–             Звісно, чемпіонат – це головне, адже він відображає результат усього сезону, але це не означає, що в Кубку ми будемо «відбувати номер». Ми хочемо вийти до Фіналу чотирьох і поборотися за трофей. У нас команда максималістів, тому по-іншому і бути не може. Для нас Кубок – це взагалі лакмусовий папірець готовності команди до вирішальних матчів. У ньому все вирішує одна-дві гри. Фактично зараз уже починається найцікавіше – зараз плей-офф, от і подивимося, наскільки команда перед початком третього кола чемпіонату готова до плей-офф. Психологічно я впевнений, що ми готові, а чи точно це так, покаже гра.

–             Протягом регулярного чемпіонату у команди фактично не було відверто невдалих матчів. Таких можна пригадати лише два. Це виїзна гра в Миколаєві та матч у Дніпропетровську. Що можна зробити, щоб це не повторилося у грі з «Дніпром»?

–             Гра з «Миколаєвом» та з «Дніпром» – це два абсолютно різні матчі. До Миколаєва ми приїхали виснаженими після важкого поєдинку з «Одесою», тоді ще кілька гравців у нас були із застудою, словом, ми були не готові до матчу і у нас мало що виходило. Такі ігри іноді, на жаль, трапляються протягом сезону. З «Дніпром» була дещо інша історія. По-перше, у них неймовірно важкий зал, незручний для будь-якого суперника, напевне, окрім господарів. А в другій половині ми ще й припустилися кількох помилок, які не пробачив суперник. У «Дніпра» тоді, пам’ятаю, «полетіло» і повернутися в гру нам уже було вкрай важко. Не слід говорити про цю гру з огляду на нашу кубкову зустріч ще й тому, що зараз все складається з двох матчів і не все буде вирішувати майданчик нашого суперника.

–             Виходячи з цього, добре, що ви граєте першу гру на виїзді?

–             Думаю, так. Для плей-офф команд одного рівня – це певна перевага, а зараз це особливо важливо. Як ви знаєте, основний наш розігруючий зараз не тренується. Є сподівання, що до другого матчу Камерон Рандлс уже підійде в повній готовності, також кілька тренувань пропустили ще деякі гравці. Для них ще один тиждень – зайва можливість знайти свою гру.

–             Я знаю, що ви відвідували Камерона у лікарні. Як у нього справи?

–             Так ми з хлопцями були у Кема. У нього подвійна хвороба, важке алергійне захворювання та проблеми з горлом, щось схоже на ангіну. Зараз він у лікарні, але йому вже краще і помітно, що процес одужання йде добре. Він дуже хоче зіграти в Кубку, і постійно про це говорить, але я не знаю, наскільки йому це вдасться.

–             Завершилося друге коло чемпіонату. Відповідно, вже зараз можна робити якісь глобальні висновки. Скоріш за все, з хлопцями ви піднімаєте цю тему. Так от, скажи, на що реально у цьому сезоні можуть претендувати «Черкаські Мавпи», які наразі повернули собі третє місце у турнірній таблиці?

–             Я не хочу бути тривіальним, але скажу, що зараз наше головне завдання – вигравати в кожному матчі. Так, я розумію, що ми зараз вважаємося одними з претендентів на хороший виступ у плей-офф. Я вважаю, що нам дійсно до снаги посісти одне з призових місць, але задля цього потрібно дуже багато працювати над собою та власними помилками. Зараз ми ніби непогано йдемо і виграли чотири матчі поспіль. Але в них ми припустилися великої кількості помилок, цих помилок нам не пробачить суперник у вирішальній стадії сезону. Ми це прекрасно розуміємо і зараз потрібно закачувати рукава і натхненно працювати над усуненням цього браку.

–             У минулому матчі проти «Одеси» було встановлено рекорд відвідуваності цього сезону. На вашу гру прийшло 980 вболівальників. Як вам така підтримка?

–             Це окрема тема. У Черкасах завжди вміли підтримувати своїх, але в останніх іграх підтримка була особливою. У нас зараз із вболівальниками прекрасний взаємообмін: ми їм даємо результат і емоцію, а вони нам допомагають грати. Вважаю, це прекрасний обмін, у якому всі задоволені. Думаю, незабаром у нас на грі буде чотиризначна кількість вболівальників.

«Черкаські Мавпи»



Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013