Максим Луценко: сподіваюся, що ми займемо найвищі місця у всіх турнірах, в яких братимемо участь

18:05 | 17 июня 2020
Екс-захисник Миколаєва Максим Луценко в коментарі прес-службі свого нового клуба прокоментував перехід у Прометей та поділився очікуваннями від нового сезону.

Екс-захисник Миколаєва Максим Луценко в коментарі прес-службі свого нового клуба прокоментував перехід у Прометей та поділився очікуваннями від нового сезону.

Читайте: Київ-Баскет подовжив контракт з Павлом Крутоусом

Максим, раді вітати вас в "Прометеї"! Вже на початку весни спортивний інтернет став пов'язувати вас з нашим клубом. Виходить, уже незабаром після закінчення першості вам надійшла пропозиція перейти в "Прометей"?

- Так, це сталося через два тижні після закінчення сезону. На жаль, як для любителів баскетболу, так і для самих баскетболістів він завершився достроково. Мені зателефонував мій агент і сказав, що надійшла пропозиція від "Прометея". Так я опинився тут.

- Неоригінальне в наші дні питання: як проводили "карантинну" відпустку? Як вдавалося підтримувати форму?

- Тренувався практично кожен день. Буквально через кілька днів після завершення чемпіонату я почав пробіжки вранці. Потім, коли відкрили тренажерні зали, став займатися і там, а також на баскетбольних майданчиках на свіжому повiтрi. Намагався якось підтримувати форму.

- Форму підтримували з сином? Ще два роки тому ви говорили, що у нього було бажання займатися баскетболом?

- Так, я це говорив, коли ще грав в "Київ-Баскетi". Він любить баскетбол, ми вдома встановили кільце, він ходить на майданчик і займається. Якщо тут буде секція його віку, сподіваюся, що він з радістю буде в ній займатися.

- У багатьох своїх попередніх клубах, таких як "Азовмаш", київські "Будівельник" і "Київ-Баскет" ви вирішували серйозні завдання. А ось останню вашу команду "Миколаїв", будемо відверті, фахівці не розглядали в якості претендента на найвищі місця. Чи можна назвати перехід у "Прометей" поверненням колишніх амбіцій?

- Звичайно. "Прометей" - новий клуб з великими амбіціями. Він буде битися тільки за найвищі місця. Дуже приємно перебувати в клубі, де все організовано на такому високому рівні. Сподіваюся, що ми займемо найвищі місця у всіх турнірах, в яких будемо брати участь.

- Максим, не можемо не зупинитися на останній грі "Прометея" в чемпіонаті, яка відбулася в Миколаєві. Її результат вирішили саме ви наддалеким кидком через руки Дениса Лукашова. Чи не бачилися ще з ним? У нього на вас повинен був вирости зуб...

- Бачилися, ось як раз разом приїхали на тренування (посміхається). Все нормально, це гра, це життя. Так вийшло, що м'яч опинився у мене і я зробив той кидок і приніс перемогу своїй команді. А тепер я в "Прометеї"!

- Ще під час виступів в "Будівельнику" ви говорили, що вам зручніше грати на позиції другого номера. З тих пір нічого не змінилося?

- Ні, але в принципі за потребою я можу зіграти і першого номера, і тренер про це знає. Але звичайно більш комфортно я себе відчуваю на позиції атакуючого захисника.

- Ще ви говорили, що вам цікаво грати проти сильних захисників. Кого б з суперників в цьому плані виділили б у минулому чемпіонатi?

- Багато було таких гравців, практично в кожній команді. Ті ж американці, серед них були індивідуально сильні гравці. У вашій команді, наприклад, і Кулпеппер, і той же Трент, Мейсі з "Одеси". Не варто забувати і про наших українських гравців. Той же Денис Лукашов - дуже сильний баскетболіст. Ми з ним грали в "Азовмаші", він мені дуже подобається як гравець.

- Минулий сезон вам напевно мав запам'ятатися і тому, що на Матчі Зірок у Києві ви виграли конкурс майстерності. Які почуття залишив у вас зоряний форум?

- Це був мій перший Матч Зірок. Спасибі вболівальникам Миколаєва, які проголосували за мене, за кількістю голосів я зайняв перше місце. Було дуже приємно потрапити на Матч. Хотів взяти участь саме в конкурсі майстерності. Мені було цікаво, але чесно кажучи, не думав, що виграю. Дуже приємно було отримати ті емоції. Я по черзі змагався з трьома американцями, в фіналі - з Мейсі. Сам Матч Зірок залишив чудові враження, адже  Палац Спорту в Києві, де він проходив, зібрав повні трибуни.

- У вас уже були якісь розмови з новим головним тренером "Прометея" Віталієм Чернієм, який для вас з урахуванням роботи з ним в Миколаєві, точно не новий наставник, чого він від вас чекає на новому місці?

- Ми з ним в принципі весь цей час були на зв'язку. Постійно зідзвонювалися, спілкувалися. Обговорюємо найрізноманітніші моменти. Все у нас в майбутньому, а цілі спільні: битися за перемогу, перемагати в кожному матчі.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013