Артем Сліпенчук - про перший досвід роботи головним тренером та підготовку збірної U20 до єврочеленджеру

10:35 | 29 июня 2021
Чоловіча збірна України U-20 проходить літній тренувальний збір, який відбується на базі МТА в Пущі Водиці з 25 червня по 17 липня.

Чоловіча збірна України U-20 проходить літній тренувальний збір, який відбується на базі МТА в Пущі Водиці з 25 червня по 17 липня.

Під керівництвом головного тренера команди Артема Сліпенчука працюють 15 баскетболістів, які готуються до матчів Молодіжного челенджеру. Міжнародний турнір пройде з 20 по 25 липня в Греції.

Артем Сліпенчук розповів про свій перший досвід роботи на посаді головного тренера, про склад та підготовку команди до єврочеленджера. 

Читайте: Чоловіча збірна України U-20 розпочала тренувальній збір

- Ви очолили збірну України Ю20. Це ваш перший досвід у керма команди. У порівнянні з асистентом тренера, що змінилося на посаді головного наставника?

- Працюючи головним тренером – все більш глобально. Ти відповідаєш за багато процесів. А коли ти асистент, то відповідаєш лише за певну частину роботи. Зрозуміло, що в головного тренера і більше відповідальності і більше тиску, але в принципі, я і сам собі створюю нормальний тиск. Тому, нормальний робочий процес.

- З яких етапів складається підготовка молодіжної збірної України до єврочеленджеру?

- Перший етап наступний – з 25 червня по 5 липня ми працюємо в Києві у стандартному режимі на базі МТА. В нас буде 14 тренувань і після цього ми поїдемо на турнір Північну Македонію, де зіграємо два матчі з місцевою збірною, один з Болгарією і один з університетом Бейлор. Потім ми повернемося, дамо три дні відпочинку, після чого знову зберемося на базі на три дні і тоді вже поїдемо на єврочеленджер.

- Що скажете про склад команди? Всі приїхали у розташування збірної, з тих кого викликали?

- Ті кого ми обрали – приїхали. Зараз працюємо, але рано щось казати, хто потрапить у склад, а хто ні. Хлопці приїхали, ми тільки почали. Все у робочу процесі, нічого надприродного не відбувається. Претензій до робочої етики немає.

- В якій формі перебувають хлопці?

- Насправді у багатьох був час і відпочити і відновитися. У багатьох був час навіть попрацювати індивідуально і привести себе в порядок. Є люди як ось Антон Тиртишник, який приїхав з Італії і зараз перебуває у бойовому ритмі.  

- Чи були знайомі з хлопцями?

- Збірна збиралася минулого року на два тижні, працювала в Южному. Єдине, що це був трохи інший вік, зараз все змістилося. Але, скажімо так, велика кількість хлопців була в тому складі. Мені пощастило, я був на стажуванні у Віталія Васильовича Степановського і багатьох хлопців бачив. Тому, певною інформацією ми володіли, а також робили різні відео, коли готувалися до гравців - хто, що і різний аналіз. Скажімо так, вже на зборах певною інформацією володіли. Зрозуміло, що бачити їх в живу, безпосередньо на базі, я маю на увазі більше новачків різних, яких своїми очима не бачив – це трохи інше. Проте, плюс-мінус по тій інформації, що ми мали, все відобразилося.

- Що скажете про сам єврочелендж та майбутніх суперників?

- Хоча челендж і без якихось місць і так далі, все одно хлопці професіонали. Так, в нас є гравці з коледжів, які якби мають непрофесійний статус, але тим не менш, сам процес, де б ти не був, в Америці чи тут, відношення до справи повинно бути професійним. Тобто, не важливо, розігруються місця чи ні, ти йдеш від матчу до матчу, від тренування до тренування і усюди ставиш максимальні цілі. Ось є сьогодні гра і її потрібно виграти.

Що стосується безпосередньо челенджа, то хороша група попалася. Я маю на увазі хороший досвід і пограти проти сильних команд – це завжди додаткова мотивація. В нас Ізраїль, який має непогану юнацьку підготовку саме в національних збірних. Словенці, хорвати – школа ця завжди була сильна, а Бельгія і Греція також сильні баскетбольні країни. Тому, думаю будуть хороші у нас ігри і будемо старатися створити конкурентну, здатну команду, яка буде здатна битися за перемогу в кожному матчі.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013