Віталій Черній: головна мета першого збору Прометея - знайомство з хлопцями та вимогами до роботи

13:05 | 16 июня 2020
Чоловіча команда БК Прометей провела перше тренування у ході двотижневого підготовчого збору.

Чоловіча команда БК Прометей провела перше тренування у ході двотижневого підготовчого збору.

Про цілі першого передсезонного збору, тренувальну роботу на ньому і вже підписаних новачків в інтерв'ю клубній прес-службі розповів головний тренер БК Прометей Віталій Черній:

"По-перше, я вітаю всіх з тим, що команда все-таки вийшла з довгої відпустки, яка була спричинена коронавірусом. Метою цього збору є перш за все знайомство з хлопцями, і, звичайно ж, поступове підведення всіх до тих вимог, які будуть в мене до них, а в них до мене. Це перше. Друге - відпрацювання індивідуально-технічних, тактичних якостей на кожному тренуванні зборів, і велика частина часу, напевно, буде присвячена тонкощам технічної підготовки: це і дриблінг, виходи під отримання м'яча, рух щодо м'яча, з ним або без. Будуть різноманітні акценти як на захист, так і на напад. На підставі цих пазлів, напевно, і буде складена повна картина до основного збору. Стосовно фізичної форми хлопців зараз звичайно ж важко сказати, хто як провів час відпустки, але видно, що вони із завзяттям взялися за роботу. Вони скучили за м'ячем, залом, один за одним і з задоволенням провели перше тренування. Я впевнений в тому, що прогрес в подальшому буде, тому що те, на чому ми акцентуємо увагу буде відкладатися у кожного гравця. В середині або на початку чемпіонату можна робити корекцію, тонку і маленьку, але фундамент повинен бути закладений зараз, в літній період на літніх зборах. Тому ми не втрачаємо часу, щоб використовувати будь-яку можливість щось усунути, а щось додати.

- Ми зараз побачили двох виконавців Олександра Місяця і Сергія Загребу, які в минулому сезоні були в системі клубу. Їх подальша доля вирішуватиметься саме на цих зборах?
- Я думаю, що це буде вирішуватися або під час цих зборів, або пiзнiше. Ми запропонували хлопцям попрацювати. Я подивлюся як у них буде виходити. З Сашею Місяцем ми працювали разом давно, ще в юнацькій збірній. Так само працював разом і з Сергієм Загребою. Я хочу побачити, як вони сприймають інформацію, як вони діють, і на підставі цих моментів, того, як ми будемо виконувати бажання в комплектації, все це складемо і приймемо рішення по хлопцям. Зараз у них завдання одне: виконувати те, що пропонується, те, що роблять інші гравці. Зараз не важливо хто належить клубу, хто не належить, а хто знаходиться на перегляді. Є час в залі, ми надаємо його, тому потрібно користуватися цим незалежно від того, що буде далі. Професіонал повинен бути професіоналом всюди і завжди.

- Віталію Миколайовичу, хотілося б, щоб вболівальники Прометея почули від вас завдяки яким ігровим якостям три новачки команди зможуть допомогти їй.
- Саша Бєліков - гравець, який, як ми говоримо, свінгмен. Він може закрити дві позиції, а то і три - другого, третього і четвертого номерів. Швидкий, з хорошим стрибком. Чому вибір припав на нього? Ну по-перше, він вже має досвід, його скiлл, те, що він вміє робити, підходять під ту філософію гри, яку я б хотів бачити: грати швидко, агресивно, універсально. Саша підходить під цю категорію, також як і інші два новачки команди.  
Максим Луценко, як ми говоримо, має хорошу руку. Це снайпер, знову ж таки досвідчений гравець, розбирається, розуміє гру. Ми попрацювали разом сезон в Миколаєві, я побачив, як то кажуть, чим  він дихає, як сприймає інформацію, як діє на майданчику. Сподіваюся, що його кидки, робота в захисті - це те, що він вміє і що може ще додати - дозволить йому розкритися з абсолютно іншого боку, що допоможе команді. Я стежив за ним і знав, що він гарний захисник з хорошим кидком. Зараз акцент змістився на те, що він тільки снайпер, але я кажу, що це необов'язково так повинно бути. Буду від нього вимагати захист. Якщо людина вміє і добре цим користується, він повинен це виконувати, і його рейтинг тільки підвищиться.
Сергій Приймак - теж універсал, грамотний і розумний гравець. Він теж може зіграти на різних позиціях, пройшов юнацьку школу іспанського баскетболу, командний гравець. Розуміє тренера і те, що хоче тренер. Має і прохід, і кидок, але знову ж таки, цю впевненість він повинен отримати в роботі і від партнерів, і, звичайно ж, від тренера.
Три наших новачка, які присутні тут в даний момент, впевнений, допоможуть команді. Інакше їх би тут не було".

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013