Олександр Беліков: дуже хотілося повернутися у єврокубки, тому довго над пропозицією Прометея не роздумував

15:35 | 24 июня 2020
Кандидат до національної збірної України Олександр Беліков в інтерв'ю клубній прес-службі Прометея розповів, чому обрав клуб з Кам'янського місцем продовження професійної кар'єри, а також поділився очікуваннями від нового сезону.

Кандидат до національної збірної України Олександр Беліков в інтерв'ю клубній прес-службі Прометея розповів, чому обрав клуб з Кам'янського місцем продовження професійної кар'єри, а також поділився очікуваннями від нового сезону.

Читайте: Сергій Приймак: приємно стати частиною гранду українського баскетболу

- Саша, раді вітати тебе в нашому клубі! Скажи, що стало визначальним при прийнятті рішення перейти в "Прометей"?

- В першу чергу це амбіційність клубу і те, що команда збирається брати участь в єврокубках. Тому я довго не роздумував. Протягом останніх трьох років я не грав в єврокубках, тому дуже хотілося повернутися на такий рівень.

- Як би ти оцінив свої виступи в минулому сезоні в "Черкаських Мавпах"?

- Важко оцінювати сезон, який закінчився в березні. Залишилася якась недосказаність. Команда розганялась, ніби почали набирати хорошу форму і виходити на свій максимум і сезон різко обірвався. Тому важко оцінити.

- Як вважаєшь у чому причина такого нестабільного виступу "Мавп": команда могла двічі перемогти "Прометей", але при цьому поступитися "Харківським Соколам", знову ж таки двічі?

(Посміхається) - Швидше за все справа в якомусь недонастрої, розслабленості, хоча не можу нічого поганого сказати про команду. Всі хлопці бійці ... Реально важко пояснити. Ми обігравали "Київ-Баскет", двічі "Прометей", з усіма лідерами в іграх боролися очко в очко, але тричі програли "Запоріжжю" і двічі "Харківським Соколам". Якби прибрати ці дурні поразки, ми були б на лідируючих позиціях. Навіть не знаю як пояснити ці невдачі.

- А як вдалося підібрати ключик до "Прометею"?

- Та нічого незвичайного. Ще раз повторюся: в команді всi були бійці, ми перемагали на характері в останні хвилини. Нічого більше.

- Саша, ти досить довгий час провів в "Хіміку", потім був трохи незрозумілий, як на мене, перехід в "Одесу". Можеш докладніше розповісти про це?

- У "Хіміку" я був молодим і "зеленим" гравцем ротації. Мав хвилин 15, максимум 20 ігрового часу. Хотілося відчути себе в ролі основного гравця, побачити, чого я вартий, що можу, і "Одеса" дала мені відповідь на це питання. Після цього я став більш впевненим у собі.

- Виходить, можна сказати, що як гравець ти остаточно сформувався вже в "Одесi"?

- Ні, сформувався в "Хіміку". "Хіміку" величезне спасибі, багато чому там навчився, але максимально повірив в себе як гравця, який може бути основним в будь-якій команді, вже в "Одесі".

- Є вже якісь перші враження від роботи в новому колективі?

- Всіх хлопців я знаю дуже давно (посміхається). Нічого нового для мене немає, я з усіма в добрих стосунках. Враження тільки хороші: організація, та взагалі все на високому рівні.

- Чи є для тебе додатковою підмогою те, що ще в "Хіміку" довго грав разом з Олександром Антиповим і Іллею Сидоровим?

- З Cергієм Приймаком теж грав в "Хіміку". Хлопці всi свої, дуже добре спілкуємося. З Іллею Сидоровим практично родичі: він хрестив мою доньку. З усіма в дуже хороших відносинах.

- Як проводив досить довгу вимушену відпустку? Нещодавно центровий "Дніпра" Кирило Фесенко розповідав, що багато планував у відпустці, але в підсумку воно не виходило. Як було у тебе?

- Я живу з родиною в квартирі в Одесі, з маленькою дитиною, доньці півтора року. Дуже важко перебувати весь час в квартирі, в закритому просторі, тому ми з Іллею Сидоровим знімали два місяці будинок за містом біля моря. Там можна було і форму підтримувати, ми постійно бігали, і дітям була хоч якась свобода. Так цей час і пройшов (посміхається).

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013