Юрій Кондраков: варіант з Будівельником виявився найкращим з усіх

16:05 | 13 июля 2021
Пресслужба Будівельника поспілкувалася з новачком клубу Юрієм Кондраковим про амбіції в новій команді, сезон в Одесі, не дуже вдалий період у Київ-Баскеті, про відновлення після травми та інше.

Пресслужба Будівельника поспілкувалася з новачком клубу Юрієм Кондраковим про амбіції в новій команді, сезон в Одесі, не дуже вдалий період у Київ-Баскеті, про відновлення після травми та інше.

Читайте: Юрій Кондраков став гравцем Будівельника

- Юріє, вітаємо в Будівельнику. Ти повертаєшся до Києва, але виступатимеш за зовсім іншу команду. Що відчуваєш зараз?
- Я в передчутті. Дуже мотивований показати свої найкращі якості в новій команді. Дуже хочеться виправдати довіру керівництва та головного тренера Будівельника.

- Як відбувся перехід? Як довго тривав процес?
- Президент Будівельника Богдан Гулямов зв’язався з моїм агентом і зробив пропозицію змінити команду. Ні, думав недовго, адже я вирішив, що саме цей варіант є для мене найкращим з тих, що я мав на руках. Запрошення Будівельника багато значить для мене.

- Минулого сезону ти нарешті відчув, як це - бути лідером команди. Як вважаєш, ти готовий грати в топ-команді Суперліги і конкурувати в ній на рівних з якісними легіонерами?
- Я вважаю, що готовий грати серйозну роль у команді, яка ставить перед собою високу мету. Я відчуваю, що вже набрався досвіду, відчув упевненість, більше знаю, краще відчуваю своє тіло. У Одесі я довів, що можу добре грати проти сильних команд, але тепер попереду новий крок. Я ставлюся до цього дуже відповідально і не збавлятиму обертів.

- Ти бачив інші підписання команди. Як тобі комплектація?
- Підписання Грицака це круто, особливо для захисту. Також дуже добре, що залишається Кобець, він може вирішувати епізоди в нападі. Окремо радий, що разом зі мною до Будівельника перейшов Вадим Прокопенко. З ним було приємно ділити паркет минулого сезону. А загалом я чув, що команда буде чемпіонського калібру. Тож чекатиму новин, як і всі інші.

Читайте: Літнє міжсезоння-2021: всі трансфери клубів Суперліги

- Ти часто перемикаєшся між позиціями, і дуже нерідко граєш фінішера. Сам себе більше вважаєш розігруючим, чи все ж атакувальним захисником?
- Я починав як перший номер. Але якось, коли до Запоріжжя прийшов Павло Буренко, Валерій Плєханов запропонував стати другим номером, щоб грати з Буренком у парі в старті. Звичайно, заперечувати тренеру не став і ось – я універсал.

- А як щодо Одеси? У команді був Клим Артамонов, а на початку сезону був ще Баден Джексен…
- Я там теж мінявся. На початку сезону, коли Баден залишив команду, я грав першим певну кількість матчів. А потім, коли прийшов Клим, я став менше грати розігруючим. Якщо чесно, для мене немає значення. Це ж досить відносні речі. Залежить від завдання тренера та сумісності хлопців, з якими виходиш на паркет. Буває що і в три розігруючих грає команда, якщо їй так вигідно…

- А кого б ти назвав серед трьох найкращих українських розігруючих минулого сезону?
- Напевно, Дениса Лукашова, Віталія Зотова та Іллю Сидорова. Але є і інші сильні хлопці в Суперлізі, безумовно.

- Олег Юшкін – тренер збірної України 3х3 і Одеси, де ти грав минулого сезону. Розкажеш про роботу з ним?
- Це хороший тренер і хороша людина, я був радий з ним працювати. У 3х3 він дуже сильний фахівець. Справді, багато знає про баскетбол 3х3, дивиться ігри 3х3.

У класичному баскетболі – він інший. І на мою думку, в 3х3 він навіть сильніший. До речі, до Одеси саме він мене і запрошував. Я був у його збірній 3х3, і коли Мішула перейшов до Київ-Баскета, то Олег Олександрович одразу зателефонував моєму агенту і запросив до своєї команди.

- Він авторитарний чи демократичний тренер?
- Авторитарний. Дехто його, можна сказати, побоюється, бояться сказати якесь зайве слово. Дисципліна у нього на першому місці. Але без перегинів.

- Що знаєш про Ігорса Міглініекса?
- Знаю, що це дуже розумний тренер, який не боїться робити цікаві кроки і чув, що він намагається контактувати з гравцями. Чув також, що він явно не авторитарний. Коли я підписував угоду, то на 100% не знав, хто буде тренером Будівельника, але зрадів, коли почув, що залишається Ігорс. Добре, що у нього теж є повноцінна нагода показати, на що він здатний.

- Свого часу тобі не дуже вдалося показати, на що ти здатний у Київ-Баскеті. Як вважаєш, чому?
- По-перше, мені дуже не пощастило. Айнарс Багатскіс повірив в мене, запросив до команди, плюс викликав в табір збірної. Мені здавалося, що він розраховує на мене. Але перед стартом сезону гантеля впала мені на ногу в тренажерці, і я отримав перелом.

Ну а далі поки я відновлювався хлопці поділили ролі, кожен хотів проявити себе і не збирався віддавати свої хвилини. При тому в нас тоді були дуже індивідуально сильні хлопці на позиції першого-другого номера: чинний MVP Деон Едвін, Кейсі Шепард, потім ще приїхав Марек Класен. Але я все одно думаю, що грав би більше, якби не пропустив частину передсезонки і довго не набирав кондиції. Тож, я б сказав, що тут просто не склалося…

- Матчі проти Київ-Баскета будуть для тебе принциповими?
- Напевно, що ні. Ну хіба що трошки, але не більше ніж ігри проти того ж Запоріжжя, наприклад.

- У тебе в Instagram були відео, за якими дуже схоже на те, що ти відновлюєшся від травми…
- Так, була проблема, але я вже залікувався. Зараз не відчуваю ніякого дискомфорту і готовий набирати кондиції. Часу до старту підготовки з командою ще цілком достатньо, тож розраховую приїхати в розташування Будівельника вже у хороших кондиціях.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013