«SARIUS CUP 2015»

12:11 | 20 августа 2015
З 12 по 15 серпня 2015 року в словацькому місті Прешов у сьомий раз поспіль пройшов «SARIUS CUP 2015». З 12 по 15 серпня 2015 року в словацькому місті Прешов у сьомий раз поспіль пройшов «SARIUS CUP 2015». Турнір зібрав 43 команди хлопців та дівчат з 9-ти країн Європи: Боснії та Герцеговини, Литви, Сербії, Болгарії, Румунії, Угорщини, Польщі, України та Словаччини. Команди дівчат були поділені на три вікові групи А-19 (1997-1998 р.н), А-17 (1999-2000 р.н.) та А-15 (2001-2001). Наші дівчата грали у групах А-19 та А-15. 
Група А-19 1. BEMACO SSK SLS PRESOV (Словаччина) 2. НС ТATRAN STUPAVA (Словаччина) 3. IUVENTA MICHLOVCE (Словаччина) 4. HC SALVE-DUBYSA SSVM (Литва) 5. ГК "ПЕРША СТОЛИЦЯ-КДЮСШ 2" (Україна)
Група А-15 1. HC CRVENKA 2015 (Сербія) 2. BEMACO SSK SLS PRESOV (Словаччина) 3. IUVENTA MICHLOVCE I (Словаччина) 4. IUVENTA MICHLOVCE II (Словаччина) 5. MSK VRANOV NAD TOPL`OU (Словаччина) 6. ГК "ПЕРША СТОЛИЦЯ - КДЮСШ 2" (Україна)
Старша команда складалася з вихованок Цехус Валентини (Київ) та Нечволода Олексія (Харків), а ось у складі молодшої команди ще були й вихованки Кравцова Геннадія.  Словаччина зустріла наших спортсменок пекучим сонцем . Привітне та стародавнє місто Прешов одразу сподобалося нашим дівчатам. Після реєстрацій та розміщення у гуртожитку команди відправилися до міського аквапарку, щоб зняти втому після довгої подорожі через усю Україну, адже ігри розпочиналися наступного дня і треба було відновити сили. Дівчат очікували три напружених дні. Команди повинні були зіграти кожного дня по 2 гри, а коли температура перевищує 38 градусів, то це важко. Обидві команди зіграли по коловій системі у своїх групах із кожним з своїх суперників та стикові ігри за підсумкові місця, дорослі дві гри за 1-3 місце, молодші одну за 5-6. Одразу хотілося б відмітити, що команди грали молодшими складами, ніж команди в групах, але це не завадило показати їм достойну гру, що засвідчило визнання Крицьої Ганни кращим гравцем серед команд групи А-19, а керівників команди IUVENTA MICHLOVCE I (А-15) змусило посилювати основними гравцями IUVENTA MICHLOVCE II (А-15) для того, щоб обіграти молодшу команду. Та найголовніше те, що наші гравці побачили в живу гандбол зовсім іншого рівня.  У загальному підсумку ГК «Перша Столиця – КДЮСШ 2» (А-19) посіла 3 місце, а ГК «Перша Столиця - КДЮСШ 2» (А-15) посіла 5 місце.  Але окрім змагання на майданчику, турнір дівчатам запам’ятався ще і спілкуванням між гравцями команд поза майданчиком. Гуртожиток, в якому були розміщенні гравці, був схожим на вулик, де діти спілкувалися між собою з ранку до ночі. Що і подарувало всім багато позитивних емоцій. 
Хотілося б подякувати організаторам за дуже гарний турнір та побажати їм розвитку та ще більше команд учасниць.
ТАКОЖ ВИСЛОВЛЮЄМО ПОДЯКУ БАТЬКАМ НАШИХ ВИХОВАНОК, ЯКІ ЗНАЙШЛИ МОЖЛИВІСТЬ ОПЛАТИТИ УЧАСТЬ У ЗМАГАННЯХ І ПОДАРУВАТИ ЦЕ СВЯТО СВОЇМ ДІТЯМ.

slobodahandball.de

Источник