Володимир Холопов - про найближчі два тижні підготовки жіночої збірної України 3х3 до олімпійської кваліфікації

12:35 | 12 мая 2021
Жіноча Збірна України з баскетболу 3х3 завершила український етап підготовки до олімпійської кваліфікації.

Жіноча Збірна України з баскетболу 3х3 завершила український етап підготовки до олімпійської кваліфікації. Протягом майже одного місця національна команда (Христина Філевич, Міріам Уро-Нілє, Вікторія Кондусь, Ганна Ольховик, Ганна Рульова, Єлизавета Мітіна, Наталя Цюбик та Ольга Мазніченко) пройшла два збори і взяла участь у трьох етапах PRO Ліги Паріматч 3х3.

Читайте: Жіноча збірна України 3х3 продовжить підготовку до олімпійської кваліфікації за кордоном

Головний тренер збірної Володимир Холопов розповів, як проходитиме підготовка у найближчі два тижні перед кваліфікацією, з ким ми поспаренгуємося і чи визначився основний склад команди.

- Як проходитиме подальша підготовка перед кваліфікацією?

- Ми планомірно готуємося до олімпійської кваліфікації. Ми зіграли три тури PRO Ліги Паріматч 3х3. В принципі, йдемо поетапно, від простого до важкого. Попереду на нас чекають два турніри, один в Білорусі, інший в Нідерландах. У сусідів ми зіграємо з місцевою збірною, а також господарі обіцяли мені, що там будуть збірні Латвії та Литви. Не знаю, точно будуть чи ні, запрошення відправлені, але через ковідний протокол можуть бути різні зміни. 

- Що за турнір пройде в Нідерландах?

- В Нідерландах будуть товариські матчі. Я домовився з місцевою збірною та двома командами Росії. Нідерланди – це топова команда, яка традиційно в четвірці найсильніших в Європі, а Росія – вже гарантований учасник Олімпійських ігор в Токіо. Тобто, як я вже сказав, ми йдемо від простого до важкого, від ігор в нашій PRO Лізі Паріматч 3х3, до матчів з топовими збірними. Потрібно підвести команду до цього, і подивитися на свої реальні сили з класними суперниками. Думаю, ці контрольні матчі дадуть нам змогу оцінити реально свої можливості і вже остаточно визначитися зі складом. 

- Чи визначилися ви з основним складом команди?

- Ми вже підходимо до тієї стадії, коли потрібно визначитися зі складом з шести гравчинь. Наразі у складі вісім, а в заявку потрапляють лише шість. Це ми визначимо за результатами турніру в Білорусі, і вже після того, в команді залишиться основна шістка, яка зіграє і в Нідерландах і на олімпійській кваліфікації. 

- Христина Філевич, Міріам Уро-Нілє, Наталя Цюбик та Ганна Ольховик перемогли у PRO Лізі Паріматч 3х3. Можна сказати, що це буде основна четвірка збірної?

- Це гравчині національної збірної, так само як і Вікторія Кондусь, Ганна Рульова, Єлизавета Мітіна, Ольга Мазніченко, які також готуються до олімпійської кваліфікації. В PRO Лізі Паріматч 3х3 команда виступала в цьому складі тому, що вони гравчині Київ-Баскета. Вони цей турнір розпочинали в цьому складі, і так його і завершили. Плюс-мінус там були зміни, одну-дві людини можна було поміняти, і ми це зробили - задіяли тих, хто зараз тренується і підтримує форму, а не пішов у відпустку. 

- Два тижні до старту олімпійської кваліфікації. В якій формі перебуває збірна?

- Ми повинні підвести найкращі кондиції гравчинь саме на той термін коли нам потрібно. Ми не форсуємо підготовку. Можливо є моменти, коли не те щоб злишся, але просто хотілося б, щоб було краще. Проте, всередині ти розумієш, що краще повинно бути вже там, на кваліфікації. Навіть якщо наразі, хтось виглядає слабіше в команді, то задача така, щоб цього гравця підвести до Австрії в найкращій формі, тобто тоді, коли нам це і потрібно.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013