Юна українка - Анастасія Ковтун розповіла про перший досвід у чемпіонаті Чехії

09:20 | 14 мая 2021
Юна українка Анастасія Ковтун стала першою вихованкою львівського КІВС, яка поїхала грати за кордон.

Юна українка Анастасія Ковтун стала першою вихованкою львівського КІВС, яка поїхала грати за кордон. Минулий сезон вона відіграла за чеську УСК Прага, в складі якої стала чемпіонкою країни, виборола національний Кубок та долучилася до євролігової атмосфери.

Про це та подальші плани баскетболістка розповіла пресслужбі львіської міської федерації.

- Наскільки вдалим був для тебе цей сезон?
- Звичайно, хотілося мати трохи більше ігрового часу. Сподівалася, що буду грати за другу команду і матиму там багато часу. Але, через певні обмеження, друга команда взагалі не брала участь в чемпіонаті, зіграли всього лиш дві чи три гри. А взагалі це – дуже важливий досвід, навіть на тренуваннях.

Можливо, десь не виходило показати все що можу через хвилювання. Хоча рахунок зазвичай був доволі комфортним, переживала за те, аби втримати рівень, який демонструють партнерки по команді.

Треба віддати їм належне, вони були до мене дуже лояльні. Цього сезону у нас була якась особлива «хімія»: навіть ті, що виступають в клубі вже не перший рік говорили, що колектив особливо дружній. Сподіваюся, що наступного сезону не буде таких обмежень і я зможу отримувати ігровий час у другій команді.

Читайте: Аліна Ягупова виборола чемпіонський титул в Туреччині

- Процес адаптації до нового чемпіонату та країни був довгим?
- Після сорока хвилин на паркеті, які в мене були в Україні майже завжди, контраст є. Процес адаптації був нетривалим, може місяць. Влилася в тренувальний процес, згадала як розмовляти англійською і вже було легше не лише на тренуваннях, а й поза ними. Поза майданчиком теж адаптувалася швидко. Тим паче, що майже все закрито і не було й особливо до чого адаптуватися.

- Зараз спілкуєшся лише англійською?
- Намагаюсь потрохи вчити чеську, але в основному так – спілкуюсь англійською.

- Як можеш оцінити кожен з турнірів, в яких брала участь УСК Прага?
- У чемпіонаті та кубку стали першими, трохи не склалося з Євролігою. Нам не вдалося вийти у плей-оф, а мені особисто – урвати трохи ігрового часу. Що ж до внутрішніх змагань, то потрібно зважати на факт, що наша команда більше орієнтована на Євролігу, тому тут зібрані трохи сильніші виконавиці, ніж в інших командах. Більшість ігор були досить комфортними та навіть легкими. Хоча, якщо порівнювати з українською Суперлігою, баскетбол в Чехії є більш динамічним, швидкості геть інші.

- Скільки в середньому часу проводила на майданчику?
- За матч назбирувалося десь хвилин 10 ігрового часу, ну а в Євролізі на груповому етапі виходити на майданчик не доводилося, в плей-оф ми не вийшли і в січні завершили виступи там.

- Наступний сезон теж проведеш у Чехії?
- Цей контракт діє ще рік, тому так. Далі, можливо, говоритимемо про його продовження.

- Наскільки великим був за цей рік особистий прогрес?
- Прогрес точно є. Оцінювати себе самій важко, завжди хочу та вимагаю від себе більшого. Але тренери задоволені проробленою роботою, та й сама відчуває себе більш впевнено в аспектах, в яких раніше відчувала себе розгубленою. Тепер же розумію що робити, як і для чого.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013