Олександр Ковляр: Хімік-2 налаштовувався на боротьбу за медалі

13:20 | 14 апреля 2020
Олександр Ковляр зіграв в сезоні-2019/20 в 28 матчах чемпіонату України в Вищій лізі, став одним з лідерів команди, набираючи в кожній грі в середньому по 16,3 очка, 2,7 підбирання і 3,8 передачі.

Олександр Ковляр зіграв в сезоні-2019/20 в 28 матчах чемпіонату України в Вищій лізі, став одним з лідерів команди, набираючи в кожній грі в середньому по 16,3 очка, 2,7 підбирання і 3,8 передачі. Гравець поділився з прес-службою клубу тим, як йому вдається підтримувати спортивні кондиції і залишатися в доброму настрої та підбив підсумки сезону.

- Я думаю, в цьому році ми як команда стали ще на рівень сильнішими. Тренер кожен раз нам повторював, що ми повинні злагоджено грати - під кінець сезону у нас стало виходити набагато краще, ніж було на початку. Я думаю, якби не раптова зупинка чемпіонату, ми б дуже добре себе могли проявити, дійти в плей-оф і гідно боротися в медальній серії. Але так уже склалося, в житті все буває. Не треба багато думати над цим, просто потрібно далі працювати.

- Як оцінюєш свій особистий професійний ріст за цей сезон?
- Я задоволений проведеним сезоном, своєю грою, можу відзначити, що в моїй грі є хороший прогрес, відчув у собі впевненість в порівнянні з минулим сезоном.

- Усі тренери відзначають, що для гравців завжди дуже складний перехід від юнацького спорту до професійного баскетболу. Вища ліга - це зовсім інші швидкості, інші завдання, інший рівень майстерності і протистояння команд. Що допомагає досягати успіху проти суперника, який об'єктивно сильніший?
- Мені здається, головне не зациклюватися на тому, який суперник - більший, досвідченіший, сильніший. Ми ж граємо в гру, баскетбол - і у всіх гравців дві руки і дві ноги. Виграє зрештою той, хто більше цього хоче, хто більше працює, краще готується, відповідно, у того і результат буде кращим. Ми щодня працюємо, щоб потім показувати свій рівень в іграх, і тому, я думаю, ми часто виграємо у сильних команд. З нами дуже важко грати будь-якому нашому супернику.

Читайте: Денис Клевзуник: отримав колосальний досвід на тренуваннях з командою Суперліги

- Тут погоджуся, ми не раз відзначали, з якою завзятістю ваша команда бореться, і навіть в програних матчах ваша самовіддача завжди викликає повагу. Ну, і стає сходинкою до наступних перемог! Скажи будь ласка, в період карантину після такого напруженого сезону чи зайнятий ти? Чи є можливість підтримувати кондиції і як?
- У моєму випадку, у карантину, як це не дивно звучить, є і свої позитивні сторони. Я останні три літа проводив в збірній і у мене не було відпочинку: я закінчував сезон, тиждень відпочивав, їхав до складу збірної, потім, коли звільнявся, починав тренуватися з клубною командою. Практично не було часу для відпочинку - зараз його дуже багато, навіть занадто. Коли оголосили карантин, перші два тижні я тільки відпочивав, забув про все. А тижнів півтора тому почав вдома потроху тренуватися: прес, спина, віджимання, стрибки. Я розцінюю цей час як можливість удосконалювати свої фізичні кондиції.

- Крім фізичних вправ, що ще допомагає тобі залишатися в доброму настрої і зайняти час?
- Я читаю багато книг, люблю читати, книги вибираю найрізноманітніші. Рідше дивлюся фільми, серіали, ну і граю в приставку. Час минає швидко. З командою спілкуємося в загальному чаті, пишемо якісь жарти, щоб не втратити спілкування за цей час. Це теж допомагає залишатися в доброму гуморі.

- Традиційне запитання до всіх гравців на завершення інтерв'ю - твої побажання вболівальникам, які нудьгують за баскетболом не менш гравців.
- По-перше, я хочу сказати нашим уболівальникам спасибі за цей сезон. Все у нас попереду. Через кілька місяців розпочнеться новий сезон, сподіваюся, все у нас буде добре. Думаю, для всіх нас важливо ніколи не впадати у відчай і шукати в кожній поганій ситуації щось хороше, - можливість для відпочинку, спілкування з родиною. Ніколи не потрібно думати, що все так погано, головне, не впадати у відчай.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013