Ронен Гінзбург: передсезонні турніри допоможуть Прометею досягти потрібного ступеня готовності

14:05 | 26 августа 2021
Нинішнє літо для головного тренера Прометея Ронена Гінзбурга пройшло під знаком великих перемог як у клубі, так і в збірній Чехії.

Нинішнє літо для головного тренера Прометея Ронена Гінзбурга пройшло під знаком великих перемог як у клубі, так і в збірній Чехії. Про досягнення двох своїх команд, одна з яких стала чемпіоном України, а інша пробилася на Олімпіаду після 40-річної перерви, а також про сьогоднішній день "Прометея" і надії команди на наступний сезон, Ронен розповів в інтерв'ю клубній прес-службі.

Читайте: Прометей підписав американського форварда

- У розташування чеської збірної ви вирушили після перемоги "Прометея" у півфінальній серії з "Дніпром". Хотілося б, щоб ви поділилися своїми враженнями від ігор нашої команди з "Запоріжжям" в фіналі.

- Спасибі! (посміхається) Я дуже радий своєму поверненню в Україну! Я хотів би всіх привітати з прекрасним святом незалежності країни. Це дуже важливе свято для всіх громадян України. Україна, як і Ізраїль, - молода і прекрасна країна!
Що стосується фінальних ігор, то, звичайно ж, я дивився всi матчi, переживав за кожен момент, за кожне наше очко, яке ми набирали. Постійно був на зв'язку з Міленко, ми разом готувалися до кожного матчу. Хотілося б привітати всіх уболівальників "Прометея": ми завоювали чемпіонство, що для клубу є чудовим досягненням! Я дуже радий, що ми досягли своєї мети, це були прекрасні емоції. Вони завжди такі, коли виграєш щось значне.

- Ваші емоції і почуття в третій грі з "Запоріжжям", коли команда по ходу матчу програвала 19 очок?

- Я дуже нервував і переживав, просто розбив свій комп'ютер (сміється) в момент значного відставання, але хочу сказати, що знав, що мої хлопці мають велику силу волі. Сподівався на те, що вони зуміють повернутися в гру і переломити її. Так воно i сталося!

- Влітку ви жили турботами збірної Чехії. Її виступами в кваліфікації Олімпіади і на самій Олімпіаді ви, як і чеські вболівальники, повністю задоволені?

- Звичайно, я дуже пишаюся своєю командою, щасливий від того, чого нам вдалося досягти! Чехія потрапила на Олімпійські ігри через 40 років пiсля останнього виступу на форумi, це чудове досягнення для країни! У кваліфікації було дуже важко. Були різні ситуації, в тому числі і ті, що були пов'язані з Covid-19, проте ми все подолали і добилися результату. У нас були чудові ігри, як, наприклад, зі збірною Канади, в складі якої зібрано багато зірок, або з командою Греції. Ми всі раді нашому досягненню!

- Кілька днів тому ви приєдналися до "Прометею". Чи задоволені сьогоднішнім станом cвоїх підопічних?

- Так, я задоволений підготовкою і кондиціями гравців. Не все складається так, як би цього хотілося, але крок за кроком ми набираємо форму і підходимо до того стану, який необхідний для входження в сезон. У декого з гравців є невеликі пошкодження, але за великим рахунком це дрібниці. 

- У міжсезоння команда поповнилася Дмитром Тихоновим і кiлькома американськими легіонерами. Завдяки яким своїм якостям вони здатні допомогти "Прометею"?

- Усі троє - прекрасні гравці. Ми звертали увагу не тільки на їх майстерність, а й на характер, комунікабельність, здатність влитися в команду. Ми доб'ємося хороших результатів тільки якщо всі будуть допомагати один одному. Ми зробили хороші підписання.

- "Прометей" братиме участь в передсезонному турнірі в Запоріжжі, а через тиждень і в Кубку "Прометея". Що хотіли б бачити у виконанні команди в ігровому плані на цьому етапі підготовки?

- Це важливі передсезонні турніри, які допоможуть досягти потрібного ступеня готовності. Всі хлопці в них будуть отримувати приблизно рівний ігровий час. Важливо, щоб таким чином вони змогли набрати хорошу форму.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013