Ксенія Афанасьєва: чим запекліша боротьба, тим м"якша ти після гри

12:50 | 08 марта 2019
Чинна чемпіонка України Ксенія Афанасьєва розповіла про вплив спорту на жіночий характер.

Чинна чемпіонка України Ксенія Афанасьєва розповіла про вплив спорту на жіночий характер.

Київ-Баскет готується до столичного дербі з Динамо, яке заплановане на 9 березня. Тож 8 березня попри свято триває напружена ігрова робота. Та все одно дівчата працюють у піднесеному настрої, адже підуть вони додому, і знову перетворяться з бійців на ніжних і тендітних панянок, яким пасує вислів - прекрасна стать. А поки що вони справжні баскетбольні амазонки - тренують можливі варіанти розвитку гри з Динамо.

- Ми у процесі виходу з психологічної ями (після поразки динамівкам у фіналі Кубка). Були і скаутінг, і командні збори. Проблему треба насамперед проговорити, щоб вона вичерпала себе . Я сподіваюся, кожен з нас зробив висновки щодо цієї гри. Прикро, боляче. Але найголовніше - це чемпіонат. Важливі ігри попереду, треба виходити у плей-оф з першого місця. Динамо - така ж сама команда, що і ми, такі самі дівчата. Просто ми недоналаштувалися. Ось і результат такий був. Готуємося до столичного дербі, хочемо взяти реванш і довести - поразка у фіналі була випадковою.

- Ви проводите у поті чола 8 березня, готуючись до столичного дербі. Але ж цей день особливий?

- Оскільки 9 березня маємо гру з Динамо, тренування на 8 березня є необхідністю. А щодо погоди - вона відмінна! Подякуємо весні, бо всі чекали цього тепла і це дається взнаки. Усі чекають весну.

- Жіночий баскетбол, напевно, в Україні популярний через те, що українки красиві?

- Можу стверджувати, що баскетбол жіночий розвивається. Цього року чемпіонат став набагато сильнішим. Кубок України також. Та й у Суперлізі 3х3 ми постійні учасники, то ж тримаємо себе у тонусі. Бо бували чемпіонати, коли у команди було по одній грі на місяць! А тут чи не кожен тиждень у нас по дві гри. Може це десь втомлює, але що може бути краще за ігри? Тільки гра. Тренувальна гра - це таке. Ігри мені більш довподоби, ніж тренування. Ігри завжди піднімають настрій!

- Чи піднімають вам настрій глядачі на трибунах?

Якщо взяти Кубок, було дуже багато глядачів, не полінилися, прийшли і підтримали. Хотілося б у регулярному чемпіонаті побільше глядачів бачити. Але все одно, жіночій баскетбол стає дедалі більш популярним. Клуб рекламує наші ігри. Команди школярів, люди приходять дивляться.. Якщо подивитися - рівень  підтримки вболівальників у цьому сезоні зростає. Дякую глядачам за це.

- Коли ти займаєшся таким видом спорту, ризикуєш втратити жіночність?

- Чим жорсткішою є боротьба на майданчику, тим м'якша ти поза полем. Завжди хочеться, щоб хтось підбадьорив, пригорнув, обійняв. Але це справа кожного (кожної - ред.), виключно особиста. Звісно, є і спортивна злість, можна завестися з-пів оберта. Емоційно ми напевно більш чутливі, ніж звичайні люди. 

- А за межами майданчика?

- За межами майданчика це напевно тільки допомагає у житті. Ви ж бачите, яке життя. Надто м'якою бути не можна. Ну хіба що у сім'ї. А так баскетбол і взагалі спорт загартовує. І це плюс для дівчини. А жіночність, якщо вона є, була, і буде. Нема різниці - водити м'яча чи шити плаття чи займатися господарством. Все відносно. 

- Сама собі що побажала на свято Весни?

- Хочеться вже тепла! Зараз наближається вирішальна фаза чемпіонату України. Я сподіваюся, з весною, з теплом у нас (Київ-Баскета - ред.) усе поновиться. Найголовніше - настрій. Буде настрій - буде усе (посміхається - ред.)!

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013