Катерина Римаренко: Повернулась в Україну із новими цілями, планами, бажаннями

15:50 | 03 декабря 2021
Український форвард Прометея Катерина Римаренко після восьми років виступу за кордоном повернулася на батьківщину.

Український форвард Прометея Катерина Римаренко після восьми років виступу за кордоном повернулася на батьківщину.

Читайте: Жіночий Прометей підсилив склад українкою з чемпіонату Польщі

У статусі новачка клубу Катерина відповіла на запитання клубної прес-служби.

- Катю, ваш перехід у стан Прометея відбувся не в той період, коли команди комплектуються, а у розпал сезону. Розкажіть, будь ласка, подробиці переходу: коли вам надійшла пропозиція, як довго її обмірковували, що вплинуло на ваш вибір?

- Дуже рада опинитися у Прометеї! Я відіграла шість років у Польщі, в тому числі й останній сезон. Напевно, трохи втомилася від баскетболу та думала, що закінчу свої виступи. Проте минуло півроку, старі травми залікувалися, утома зникла, а бажання грати залишилося. Випадково зустрілася з тренерами Прометея і після цієї зустрічі все й закрутилося, з'явилося бажання продовжити кар'єру. Завдяки тренерському штабу команди та президенту клубу це здійснилося! Я їм за це дуже вдячна!

- Тобто, можна сказати, що у вас відбулося певне перезавантаження?

- Дiйсно, можна так сказати. Зараз у мене новий початок, нова команда, стара-нова країна, бо я тут не жила вже вісім років. Повернулась сюди із новими цілями, планами, бажаннями. Звичайно ж, хочеться виграти із Прометеєм золоті медалі чемпіонату!

– Які перші враження від нової команди?

- Перший тиждень у новій команді завжди дуже важкий. Особисто знаю майже всіх дівчат, за винятком іноземок. Зараз йде процес знайомства та вливання в колектив, в ігровий процес. Це завжди хвилюючий момент! Подивимося, час покаже, як це все відбудеться. Тут є старі друзі, з'являються нові, гадаю, що все буде добре!

- З Вікторією Большаковою у вас є досвід спільної роботи у тоді ще Кіровограді. Виходячи з цього, ви повинні бути готовими до її вимог.

- Я б не брала Кіровоград за точку відліку свого знайомства з Вікторією Юріївною та Кирилом Вадимовичем. Це сталося набагато раніше. Я готова до їхнього тренувального процесу. Взагалі хочу сказати, що тут все на найвищому рівні, точно не гірше, ніж у Польщі! Мене добре зустріли, одразу поселили, дуже гарна організація.

- Вже відбулася з наставниками бесіда з приводу вашої ролі у команді, того, що вони хочуть бачити від вас?

- Так, ми вже зустрілися, поговорили, все окреслили, але поки що це баскетбольна таємниця (посміхається).

- Чи багато матчів Прометея вдалося подивитися останнім часом?

- Звичайно ж, дивилася усі матчі команди в єврокубках, останні ігри з Київ-Баскетом, а також особисто була присутня на домашніх матчах з Динамо-НПУ.

- Як би ви оцінили матчі з Київ-Баскетом не з боку Прометея, а з точки зору суперництва команд?

– Приємно, що у командах з'являються сильні іноземки. Із сильними суперниками грати завжди цікаво. Підвищується інтерес і вболівальників, бо коли одна команда виграє "+50", їй це добре, але це не дуже цікаво для вболівальників. Нашим дівчатам, звичайно, у Києві було непросто, бо вони зараз постійно грають у єврокубках, але це баскетбол, у такому графіку багато хто грає.

- Чи можна нашу Суперлігу порівняти із польським чемпіонатом?

- Давайте я спочатку пограю тут три-чотири місяці і потім ви поставите мені це запитання (посміхається). Поки що не беруся щось говорити. Я дуже люблю Польщу, мені подобалося там грати, від цієї частини кар'єри залишилися дуже добрі спогади, але порівнювати чемпіонати поки що рано.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013