Денис Клевзуник: отримав колосальний досвід на тренуваннях з командою Суперліги

15:20 | 10 апреля 2020
Денис Клевзуник був найрезультативнішим гравцем команди Хімік-2 останнього сезону в Вищій лізі, набираючи в середньому 19,3 очка в кожній грі і роблячи 7,3 підбирання.

Денис Клевзуник був найрезультативнішим гравцем команди Хімік-2 останнього сезону в Вищій лізі, набираючи в середньому 19,3 очка в кожній грі і роблячи 7,3 підбирання. Про те, як гравець проводить час і підтримує кондиції на карантині, читайте в інтерв’ю прес-службі южненського клубу.

 - Ми намагаємося регулярно займатися, вийти побігати, виконати комплекс вправ. Оскільки у нас немає можливості тренуватися командою поки, потрібно самостійно надолужувати.

- Якісь рекомендації отримали від тренера чи кожен самостійно регулює обсяг і інтенсивність занять?
- Щось вибираємо самостійно, але і тренери не забувають про нас. Сьогодні ми займалися всі разом онлайн з тренером з ЗФП, він нам показував вправи, все повторювали. Потроху знову входимо в тонус, будемо займатися і готуватися до початку повноцінних тренувань.

- Тобто, сучасні технології в спорті допомагають пережити час карантину і використовувати його максимально ефективно.
- Так і є.

Читайте: Хімік підписав новий контракт із захисником збірної України

- Денисе, давай поговоримо про минулий сезон. Що тобі допомагає витримувати напруження боротьби, зберігати лідерські позиції, досягати успіху разом з командою?
- Я вважаю, що в цілому у нас був дуже непоганий сезон, хоча є пару ігор, про які з розчаруванням згадую, ми повинні були виграти. Це в Луцьку друга гра, коли ми не реалізували свої штрафні. Буквально на пару влучень більше - і ми б виграли той матч. Це було образливо. А що допомагає... думаю, те, що паралельно зі своєю командою я тренувався з Суперлігою, це теж дало колосальний досвід. Там все швидше, і потрібно більше зосередженності, більше старання, потрібно викладатися повністю, щоб довести тренеру, що я можу претендувати на цей рівень. Звичайно, це великий плюс для нас, гравців для нашого зростання.

- А які твої цілі в баскетболі? Є певна задача, яку для себе ставиш?
- По-перше, потрібно тренуватися, розвиватися як баскетболіст, намагатися більше вміти, більше розуміти, і рухатися далі вперед. Звичайно, хотілося б дорости до рівня Суперліги і грати за головну команду БК Хімік.

- Денисе, давай повернемося до минулого сезону, цікаво дізнатися твою думку про формат чемпіонату: в цьому році планувалося більше ігор, довга серія плей-оф, яка повинна була тривати майже до кінця травня. Як вважаєш, для вас такий календар був би кращим? Хотілося б в наступному сезоні грати в подібному розкладі?
- Якщо чесно, для мене особливої різниці немає в тому, якою буде календар. Для мене головне, робити свою справу, вигравати, добиватися своєї мети. А як, в якому порядку і за яким графіком, не настільки важливо. Я думаю, є свої плюси і у загального фіналу, коли претенденти на медалі за кілька днів розігрують місця, і у серій плей-оф, як грає Суперліга.

- Будемо сподіватися, що ми всі подолаємо труднощі цього періоду епідемії, і після карантину проведемо наступний сезон, в якому здійсняться всі плани. А на закінчення нашої бесіди, кілька слів побажань від тебе гравцям і нашим уболівальникам.
- Я хочу побажати гравцям, щоб підтримували себе в кондиціях, незважаючи ні на що, дбали про здоров'я рідних, близьких. Вболівальників хочу подякувати за їх підтримку в сезоні, а зараз головне підтримувати своїх рідних, піклуватися про здоров'я. А я від усієї нашої команди обіцяю, що ми ще не раз порадуємо їх своїми кубками, медалями, новими перемогами.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013