Андрій Грицак: Будівельник переконав вищими цілями на сезон

09:20 | 26 июля 2021
Пресслужба Будівельника поспілкувалася з Андрієм Грицаком про сезон у Запоріжжі, про Валерія Плеханова і Майка Кеффі, а також про те, чому молодий бігмен вирішив перейти до столичного клубу.

Пресслужба Будівельника поспілкувалася з Андрієм Грицаком про сезон у Запоріжжі, про Валерія Плеханова і Майка Кеффі, а також про те, чому молодий бігмен вирішив перейти до столичного клубу.

- Андріє, як ти опинився в Будівельнику? Це була твоя ініціатива, твого агента чи Будівельник зробив пропозицію?
- Коли закінчився сезон, Будівельник почав вести переговори з моїм агентом. Я сприйняв це з великим ентузіазмом.

-Запоріжжя намагалося тебе зберегти чи ти не хотів лишатися там на наступний сезон?
- Я не був проти залишитися в Запоріжжі. Однак Будівельник був більш привабливим варіантом, адже тут є більші перспективи. У Будівельника вищі цілі, команда - претендент на чемпіонство.

Читайте: Літнє міжсезоння-2021: всі трансфери клубів Суперліги

- Розкажи, будь ласка, про твій сезон у Запоріжжі, про роботу з Валерієм Плехановим. Кажуть, що він суворий тренер. Чи це так? Тобі комфортно було працювати з ним?
- До Запоріжжя я працював з ним у збірній U20. Він – чудовий тренер. З задоволенням працював би з ним далі. Однак, так сталося, що наші шляхи розійшлися. Якщо у майбутньому ще випаде грати в його команді, буду радий. Вважаю, що тренер і має бути суворим.

- Ми всі були під враженням від твоєї гри на молодіжному чемпіонаті Європи, ти там блокував усе, що можна, підбирав. Дехто тоді казав, мовляв, це молодіжний баскетбол, зарано радіти. Але в дорослій лізі ти мав так само багато матчів, де просто домінував на щитах зі своїм зростом. Ти сам очікував, що настільки органічно адаптуєшся, як бігмен уже в дорослому баскетболі?
- Валерій Плеханов дуже допоміг адаптуватися, ментально, зокрема. Вважаю, що будь-якій команді, де гратиму, я зможу допомогти в цих компонентах гри.

- Тебе ще не викликали до національної збірної. Цього сезону розраховуєш на виклик?
- Якщо викличуть, буду радий, хто ж не хоче грати за свою збірну? Наразі тренуюся вже три тижні, щоб добре розпочати сезон з Будівельником. Чекаю вильоту до України 30 липня.

- Ти в Мадриді живеш з батьками?
-Так.

-Чи не було культурного шоку після переїзду з Мадрида до Запоріжжя?
- Запоріжжя теж хороше велике місто, там є все, що потрібно. Я побував у різних гарних місцях, зокрема на Хортиці, та й у самому місті є красиві райони.

Читайте: БК Запоріжжя підсилився американським захисником

- Минулого сезону ти грав в одній команді з хлопцем, котрий став MVP сезону, Майком Кеффі. Він теж переїздить до Києва, щоправда, до іншої команди. У вас дружні стосунки, чи суто професійні? Що можеш сказати про Майка?
- Він хороший і друг, і партнер по команді. Майк майже ніколи не злиться на рівному місці, тільки по ділу. Він дуже спокійний, намагається всім допомогти. Коли я дізнався, що він теж переїде до Києва, сказав йому побачимося.

Він не егоїстичний.Зовсім не егоїстичний. Він і серйозний, і водночас, коли можна посміятися, то посміється. Словом, з ним справді приємно спілкуватися.

- На твій погляд, він став MVP заслужено ?
- Звісно. Він нереально допомагав команді. Грав майже по 40 хвилин усі матчі. Зважаючи на кількість ігор у сезоні, вважаю, якби будь-який інший гравець Суперліги спробував це повторити, у жодного би не вийшло.

- Якби в Суперлізі існувала би нагорода Best defensive player, ти б мав її отримати?
- Це не мені вирішувати. Але, звісно, хотілося би. Є ще Скапінцев – дуже хороший у захисті. Тому не знаю, чи отримав би, але претендувати на цю нагороду міг би.

- Чи ти підійдеш під стиль гри Будівельника? Як гадаєш?
- Зараз ще зарано про це говорити. Знатиму це, коли розпочнуться збори. Сподіваюся, що матиму свою роль у колективі, зможу допомагати команді. Сподіваюся, цього сезону гратиму ще краще.

- Матч за Суперкубок на старті сезону – величезна мотивація, оскільки можна здобути трофей…
- Звісно, хочеться виграти Суперкубок. Тим більше, буде гра проти Прометея, якому я програв у фіналі – 0:3.

- Ти слідкуєш за новинами, як комплектуються суперники? Зважаючи на підписання, нині можна називати Прометей фаворитом сезону?
- Так, вважаю, що цього року Прометей знову претендуватиме на чемпіонство.

Сподіваюся, ми ускладнимо їм це завдання.

- Чи були у тебе пропозиції з інших країн? Можливо, пропонували повернутися до Іспанії?
- З Іспанії була одна пропозиція. Я розумію, що ще не час переходити в іспанський баскетбол, треба ще рости.

- Це була АСВ ліга?
- Так. І я вважаю, що ще не готовий до такого рівня.

- Ти маєш на увазі, що поїхати ти міг, але ти хочеш мати хвилини на майданчику?
- Я хочу довести, що можу бути одним з найкращих гравців в Україні. Коли вже досягну цього рівня, можу спокійно їхати до Іспанії.

- Коли про тебе говорять уболівальники і журналісти, вони відзначають як твої сильні сторони, про які ми говорили вище, так і те, що ти гравець однієї сторони майданчика. Чи ти розумієш їх зауваження, визнаєш? Чи працюєш додатково над кидком? Здалося, навесні ти почав більше кидати…
- Я розумію, що маю проблему з кидком. Стараюся над цим працювати. Рівень Суперліги росте, і мені теж потрібно рости. Я дуже зосереджений на покращенні кидка. Не хочу, щоб від мене відступали півкілометра, як минулого сезону.

- З наступного сезону в Суперлізі збільшено ліміт на легіонерів. Ти напевно читав скептичні коментарі збірників та й інших фахівців. Яка твоя думка?
- Будь-хто має заслужити своє місце на майданчику, незалежно від паспорта. Для мене, наприклад, це додаткова мотивація грати краще.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013