Тренер "Запоріжжя": чемпіонат України не назвеш передбачуваним

16:40 | 18 ноября 2015

Головний тренер БК "Запоріжжя" Дмитро Щиглінський проводить перший сезон в якості керманича команди елітного дивізіону. В інтерв'ю клубній прес-службі Щиглінський поділився думками про гру команди в першому колі чемпіонату.

Розмова почалася з найближчого суперника у Суперлізі Фаворит Спорт - луцької "Волиньбаскет-WOG".

Читайте:"Динамо" здобуло перемогу над "Запоріжжям"

- Гадаю, що добір гравців у луцькій команді не відповідає її нинішній позиції в турнірній таблиці. Перш за все, мені добре відомий потенціал Івана Тимощука, котрий ще минулого сезону захищав кольори "ФЕРРО-ЗНТУ" та Дениса Кошовця з нашої команди, який на Універсіаді виступав за ЗНУ. Не потребують зайвих рекомендацій Микола Полюляк і Едуард Федчук, які прийшли до луцької команди зі львівської "Політехніки-Галичини". Я вже не кажу про найдосвідченішого – Віктора Герасимчука з "Говерли". А не вистачає лучанам зіграності з місцевою молоддю, що, між іншим, характерно й для нашого колективу.

- Ви вже можете зробити попередні висновки щодо виступу очолюваної Вами команди в першому колі?
- Нам дещо не поталанило з календарем: більшість ігор - виїзні. Позначилася й відсутність зіграності, хоча абсолютно новим гравцем у запорізькому баскетболі є тільки Олег Рудаков, який, до речі, грав у згадуваному вище "Волиньбаскеті". Такими неможна вважати Станіслава Овдєєнка та Станіслава Дикого, але після тривалої перерви їм потрібно було відновити взаємодії з ветеранами Яковом Змітровичем та Олександром Рибалком, знайти спільну мову з Максимом Теряніком, який швидко прогресує і є вже гравцем стартової п’ятірки. Саме на згадуваних мною виконавців припав головний тягар випробувань першого кола. Їм доводилося перебувати на ігровому майданчику до 30 і більше хвилин. Тому в перших половинах матчів ми майже не поступалися суперникам, а коли втома давалася взнаки, це впливало на кінцевий результат. Ось чому я вважав найпершим завданням – підтягнути рівень готовності наших резервістів до рівня лідерів команди, що стало б гарантію стабільної гри. В останніх матчах кола вона вже вимальовувалась.

- Як Ви почуваєтесь у новій для себе ролі головного тренера?
- Це теж незвідане. Адже ступінь моєї відповідальності значно зріс. Морально я був готовий до цього, а на практиці довелося набувати нового досвіду, пізнавати школу керівництва колективом.

Читайте:"Запоріжжя" впевнено перемогло "Інфіз" в матчі Суперліги Фаворит Спорт

- Зі своїм колишнім колегою Кирилом Большаковим підтримуєте зв'язок?
- Так, професійний контакт з нинішнім керманичем волгоградського "Красного Октября" вельми корисний для мене. Як на мене, Кирило Вадимович – Тренер з великої літери, один із провідних баскетбольних фахівців України. Його поради для мене безцінні, але часто спілкуватися ми не можемо через надмірну завантаженість Большакова.

- Ви уважно стежите за виступами вищолігової команди "Запоріжжя-2-ЗНТУ"?
- Так. Під час передсезонної підготовки головної команди клубу ми залучили до спільних тренувань з нами п’ятьох резервістів – Віталія Бикова, Іллю Міхеєва, Юрія Кондракова, Олександра Бартоломеєва і Вадима Бикова. Деякі з них вже залучалися до матчів у Суперлізі. У кожного з цих хлопців є певний потенціал, і за умови наполегливої праці на тренуваннях вони можуть стати повноцінними гравцями першої команди.

- Які клуби, на Ваш погляд, утворять чільну трійку за підсумками регулярного чемпіонату Суперліги Фаворит Спорт?
- Як я розумію, це мають бути команди з укомплектованими, збалансованими складами. Перш за все, це южненскький "Хімік", "Кривбас" і "Черкаські Мавпи". За потенціалом вони дійсно сильніші, але в їхню суперечку можуть втрутитися столичні динамівці та МБК "Миколаїв". Та й решта клубів, у тому числі й наш, ще не втратили шанс посперечатися за провідні позиції. Передбачуваним наш чемпіонат не назвеш. Та, гадаю, що від гри до гри більшість його учасників значно додаватимуть, і ми теж не є винятком з цього прогнозу. Не виключено, що до Нового року шанувальники баскетболу стануть свідками певних несподіванок.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013