Баскетбол

Чому "Голден Стейт" не програє в НБА

15:56 | 27 ноября 2015 Чинний чемпіон НБА "Голден Стейт" видав рекордний старт в лізі – 16 поспіль перемог. Чому ніхто не може його зупинити, роз’яснює блог "Планшет" на Sports.ruРозкладЯк відомо, "Голден Стейт" - несправжні чемпіони і їм просто дуже сильно щастить. Так що для початку потрібно пояснити, чому рекорд "Уорріорз", яким би чудовим він не був, не варто переоцінювати.
 Тут є дві складові:По-перше, командна спадкоємність. Старт чемпіонату - це завжди час для експериментів. "Сперз" намагаються підлаштуватися під ЛаМаркуса Олдріджа, "Кевз" - зрозуміти, чому ж без Лава і Ірвінга вони виглядають стабільніше, ніж з ними, і виправити це. Решта і того гірше: в одних - новий тренер без досвіду роботи в НБА, в інших - нова обойма.
 Логічно, що більш зіграні команди легше входять у сезон. А більш зіграною команди, ніж у "Уорріорз" уявити складно - кістяк сформувався вже давно, і лише в самому кінці лавки відбуваються якісь малозначні зміни. Всі 10 гравців, які провели більше 100 хвилин в цьому сезоні, були у складі й минулого року.
 По-друге, згідно з рейтингом TeamRankings.com, у "Уорріорз" на старті сезону один з найпростіших розкладів (сьомий по легкості в лізі). Хоча їм і довелося грати чотири серії здвоєних матчів, в основному вони виступали вдома (9 до 7), не їздили в тривалі турне (максимум два матчі в гостях) та й виходили проти досить слабких суперників. Лише два клуби з 16 можуть похвалитися позитивним балансом перемог і поразок ("Торонто" і "Чикаго"), при цьому обидві гри з ними відбулися в Окленді. Всі опоненти, які начебто володіють і зоряним складом, і амбіціями, якраз на старті сезону впали в кризу самовизначення і виявились головними розчаруваннями сезону: "Новий Орлеан" відновлювався від травм, "Мемфіс" переосмислював себе, у "Кліпперс" нова "лавка", а "Х'юстон" тепер команда Кардашьян. З 16 перемог сім припали якраз на матчі з ними, а ще були "Лейкерс", "Нетс" і "Сакраменто".
 Ці два положення, природно, ні в якому разі не скасовують абсолютно неймовірного старту, кращого в історії НБА, і нашої причетності до нього. Вони просто натякають, що не варто (принаймні, поки) переносити досвід першого місяця на весь сезон. Цей рекорд хороший сам по собі. А про 73-9 можна буде говорити ближче до березня, коли будуть і турне, і "Сперз" з "Кевз", і навіть "Рокетс" будуть схожі на баскетбольну команду.
 АвангардністьЗате рекорд ще сильніше підкреслює те, що ми і так добре знали (а ось ті, які думали, що чемпіони несправжні, дізнаються зараз): "Уорріорз" перехопили у "Сперз" ініціативу і стали клубом, який диктує моду в НБА. Нехай, найбільш основоположні ідеї належать не їм, зате вони старанно засвоїли досвід попередників, переосмислили його і просунулися в найважливіших областях.
 Отже, "Уорріорс" - це прообраз команди майбутнього:- Команда майбутнього володіє непристойно широкою ротацією. Ще недавно клуби НБА досить обережно підходили до розширення основного складу: всі побоювалися, що ігрового часу не вистачить на всіх бажаючих, а це неминуче спричинить внутрішні конфлікти, існувало чітке розмежування між гравцями старту та резервістами (за винятком так званого "шостого гравця"), в плей-офф все зводилося до семи-восьми ключових персонажів. "Сперз" змусили переосмислити це положення - тепер нормально берегти лідерів, давати відпочинок на здвоєні матчі і мати по суті дві п'ятірки, які не рівноцінні, але цілком боєздатні. Є, звичайно, несвідомі команди на кшталт "Сакраменто", але це минуле століття.
 - Команда майбутнього працює над тим, щоб мінімізувати ймовірність травм. Про це ми нічого не знаємо, крім того, що дана область вважається в лізі однією з найперспективніших для просування: зараз у багатьох командах гравці тренуються зі спеціальними приладами, що фіксують рух і потовиділення, пробуються найрізноманітніші технології відновлення, і напевно є ще купа всього, що залишається за лаштунками. Навіть після минулого успішного в сенсі травм сезону "Уорріорз" повністю поміняли команду фізіотерапевтів - значить, до досконалості в цьому питанні ще далеко.
 - Команда майбутнього розуміє, що найважливіше на майданчику тепер відбувається не під кільцем, а на периметрі. Якщо у комплектуванні складу "Голден Стейт" і є якась "аналітична" логіка, то вона зводиться до того, що це команда універсальних високих гравців, кожен з яких (за винятком "великих", природно) вище середнього і по грі в захисті , і за кидками з дистанції, і за вмінням ділитися м'ячем.
 Звідси випливають основні переваги "Уорріорз" на старті. У нападі вони здійснюють більше всіх дальніх спроб (як мінімум, 12 за матч), причому з хорошим відсотком для групи - 41. У захисті дозволяють суперникам не більше 6 триочкових спроб за гру, причому з відсотком 29.
 Ось так виглядають діаграми попадань в атаці і в захисті.Прямо зараз у "Уорріорз" найефективніший напад в НБА - 114,4 очка на 100 володінь.


Захист займає 4-е місце в лізі по ефективності - 98,9 очка на 100 володінь.

Це теж виникає з досвіду "Сан-Антоніо", але вперше в настільки чистому вигляді було сформульовано саме в Окленді: в "фарбі" небезпечніший той, хто небезпечніший на дузі. Тепер доводиться звикати до парадоксів нового часу.

Нерозгадана п'ятірка

Найкращі моменти матчів Євроліги 26 листопада: відео

14:10 | 27 ноября 2015 Команди Євроліги зіграли 26 листопада першу частину матчів 7 туру регулярного чемпіонату.

Як Україна перемогла Німеччину: відеоогляд матчу

13:41 | 27 ноября 2015

Дивіться відеоогляд найкращих моментів матчу другого туру кваліфікаційного турніру на Євробаскет-2017 між жіночими збірними Німеччини та України. Наші дівчата здобули перемогу на останніх секундах гри.

Вища ліга: анонс матчів 28-29 листопада

12:56 | 27 ноября 2015

У Вищій лізі чемпіонату України з баскетболу завершується перший етап змагань. Заключні ігри першого кола відбудуться 28-29 листопада та 4-5 грудня.

"Черкаські Мавпи" утримують лідерство в ВЮБЛ серед юнаків 2001 р.н.

12:41 | 27 ноября 2015 Днями у Києві змагалися юнаки 2001 року народження. Черкаські баскетболісти вдало зіграли на цьому турі. Підопічні Василя Івлєва здобули три перемоги. Серед них найважчим був матч проти господарів паркету, команди КСЛІ. Киян "Мавпи" переграли з рахунком 81:77. У всіх матчах чудово виступили лідери команди. Так, на рахунку Голощапова вражаючі дабл-дабли в усіх трьох матчах. А Романовський в одній грі здобув 37 очок та 10 підбирань! Василь Івлєв, головний тренер "Черкаських Мавп-2001":"Результат туру відмінний: три гри - три перемоги, але якість гри по 12 бальній системі – 5. Дуже багато пропустили очок через прості помилки у захисті, через поспішні дії, через нестачу якісного виконання технічних елементів у нападі (передач і дриблінгу), які призвели до швидких і результативним атак суперників. 
 У першому турі ми в середньому пропускали по 42 очка за гру, а в другому за 57,7, на 15 очок більше - це поганий показник. Вигравати матчі, роблячи по 32 втрати за гру - неможливо, можна сказати не ми виграли, а суперники програли. Будемо працювати над помилками як у захисті, так і нападі, моделюючи ігрові ситуації. 
 Головне - у команди є величезний потенціал, який тільки своєю працею на тренуваннях хлопці можуть реалізувати в майбутніх перемогах. За особистими показниками варто відзначити гру Юри Романовського, який в одному матчі зробив 22 кидка, із них забив 17! Це хороший показник, тим більше, що він це зробив у грі з дуже сильним суперником. Свої лідерські якості Юра застосував і в "Палаці спорту" на грі жіночих команд України та Люксембургу, його визнали найкращим вболівальником гри, після закінчення якої Аліна Ягупова вручила йому м'яч з автографами гравців збірної". Маючи 6 перемог в 6 матчах "Черкаські Мавпи-2001" утримують лідерство в ВЮБЛ серед юнаків 2001 р.н. 

У наступному сезоні має стартувати нова Ліга чемпіонів

11:40 | 27 ноября 2015 ФІБА планує запустити розіграш баскетбольної Ліги чемпіонів у сезоні-2016/17. Над проектом нового турніру вже працюють національні асоціації Франції, Німеччини, Греції, Італії, Іспанії, Туреччини та Росії.  Усі умови участі клубів в новому континентальному турнірі мають бути узгоджені на початку 2016 року, інформує сайт ФІБА.
 Читайте:У Європі буде нова Ліга чемпіонів Раніше клуби Євроліги відмовилися від участі в баскетбольній Лізі чемпіонів.  

Матчі Євроліги 26 листопада: результати і відео

10:55 | 27 ноября 2015

Команди Євроліги зіграли першу частину матчів 7 туру регулярного чемпіонату. 
 

Як Михайлюк перемагав на турнірі в США: відео

08:56 | 27 ноября 2015 Напередодні український захисник Святослав Михайлюк виграв перший турнір поточного сезону в Студентській лізі США - Мауі Джим Мауі Інвітейшнл.

Зіграно матчі Студентської баскетбольної ліги Хмельниччини

08:26 | 27 ноября 2015 Зіграно матчі Студентської баскетбольної ліги Хмельницької області.  ХУУП - НАДПСУ – 60:66ХПК - ХГПА – 38:57 НАДПСУ - ХПК – 50:22ХГПА -ХУУП – 29:52 НАДПСУ - ХГПА – 67:45ХПК - ХУУП – 16:36 ХПК - Пед. Академія - 47:48НАДПСУ - ХУУП - 80:52 ХУУП - Пед. Академія - 52:28ХПК - НАДПСУ - 19:79 ХУУП - ХПК 52:28НАДПСУ - Пед. Академія 79:19
 Читайте:Результати матчів СБЛУ в Рівненській областіЗа підсумками 2 турів Студентської баскетбольної ліги Хмельниччини місця команд розподілились наступним чином: 1 місце - Національна академія державної прикордонної служби України (НАДПСУ) 2 місце - Хмельницький університет управління та права (ХУУП) 3 місце - Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія (ХГПА) Команда Національної академії державної прикордонної служби України представлятиме Хмельниччину у півфіналі Всеукраїнської студентської ліги. 

Результати матчів СБЛУ в Рівненській області

23:40 | 26 ноября 2015 Зіграно чергові матчі Студентської баскетбольної ліги України (СБЛУ) серед чоловічих команд Рівненської області – відкритий кубок "Водника" НУВГП  сезону 2015-2016 років. 4 турТехнічний коледж – ОСДЮШОР – 44:57  "Водник" НУВГП – "Водник-2" НУВГП – 64:58ВПУ-1 – РАТК – 44:40 ОТ

1.

Страницы:
1 1655 1656 1657 1658 1659 1660 1661 1975