Денис Лукашов: український баскетбол поступово виходить на довоєнний рівень

21:05 | 02 октября 2019
Прем'єрний поєдинок Прометея в Суперлізі Парі-Матч розігруючий національної збірної України Денис Лукашов провів настільки сильно, що з 12-ма очками (5 точних двоочкових кидків з 8-ми і 2 попадання з 2-х з лінії штрафних кидків) і 10-ма результативними передачами оформив дабл-дабл.

Прем'єрний поєдинок Прометея в Суперлізі Парі-Матч розігруючий національної збірної України Денис Лукашов провів настільки сильно, що з 12-ма очками (5 точних двоочкових кидків з 8-ми і 2 попадання з 2-х з лінії штрафних кидків) і 10-ма результативними передачами оформив дабл-дабл. Всього лише одного підбору не вистачило Денису до тріпл-дабл, але і досягнуті показники склали приголомшливий рейтинг ефективності - 27 балів. Не дивно, що показаний гравцем кам'янчан баскетбол спонукав сайт Федерації баскетболу України оцінити його як "дебют тижня". Зараз Денис разом з усією командою готується до майбутнього в неділю поєдинку з МБК Миколаїв, а перед одним із тренувальних занять дав інтерв'ю прес-службі Прометея.

- Денис, відразу після того як закінчився матч з Запоріжжям, ви сказали, що в дебюті матчу була якась нервовість. Мали на увазі себе чи команду?
- Мова більше йшла про всю команду. Ми грали перед своїми трибунами, був дебютний матч чемпіонату, всім хотілося показати свій кращий баскетбол, і це трохи заважало. Але все склалося добре, ми відкрили сезон перемогою і сподіваємося на продовження позитивних результатів.

- Подолати хвилювання допомогла велика перерва в матчі?
- У нас був свій план на гру, ми просто намагалися виконати все те, про що домовлялися перед матчем. Серйозно розбирали суперника, зіграли з ним на турнірах в Запоріжжі і Кам'янському і тому знали більшу частину гравців команди, її стиль. Але ми не виконували певні моменти і тому поступалися в рахунку. У захисті було дуже багато помилок, ми дали Запоріжжю набрати занадто багато легких очок.

- Після закінчення матчу тренерський штаб дав якусь оцінку діям команди в цілому?
- Як таких оцінок не було. Нас привітали з перемогою в першому матчі чемпіонату, але вже в понеділок ми переглянули чимало моментів першої половини гри, де було багато браку в наших діях. На цьому розборі головний тренер був дуже незадоволений тим, як ми грали до великої перерви.

- Глядацька підтримка сподобалася?
- Так звичайно. Було дуже приємно те, як нас підтримували. Повний зал створив таку шумову атмосферу, що часом було дуже погано чути один одного. Трибуни бурхливо реагували на всі події, буквально жили грою! Хочеться, щоб люди і далі відвідували наші матчі. Ми граємо для наших уболівальників і будемо робити все можливе, щоб вони отримували задоволення від нашої гри.

- Наставник Запоріжжя Валерій Плеханов сказав, що його команді потрібен місяць-два, щоб зігратися. Скільки може знадобитися Прометею, до складу якого влилося чимало новачків, щоб демонструвати той баскетбол, який хочуть бачити тренери?
- Про такі речі складно говорити, тому що деякі колективи будуються роками. Але, напевно, це більше стосується, наприклад, учасників Євроліги, а не нашої Суперліги. Ми один з одним тренуємося вже два місяці. Зараз у нас буде щільний графік ігор, і я сподіваюся, що ми в найближчий час станемо більш зіграними. Повторю те, що вже говорив на передсезонному турнірі в Запоріжжі: дуже багато моментів непогано виглядають на тренуваннях, але чомусь в іграх забуваємо те, що напрацьовуємо на заняттях. Коли ж починаємо робити правильні речі, результат приходить.

Читайте: Старт Суперліги Парі-Матч: відео топ-моментів

- Денис, ви чотири роки не грали в нашій Суперлізі. Склали якісь перші враження про неї?
- Я весь цей час прагнув стежити за чемпіонатом України. Скажу, що коли їхав, було все дуже погано, а зараз видно, що команди рік за роком додають, перш за все в організації всього баскетбольного процесу. Телетрансляції, ремонти залів, підписання якісних гравців, відкриття великої арени в Запоріжжі - все це говорить про те, що поступово ми починаємо виходити на, скажімо так, довоєнний рівень. Це радує.

- Через кілька днів Прометей зустрінеться з МБК Миколаїв. Що можете сказати про суперника з урахуванням зустрічі з ним на Кубку Прометея?
- Після турніру миколаївці підписали двох американських легіонерів, так що картинка гри у них повинна змінитися. В останні роки команда славилася своєю непоступливістю, тим, що може обіграти будь-якого суперника. Упевнений, що вони не їдуть сюди програвати, а хочуть взяти очки по максимуму. З ними абсолютно точно у нас не буде легкої прогулянки, але ми граємо вдома і нам необхідно виграти.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013