Ірина Щипакіна: очікую цікаву боротьбу в жіночій Суперлізі

09:50 | 02 сентября 2021
Менше місяця залишилося до старту нового сезону в жіночій Суперлізі.

Менше місяця залишилося до старту нового сезону в жіночій Суперлізі. Одеський ІнтерХім продовжує активну підготовку до змагань. У складі команди є зміни, серед яких і приємні сюрпризи для вболівальників. Про це і не тільки пресслужбі Одеської міської федерації баскетболу розповіла головний тренер ІнтерХіма Ірина Щипакіна.

Читайте: Ніколіна Бабіч: головна мета в Прометеї – чемпіонство та вдалий виступ у Єврокубку ФІБА

- Ірино Вікторівно, розкажіть про підготовку до сезону, коли команда зібралася і провела перші тренування?
- З 1 серпня дівчата готувалися самостійно на базі СДЮСШОР імені Литвака. Через десять днів ми приступили до командних занять. Чергуючи тренування в ігровому залі, в тренажерному залі і на стадіоні. Можу сказати, що всі гравчині працюють з величезним бажанням і ентузіазмом. Я це бачу на тренуваннях і сподіваюся, що праця дівчат принесе хороший результат.

- Чи плануєте грати товариські матчі в ході подальшої підготовки до сезону?
- У попередні роки ми грали спаринги з Вінницькими Блискавками. Зараз вони знялися з чемпіонату, тому у нас виникли певні складнощі з товариськими матчами. Будемо шукати спаринг-партнерів, поїхати за кордон у нас поки немає можливості.

- Які зміни в складі відбулися цього міжсезоння?
- Ще навесні Єлизавета Мітіна підписала контракт з Будівельником, який буде грати в новому сезоні жіночої Суперліги. Анна Сугак перейшла в Київ-Баскет – вона хоче більше часу приділяти баскетболу 3х3 і в столиці є можливість більше працювати з тренером збірної України Володимиром Холоповим. Ми підтримуємо рішення дівчат, бажаємо їм домогтися гарних результатів і проявити себе на новому рівні. Євгенія Мбайє поїхала до Бердянська. На цьому список втрат закритий. У Булавицької був рецидив травми і поки вона не тренується з командою. Але, сподіваємося на якнайшвидше повернення Наталії.

Склад поповнили Арина Білоцерківська і вихованка нашої школи Олеся Малашенко. Для Олесі це буде перший сезон в Україні, адже всю свою кар'єру Малашенко грала за кордоном. Хочу зазначити, що Олеся допомагає мені в тренувальному процесі, за що я їй дуже вдячна. Арину вболівальники добре знають, вона у нас вже грала: ставала чемпіонкою і володаркою Кубка України. Арина посилить команду на позиції першого номера, у нас є взаєморозуміння, я їй довіряю. Також в команду прийшла досвідчена гравчиня Наталія Скорбатюк, зараз вона виступає під прізвищем Бабич. Наташа є вихованкою вінницького баскетболу з міста Бар. Пройшла хорошу школу, залучалася до національної збірної, грала в командах ТІМ-Скуф та Київ-Баскет. Із Запоріжжя до нас приїхала гравчиня 2002 року народження Ксенія Панькіна - дівчинка працює з великим бажанням, думаю все повинно вдатися. Крім того, є ще кілька гравчинь, з якими ми працюємо і ведемо переговори.

- У команди хороша фінансова підтримка?
- У нас є певний бюджет, але для того, щоб показувати результат, потрібно ще посилитися. Сподіваємося, що нам якісь кошти ще надійдуть, щоб ми могли відчувати себе впевненіше. Дуже сподіваємося на допомогу міської влади. Витрати на утримання команди збільшуються, ФБУ встановлює більш високі вимоги і треба їм відповідати. Так що ми відкриті для спілкування з потенційними спонсорами і меценатами. Зараз спілкуємося з головою ООФБ Сергієм Назаренком і головою опікунської ради ОГФБ Павлом Вугельманом - розраховуємо на їхню підтримку. Загалом, виступи ми продовжуємо завдяки допомозі компанії ІнтерХім. Хочу висловити слова подяки главі підприємства Анатолію Семеновичу Редеру. Компанія є однією з провідних в Україні у своїй сфері – хотілося б, щоб ми також були серед лідерів чемпіонату.

- Які команди є основним суперниками для одеських дівчат?
- Можу виділити лідерів чемпіонату. У Прометея дуже серйозний склад, Київ-Баскет також посилився. У Суперлігу зайшов Будівельник – клуб з великими амбіціями. У київського Динамо-НПУ міцна команда. Думаю, чемпіонат буде цікавим, у нас теж хороша команда і до нас завжди ставилися з повагою. Сподіваюся, цього сезону ми зможемо порадувати наших уболівальників. Будемо намагатися і готуємося дуже серйозно. Попередній розклад вже є, стартуємо 25-26 вересня в Києві.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013