Олександр Кобзистий: хочеться перевершити свого батька і досягнути більшого ніж він

19:20 | 05 июля 2021
Збірна України U20 після тижневої підготовки на базі МТА, відправилася на турнір в Північну Македонію.

Збірна України U20 після тижневої підготовки на базі МТА, відправилася на турнір в Північну Македонію. Там підопічні Артема Сліпенчука проведуть чотири поєдинки з 6 по 9 липня проти Македонії U18 і U20, Болгарії U20 та так званої Team USA (троє представників університету Бейлор та інші гравці). Одним з тих хто гратиме за нашу збірну буде Олександр Кобзистий.

Гравець сербського Mego розповів прес-службі ФБУ про відносини з грацями збірної, про виступ в юнацькій Євролізі та відносини з іменитим батьком Віктором Кобзистим.

Читайте: Артем Сліпенчук - про склад збірної України U20 на підготовчий турнір в Північній Македонії

- Ти виступаєш в Сербії, а зараз повернувся додому в розташування збірної U20. Скучив за Україною?  

- Так, звичайно, тут в збірній в мене є друзі, знайомі, є ті з ким я раніше грав. Наприклад, той же Антон Тиртишник, з яким ми грали років з 10 до 14, поки він в Італію не поїхав. Тому, дійсно, дуже приємно було всіх побачити, поспілкуватися, потренуватися.

- Збір триває вже тиждень. Як проходила підготовка до турніру в Македонії?

- Цей тиждень підготовки був дуже важким. В нас було по два тренування на день кожного дня і по три години. Всі працювали на максимум, всі старалися показати свій максимум, продемонструвати, що вони гідні потрапити в склад, що для них є місце у складі.

- Розбирали суперників, чи були більше сконцентровані на собі?

- Ми поки що не розбирали суперників, які будуть в Македонії. Ми були більше сконцентровані на своїй грі, на своїх проблемах, на своїх помилках, аби їх виправити і грати без них. Звичайно, всі знають, що баскетбол така гра, в якій без помилок не виходить, навіть у самих найкращих, але… Ці помилки не пов’язані з тим, що ми десь не зіграні чи ще щось, більше індивідуальних.

- Єврочеленджер заміняє чемпіонат Європи. Місця на ньому не визначаються і в рейтинг зміни він не вносить. Як налаштуватися на нього?  

- Це хороший турнір, щоб хлопцям показати себе, проявити. Може когось помітять. Навіть цікаво буде просто пограти з іншими сильними збірними, які будуть там, аби показати, що ми щось вміємо.

- Ти виступав у юнацькій Євролізі. Що скажеш про цей турнір?

- Це дуже і дуже хороший турнір. Там було 8 команд поділених на дві групи. Ми були в групі з Барселоною, Стелла Аззуррою та Валенсією. Валенсія була господарем і до речі за неї грає син Айнарса Багатскіса. Стелла Аззурру і Валенсію ми перемогли з достатньо впевненим рахунком, а з Барселоную був дуже цікавий матч. Ми перемагали весь матч, і потім нам в кінці трохи не вистачило, вони почали наздоганяти і ми поступилися в два очка. Загалом, організація і все, там на найвищому рівні. Дуже багато скаутів, багато агентів НБА, всі слідкують за цим. Ну дуже і дуже хороший турнір.

- Що скажеш про своє майбутнє? Яким його бачиш?

- Я нещодавно підписав новий контракт з тією ж командою, сербською Мегою. Тому, в найближчий час я буду грати, прогресувати, тренуватися там. А далі вже подивимося.

- Твій батько дуже відомий баскетболіст. Є в планах перевершити його досягнення?

- Звичайно, хочеться переплюнути свого батька, досягнути більшого ніж він. Я його інколи підколюю, що я в 18 років вже добився більше, ніж він у свої 18 (сміється). Тато дивиться кожну гру, дзвонить після матчу і каже де які помилки були. Підтримує мене, пишається мною. Звичайно, інколи я можу вислухати від нього, коли якась погана гра і тому подібне. Він може дуже довго і багато мені розповідати, як я погано відіграв. Проте, завжди підтримує і вказує на помилки.

Нагадаємо, єврочеленджер заміняє собою чемпіонат Європи, який не проводиться через коронавірусний протокол. Міжнародний турнір відубдеться з 20 по 25 липня в Греції. Наші суперники: Словенія, Греція, Хорватія, Ізраїль та Бельгія.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013