Майк Фрателло: «Наша мета в Іспанії – перемагати в сьогоднішній грі. Потім буде новий день і завдання буде незмінним» ВІДЕО

11:55 | 06 февраля 2014
Одразу після жеребкування чемпіонату світу, яке відбулося в Барселоні 3 лютого, головний тренер національної збірної України Майк Фрателло приїхав до України.

Одразу після жеребкування чемпіонату світу, яке відбулося в Барселоні 3 лютого, головний тренер національної збірної України Майк Фрателло приїхав до України. Основна робота Майка в Україні пов’язана з розробкою плану зборів національної команди в рамках підготовки до чемпіонату світу. Запланована також його зустріч з кандидатами до національної збірної України. Фрателло також буде присутній на Фіналі чотирьох Кубка України, що відбудеться 8-9 лютого в київському Палаці спорту. Крім того, 9 лютого об 11:00 в залі Палацу спорту Майк проведе семінар для українських тренерів. Детальніше про це читайте в інтерв’ю Майка Фрателло журналістам Медіа-центру ФБУ.

Головний тренер національної збірної України Майк Фрателло:

«Я радий знову бути тут. Першою зупинкою, щоправда, була Барселона, ми там були присутніми на жеребкуванні чемпіонату світу, і я, звісно, скористався з можливості приїхати до України, щоб побачити фінальну частину кубка України, поспілкуватися з нашими гравцями, ми лишаємося на зв’язку протягом всього сезону. Джо Вольф і Річ Делатрі вже вдруге приїхали зі мною, пару місяців тому вони вже були тут у відрядженні. Нам важливо, щоб гравці знали, що ми постійно стежимо за ними і приділяємо увагу тому, що вони роблять протягом сезону. Тренерам клубів було зроблено відповідну пропозицію і вони самостійно мали прийняти рішення, чи погоджуються вони, щоб Річ і Джо попрацювали з гравцями. Якщо вони погоджувалися, то мої асистенти надавали консультації хлопцям, якщо відмовлялися, то вони не мали права втрутитися в процес. Вони проводили майстер-класи у різних містах і реакція гравців була дуже хорошою. Гравці сприймали те, що до них хотіли донести наші тренери. Вони були раді бачити один одного. Звісно, всі ми говорили багато про чемпіонат світу, але тоді ми ще не знали, з ким нам доведеться грати, зараз у нас вже є ця інформація.

Коли на екрані поступово з’являлися країни, то ми міркували: «Ця група була б непоганою та теж виглядає добре, але коли було заповнено всі 4 групи, стало очевидним, що всі групи виглядають добре. Щоб досягти успіху на такому турнірі, слід мати здорову команду, уникнути травм, ніхто не може дозволити собі втрачати гравців. Потрібна глибина складу, щоб можна було задіяти різних гравців, адже в перші 6 днів слід зіграти 5 матчів, це ще до того, як вийти до наступного кола, ну і, звісно, трішки везіння. Ми чекаємо на чемпіонат, претендент номер один всього турніру грає у нашій групі, це команда США. Але не слід зациклюватися на цьому суперникові, для того, щоб пройти до наступного раунду, треба виграти кілька матчів. Можна, звісно, приділити всю увагу першому номеру посіву, тоді інші команди переграють тебе, кому таке треба, треба чітко розуміти командну місію на турнірі.

У нас, звісно, є час на підготовку до першого матчу. Товариські ігри дадуть розуміння того, що нам необхідно поліпшити, проте, самі собою, вони значення не мають. Єдине, що буде важити – це стартовий поєдинок, він вже має велике значення. І всі наші зусилля мають бути скерованими на те, щоб підійти до цього моменту у відмінному стані.

Я говорив з асистентами про те, що після жеребкування їм слід проаналізувати, чи будуть вони з нами, їм слід буде прийняти рішення, коли я зателефоную, вони мені скажуть «так чи ні», повертаються чи ні? Хтось може подумати, про що мова – авжеж, які можуть бути проблеми? Проте, слід розуміти, що деякі контракти наших тренерів можуть містити обмеження і якщо клуби будуть стояти на перешкоді, вони не зможуть долучитися до нас. Таке у нас трапляється чи не щоліта. Я постійно втрачав когось з асистентів, сподіваюся, що цього разу вони зможуть повернутися до нас. Проте, як тільки я повернуся до Штатів, я одразу буду здвоюватися з кожним з них і отримаю відповіді «так чи ні». Так, ми були на зв’язку зі Славою і Пухом Джетером, ми переписувалися СМСками, Кирил був на зв’язку з Джо Вольфом.

У Штатах ми обідали зі Славою, з Льошею Ленєм ми зустрічалися і спілкувалися перед одним з матчів. Власне, я сподіваюся, що обидва будуть у формі разом з нами цього літа, я б хотів їх залучити до процесу. Так, у Леня були травми, у нього були проблеми з обома ногами, йому необхідний час, щоб почати грати. Це дошкуляє, він не міг рухатися так, як йому хотілося б, але зараз з початку лютого він знову потроху додає, я думаю, його хвилини на майданчику будуть зростати й надалі. Слава після переходу з «Детройта» до «Фінікса» на початку сезону отримав більше часу, в тому числі і через травму Леня, і «Фінікс» напевне всіх здивував найбільше на даний момент. Всі гадали, що вони будуть жахливими, але зараз у них відмінні результати, вони всіх приголомшили, двічі перемогли «Індіану» вдома і на виїзді, і це прекрасно, що в цій команді одночасно грають 2 українці. Я радий за хлопців.

Я гадаю, що коли думати постійно про те, що всі думають про твою команду, то навряд чи зможеш задовольнити всіх. Уболівальники і преса постійно бажають більшого, але вони і підтримують нас. Втім, для нас це буде перший досвід на чемпіонатах світу і наша мета буде перемагати в сьогоднішній грі, потім буде новий день і завдання буде незмінним – нам треба буде знову перемагати. Я думаю, що поки зарано для нас покладати великі сподівання на команду, для нас для всіх це вперше, тому я буду радий, якщо хлопці будуть у формі, добре підготовленими з баскетбольної точки зору, не зважати на те, з ким ми граємо, завжди грати у свій баскетбол, демонструвати характер і розуміти те, наскільки потужно слід виступати, щоб змагатися з найкращими командами».

Англійська версія інтерв"ю
Українська версія інтерв"ю

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013