Перша ліга. «Рух» гостював у Харкові, а «Минай» їздив до Угорщини

18:05 | 06 июля 2019
Як і минулого сезону, у першому дивізіоні вистачає бажаючих підвищитися в класі.

Як і минулого сезону, у першому дивізіоні вистачає бажаючих підвищитися в класі. Принаймні, уже сьогодні можна назвати пять-шість клубів, які прагнуть спробувати свої сили в еліті.

Зокрема, головний тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко після спарингу з «Дніпром-1» (1:1) побажав підопічним Дмитра Михайленка гідно дебютувати в Прем’єр-лізі, уточнивши, що команда з Петрового докладе всіх зусиль, аби вже наступного року скласти там компанію дніпрянам, з якими в неї дружні стосунки.

Амбітні плани й у «Руху», який перший етап підготовки вирішив проводити аж у Харкові. А все — через відсутність у Винниках, на думку керівництва ФК, належних умов для тренувань. У столиці Слобожанщини підопічні Леоніда Кучука мали змогу займатися на базі «Металіста 1925», спарингом з яким і завершили збір. Ще до перерви відзначилися галичани Юрій Климчук і Богдан Бойчук, у середині другого тайму Максим Єрмоленко відквитав один м’яч, але врятуватися від поразки господарі не зуміли.

Утім, новий головний тренер харків’ян Андрій Демченко не виглядав засмученим, зазначивши, що вже невдовзі вболівальники побачать зовсім інший «Металіст 1925» — передусім із нестандартними діями в атаці. Хоча зараз для Демченка головне — як слід доукомплектуватися, адже в міжсезоння «Металіст 1925» залишили відразу сім футболістів. І першим літнім новачком став захисник Олександр Осман, який свого часу вже грав у Харкові, тільки за «Металіст», а потім перейшов до київського «Динамо».

Що ж до гравців «Руху», то, повернувшись до Винників, вони після дводенного відпочинку 6 липня вирушають до Словаччини, де проведуть черговий етап підготовки. Уже 9-го числа галичани з’ясовуватимуть стосунки з місцевою «Нітрою». Ще два спаринг-партнери визначаться згодом.

Ще на рік продовжив контракт з «Оболонню-Бровар» головний тренер Сергій Ковалець, якому надалі допомагатимуть В’ячеслав Нивінський, Валерій Іващенко та Геннадій Тарасюк. У першому контрольному матчі кияни взяли гору над «Олімпіком» (1:0) завдяки влучному удару Олексія Майданевича, що після нетривалої перерви знову виступатиме за «пивоварів», а 5 липня ввечері вони грали в Чернігові з «Десною» й поступилися — 0:1.

Тим часом свій перший спаринг провела «Волинь», яка на 87-й хвилині вирвала перемогу у «Вереса» (1:0) після пострілу Артура Рябова. У тренувальному таборі волинян перебуває екс-гравець збірної України Тарас Михалик, але поки що важко сказати, чи продовжить він свою кар’єру у луцькому клубі.

А от «Прикарпаття» свої контрольні поєдинки проводить невдало. Спочатку команда зіграла внічию з «Калушем» (1:1), потім поступилася «Карпатам» (0:3), учора ж зазнала ще однієї поразки, від «Вереса» — 1:5. До речі, продовжать виступати за іванофранківців Богдан Оринчак та Ярослав Конкольняк, які їздили на перегляд до «Дніпра-1». Щоправда, останній поки що перебуває в лазареті.

Після нічиєї з «Карпатами» (2:2) футболісти «Миная» вирушили до сусідньої Угорщини, де були розгромлені «Кішвардою» — 1:4. Нового керманича закарпатців Василя Кобіна потішило хіба що повідомлення, що вирішив залишитися в «Минаї» кращий бомбардир команди Роберт Гегедош, який збирався працевлаштуватися у Словаччині.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді