10 найбільш недооцінених контрактів НБА літа-2015

11:26 | 01 октября 2015

Кожне міжсезоння проходить під розмови про те, як зірки і майже зірки отримують свої найдорожчі контракти. Але іноді велику користь може принести не гонка за альфа-догами, а спроба виграти на співвідношенні «ціна/якість». Ось 10 вигідних контрактів цього літа за версією блогера tribuna.sports.ru, які не відразу згадують, коли говорять про переможців ринку вільних агентів.

Брендон Басс («Лейкерс»)
6,1 млн на 2 роки

Ніхто вже всерйоз не розраховує, що в епоху Кобе «Лейкерс» зможуть претендувати на щось серйозне. Великі ринки перестали так сильно залучати вільних агентів, як раніше, а тому тепер перед командою стоїть завдання створювати боєздатний, молодий, талановитий колектив на майбутнє. А щоб перетворити Расселла, Рендла й інших у ядро команди, потрібні наставники – ветерани НБА з хорошою робочою етикою, і при цьому не егоманіяки, що залякують молодь своїм фанатизмом. Бассу лише 30, але він вже пограв з Кіддом, Новіцкі, Пірсом, Гарнеттом, бачив, як виростають в суперзірок Кріс Пол і Дуайт Ховард, і вболівальники ЛАЛ повинні сильно радіти, що за такі скромні гроші вдалося відібрати форварда у плей-оффних команд.

Марко Белінеллі («Сакраменто»)
19 млн на 3 роки

Давайте розглядати це підписання, забувши про шалене скорочення платіжки «Кінгз». Перед «Сакраменто» не стоїть (і ніколи в історії не стояло) завдання будувати команду-переможця. Ні, їм потрібно просто створити веселий, цікавий колектив. Для цього і був підписаний найперший з усіх збитих льотчиків НБА Рондо, а за побажанням Реджону йому в беккорт знайшли найдоступнішого снайпера з ринку вільних агентів. І навіть без переплати.

Аль-Фарук Аміну / Ед Девіс («Портленд»)
30 млн на 4 роки / 20 млн на 3 роки

«Портленд» перезавантажується, але не збирається відчайдушно збирати склад з Д-ліги за прикладом деяких. Замість відкритого кастингу під прикриттям команди НБА «Портленд» вирішив інвестуватися в талановитих гравців. Обидва контракти – зі ставкою, що знижується – через два роки Девіс і Аміну удвох отримуватимуть всього лише 13,7 млн (і це при максимумі в 108).

Джей Краудер («Бостон»)
35 млн на 5 років

П’ятирічний контракт середньою вартістю в сім мільйонів на рік, без опцій гравця або дострокового розірвання, з пониженням на другий рік, забезпечуючи максимальну мобільність команди на ринку вільних агентів, складатиме лише 6-9% від стелі зарплат в майбутні сезони.
Що ще потрібно для ідеального контракту молодого гравця, здатного захищатися на чотирьох позиціях?

Кайл О’Куінн («Нью-Йорк»)
16 млн на 4 роки

«Нікс» провалили міжсезоння – це видно по їхніх діях: майже всі укладені контракти виявилися строком на 1 рік. У 2016 Філ і компанія знову спробують щастя на ринку вільних агентів, але яким би не був сценарій майбутніх сезонів (отримають зірку, не отримають зірку, знову обійдуться недоїдками, зіллють Кармело), у «Нью-Йорка» в будь-якому випадку буде у складі дешевий і веселий запасний центровий, і не доведеться постійно ловити Олдрічів і Амундсонів.

Брендан Райт («Мемфіс»)
17,1 на 3 роки

Деякі називають це підписання найвигіднішим контрактом літа. «Мемфіс» взагалі провів міжсезоння відмінно: зберіг Марка, примудрився начарувати Барнса, не маючи спочатку ніякої можливості його виміняти, і ось нарешті не помітив втрати Куфоса, підписавши Райта на мід-левел. У «Далласі» Райт виглядав як ідеальний запасний пікенролльний центр, так що якщо Брендан впишеться в систему «Мемфіса» – хто знає, може він дійсно виявиться найвигіднішим підписанням літа-2015.

Мо Вільямс («Клівленд»)
4,3 на 2 роки

Улітку претенденти на титул укладали з ветеранами і більш вигідні контракти за зниженою ціною – зокрема, з Тімом Данканом або Полом Пірсом. Тим часом підписання Мо залишилося в тіні, але користь він може принести «Кавз» дуже серйозну. Кайрі не буде готовий до старту сезону – ось вам Мо. У «Кавз» проблеми з набором очок з лавки у вирішальних матчах плей-офф – ось вам Мо. «Клівленду» потрібен «відволікаючий» фактор у нападі, яким так і не став Джей Ар Сміт – ось вам Мо. І всього за 2,1 в сезоні 2015/16, що для «Кавз» – просто манна небесна.

Монтрезл Херрелл («Х’юстон»)
3,1 на 3 роки

Херрелл отримає трохи більше 1 млн на рік – схожі контракти отримали багато гравців з другого раунду в 2015. Але є три відмінності Херрелла від інших – по-перше, він був обраний вище інших другораундників і взагалі розглядається як талант рівня першого раунду, по -друге, його агент – Річ Пол (ЛеБрон, Бледсоу, Трістан), а тому якщо контракт не завищений – це вже успіх для клубу. Ну і по-третє, Моурі підписав Херрелла на три гарантованих роки, після закінчення яких баскетболіст стане обмежено вільним агентом.

Монта Елліс («Індіана»)
44 млн на 4 роки

Можете вважати мене божевільним, але я вірю, що новій маленькій швидкісній «Індіані» потрібен саме такий вершник без голови, як Монта. Джордж Хілл буде захищатися і грати без м’яча, Майлз кидати триочкові, Пол Джордж – звикати до нової ролі «корнермена», а Френк Вогель – шукати того, хто буде його стартовим центровим. У таких умовах помірний за теперішніх часів контракт зовсім ще не старого Монті (останній рік – опція гравця) – це те, що допоможе Полу Джорджу провести кращі роки кар’єри не на дні турнірної таблиці.



Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013