Володимир Холопов - про підсумки олімпійської кваліфікації для жіночої збірної України 3х3

13:35 | 29 мая 2021
Здобувши дві перемоги у чотирьох матчах, жіноча збірна України 3х3 не зуміла подолати груповий раунд олімпійської кваліфікації в Граці, який завершила на третьому місці в групі В (для виходу в плей-оф та продовження боротьби нашій команді треба було увійти до числа двох кращих команд групи).

Здобувши дві перемоги у чотирьох матчах, жіноча збірна України 3х3 не зуміла подолати груповий раунд олімпійської кваліфікації в Граці, який завершила на третьому місці в групі В (для виходу в плей-оф та продовження боротьби нашій команді треба було увійти до числа двох кращих команд групи).

Читайте: Святослав Михайлюк провів грандіозний дитячий баскетбольний табір у Черкасах

Таким чином, збірна України у складі Ганни Ольховик, Ганни Рульової, Христини Філевич та Наталі Цюбик, залишивлись за межами плей-оф кваліфікаційного турніру і втратила шанси на виступ на Олімпійських іграх в Токіо-2020.

Головний тренер команди Володимир Холопов підсумував виступ своїх підопічних:

- Володимир Михайлович, як оціните виступ, чому не вдалося вийти з групи?

- Команда Австралії та команда Японії – це дуже сильні суперники. Це колективи, які м’яко кажучи нічим не поступаються нам у класі, а на справді це команди, які перебувають в еліті баскетболу 3х3. Вони грають на високому рівні і демонструють хороший результат. Думка про те, що ми сильніші цих команд доволі сумнівна. Безумовно, ми могли переграти і ту і іншу, для цього ми робили все, ми старалися. Та програли обидва матчі буквально в кінцівці, з різницею в 3 очка. Фактично, два влучних дальніх кидки і можна було зачепитися в обох поєдинках. Наші гравчині викладалися на сто відсотків і робили все, аби виграти у сильних суперників. Ми не поступилися Ірану та Таїланду, які по класу слабші, ми поступилися лише тим, хто сьогодні був кращим ніж ми.  Просто це спорт і перемагає той, хто конкретно в даному матчі сильніший.

- В перший ігровий день ми не найкращим чином влучали з дальньої відстані. Проти Японії це не завадило?

- Ми з Японією закидали з більш-менш пристойним відсотком – 38 відсотків. За рахунок цього ми трималися в рахунку. Ми зайшли в кінцівку з рахунком 17:17 і були на відстані двох дальніх влучань. Я не хочу коментувати суддівство, але у нас було 9 фолів. 9 фолів – це не те що ти захищатися не можеш, ти нічого не можеш. Бо якщо буде фол – це пробивання і знову володіння у Японії. Японія – це швидка команда, агресивна. Я не можу сказати, що вони нас розірвали дальніми кидками, ні, вони саме за рахунок швидкої гри досягли свого. Я скажу вам інше, вони перемогли у матчі завдяки тому, що пробивали більше фолів. Японія пробивала 9 фолів і реалізувала 7, а Україні не дали пробити жодного. Ми не програли їм за пострілами з периметра чи ще у чомусь, вони просто пробили більше штрафних.

- Як сильно вдарила по дівчатам поразка після матчу з Японією?

- Плакали вони після гри з Японією і точно до гри з Іраном, без зупинок. Коли ми виходили на матч з Іраном, то я навіть не знав, зможемо ми з ними грати чи ні. Поєдинок з Іраном – це не те щоб грюкнути гучно дверима, це поєдинок відчаю та приреченості. Ми грали м’яко кажучи не дуже добре. Так, запас міцності в нас великий, ми сильніше за Іран і перемогли. Проте, сам баскетбол, який показали, це не той баскетбол, який потрібно було демонструвати. Це була гра приречених людей, які розуміють, що у наступний тур вже вийти не можуть.

- На Олімпійські ігри потрапить лише три команди. Як вважаєте, хто це буде?

- Дуже сильна група де грають збірні Франції та США. Це на мій погляд одна з самих сильних груп. В ній також і Німеччина. Там дуже жорстка боротьба. В тому пулі, на який ми виходили, вийшли Іспанія та Швейцарія. Я вважаю, що швейцарки неочікувано пройшли. Там була ситуація до якої ми прагнули, закрутка з трьох команд, і по закинутим очкам швейцарки опинилися вище ніж австрійки. Неочікувано вилетіла Італія. Непогана виглядають угорки. Проте, на мій погляд, фаворитки – це США, Франція, Японія і Австралія. Також Іспанія частково, але я ставлю на ці команди.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013