Нікіта Руслов: наша мета – створити боєздатний колектив, стати на ноги у світі баскетболу 3х3

16:20 | 05 октября 2021
Напередодні стало відомо про створення в Україні першої професійної чоловічої команди з баскетболу 3х3, яка отримала назву Кельти-Буковель.

Напередодні стало відомо про створення в Україні першої професійної чоловічої команди з баскетболу 3х3, яка отримала назву Кельти-Буковель.

Колектив базуватиметься в Івано-Франківську, а до його складу увійшли п’ять гравців – Владлен Бережний, Вадим Биков, Кирило Мещеряков, Антон Мусієнко та Нікіта Руслов.

Першим тренером Кельтів буде Дмитро Липовцев, а допомагатиме йому Олександр Кодола.

Читайте: В Україні створили професійну команду з баскетболу 3х3

Детальніше про створення команди, тренувальний процес та цілі, що стоять перед колективом, пресслужбі ФБУ розповів один гравців БК Кельти-Буковель – Нікіта Руслов.

Нікіто, розкажи, чому вирішив стати частиною цього проекту та зробити ставку у своїй карєрі саме на баскетбол 3х3?

Перш за все, мені подобається сам вид спорту – баскетбол 3х3. Також цікаво бути першопрохідцем в Україні у цьому напрямку. Це досить цікавий проект, приємно бути його частиною. Я хочу спробувати свої сили, це виклик для мене.

Чи вже відома якась інформація про графік команди, як будуватиметься тренувальний процес?

На цей час ми вирішуємо організаційні питання – переїзд до Івано-Франківська, поселення. Коли впораємося із цими завданнями, перейдемо до тренувань, а далі вже буде видно.

Але це буде повноцінна робота, тобто, ви тренуватиметеся постійно, а не окремими періодами?

Так, це буде повноцінний тренувальний процес, як у команд 5х5. Єдине, що не так регулярно будемо брати участь у змаганнях, не щотижня. А загалом, у плані тренувального процесу та життя команди картина сильно не зміниться.      

Івано-Франківськ вже готовий до прийому першої в Україні команди 3х3? Для вас там підготували усі умови?

Наскільки я знаю, там відбуваються ще приготування до нашого приїзду. Ми будемо тренуватися у залі БК Говерла. Переконаний, що для нас будуть створені усі умови, для того, щоб заняття проходили комфортно та на найвищому рівні.

На твою думку, наскільки важлива ідея створення окремої ліги в Україні з баскетболу 3х3?

Якщо дивитися загалом на розвиток баскетболу 3х3, то створення окремої ліги – це дуже важливо. Чим більше гравців буде виступати у цьому виді спорту, тим більша конкуренція буде у нашій країні, зокрема за потрапляння у склад національної збірної. Наразі починаємо з однієї команди, надалі було б круто, якби таких команд з’являлося більше.

Ти добре знайомий із партнерами по команді, що можеш сказати про них?

Звичайно, я знайомий з усіма, із кимось ближче, із кимось ні. Тим не менше, усіх хлопців я знаю досить давно. Наприклад з Антоном Мусієнко ми провели достатньо часу у складі збірної U-23,  приймали участь у чемпіонатах світу, Лізі націй. Гадаю, проблем із порозуміння у команді виникнути немає.

Чи вже відомо, у яких перших турнірах Кельти-Буковель візьмуть участь?

Ні, наразі невідомо. Зараз команда на стадії формування. У нас є ще невирішені побутові питання, як тільки ми їх владнаємо та розпочнемо тренування, тоді можна буде вже говорити про участь у турнірах.

Розкажи, як формувалася перша в Україні команда з баскетболу 3х3, хто став ініціатором цієї ідеї?

Ідея створення команди 3х3 належить Федерації баскетболу України. Мета, зрозуміло, полягає у розвитку цього виду спорту у нашій країні. Наскільки я розумію, пропонували приєднатися до команди достатньо великій кількості гравців. Втім, не всі, звичайно, готові відійти від баскетболу 5х5. Я вирішив спробувати, адже 3х3 для мене не новий вид спорту. До цього я брав участь у багатьох змаганнях, тому вирішив, чому б ні? Це цікавий проект, подивимося, що із цього вийде.

Які першочергові цілі Кельти-Буковель ставлять перед собою?

Наша перша мета – це створити боєздатний колектив, стати на ноги у світі баскетболу 3х3. Стосовно цілей, звичайно, ми ставитимемо перед собою якомога вищі завдання і докладемо усіх зусиль заради їхнього досягнення.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013