Олег Кузнецов: «По другому матчу з командою Данії в мене до підопічних більше питань...»

12:35 | 24 ноября 2018
Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2001 року народження) Олег Кузнецов підбив підсумки збору, що завершився.

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2001 року народження) Олег Кузнецов підбив підсумки збору, що завершився.

В Іспанії, де юнацька збірна України U-18 проводила черговий збір, підопічні Олега Кузнецова зіграли два товариські матчі з командою Данії — і в обох відсвяткували перемогу (2:1 і 1:0).

Про подробиці минулого етапу підготовки офіційному сайту ФФУ розповів головний тренер команди.

— Олеже Володимировичу, результатами матчів своєї команди проти данців ви, напевно, залишилися задоволені, а грою?

— Не зовсім. Якщо перший поєдинок складався, можна сказати, за сценарієм збірної України, то в другому ми виглядали слабо. Програли практично всю боротьбу, підбори, а забити переможний м"яч вдалося за рахунок індивідуальної майстерності.

— Ви мали у своєму розпорядженні оптимальний склад?

— Майже так. Можна було задіяти ще Михайла Мудрика, але він недавно був у збірній Сергія Попова (U-19), тому «Шахтар» його не відпустив. Проблеми клубного характеру є в Івана Желізка, тому ми його не викликали, травмований зараз Данило Хондак.

— До спарингів зі збірною Данії ви не працювали з командою два з половиною місяці. Футболісти не забули ваші вимоги?

— У принципі, ні. Кістяк цієї команди працює давно. Для хлопців не склало труднощів за кілька днів згадати попередні напрацювання. Тим більше що тактику ми практично не змінюємо.

— У чому вашим підопічним не відмовиш, так це в характері. Перемоги в обох спарингах із Данією команда виривала в кінці матчу...

— До місця збору ми добиралися майже добу, тому про свіжість у першій грі говорити не доводилося, а перед другим поєдинком через погіршення погодних умов і відсутність запасних полів довелося скасувати передігрове тренування.

Із данцями було складно. У них багато високорослих і габаритних виконавців, тому суперник добре вів боротьбу, особливо на другому поверсі. Потрібно було переламувати себе і в якийсь момент грати через «не можу». І хлопці молодці, впоралися. Хоча, повторюся, по другому матчу з данцями в мене до підопічних більше питань.

— Коли в планах у цієї збірної наступний етап підготовки?

— Ще не збиралася тренерська нарада, тому конкретики поки що мало. Але попередньо найближчий збір може відбутися в березні. У Вірменії ми хочемо провести два товариські матчі з місцевою збірною.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді