У Львові відкрито першу гандбольну секцію для дівчаток

10:41 | 13 сентября 2015
Приємний дарунок для маленьких львів’янок зробили відомі українські тренери з гандболу Василь Козар та Віталій Надич, відкривши першу гандбольну секцію для дівчаток. Приємний дарунок для маленьких львів’янок зробили відомі українські тренери з гандболу Василь Козар та Віталій Надич, відкривши першу гандбольну секцію для дівчаток. Тренери запрошують юнок віком від 9 років та старших, заняття абсолютно безкоштовні. Як відомо, безкоштовний сир лише у мишоловці, тренери цього і не заперечують -  у новоствореній секції якраз планують «відловлювати» гандбольні таланти. Щоб потрапити до секції дівчаткам потрібно небагато – любити ігри з м’ячем і прагнути стати успішними спортсменками. Решту справи зробить дитячий тренер Віталій Надич, якому відомі секрети виховання чемпіонок.
Його юні гандболістки неодноразово ставали переможницями  та призерками України. Всі вони навчаються у Львівському училищі фізичної культури (ЛУФК), звідки і до лав «Галичанки» вже недалеко.
До «Галичанки» не проти потрапити більшість гандболісток з усієї країни. Ще б пак, адже гравчині «Галичанки» - чинні чемпіонки України у жіночій суперлізі, переможниці студентського чемпіонату Польщі, учасниці Всесвітньої Універсіади та престижних Єврокубків, а кращі з них запрошені до провідних європейських клубів.
Всі знають «Галичанку», як львівську команду , та жодної львів’янки у ній, на жаль, не грає. Усі «галичанки» хоч і вихованки ЛУФК, але тренери добирали їх з регіонів Львівської області та інших міст. Бо у Львові секцій для юних гандболісток не було. А у нашому місті багато талановитих дітей, їм просто ніде займатися. Тому і вирішили відкрити секцію дитячого гандболу для  дівчаток. Адже  «Галичанка» на те і львівська команда, щоб грали у ній львів’янки! Тож відтепер перед наймолодшими любительками ігор з м’ячем відкриваються райдужні перспективи. Кому таке майбутнє до вподоби – ласкаво запрошуємо на гандбол!
Віталій Надич: «Рівень гандболу у наявних обласних дитячо-юнацьких спортивних школах постійно погіршується. У зв’язку зі скороченням фінансування їх гандболістки мало виїздять на турніри,  і з кожним роком до ЛУФК ми набираємо менш  підготовлених дівчаток. Тож чим швидше почну навчати сам, тим краще. Значно легше підготувати гравчиню з нуля, ніж перевчати, бо сформований навик важче зламати. Вже декілька років працюємо за системою наставника «Галичанки» Василя Козара, який відродив жіночий гандбол у Львові. Ця система себе виправдала і показала, що у львівському гандболі можна готувати майстрів спорту. У нас є серйозна команда «Галичанка», тож вихованки нашої секції мають усі шанси стати її резервом. До слова, нещодавно «Галичанка» повернулася зі студентського чемпіонату Польщі. Василь Козар не брав провідних гравців, лише одну молодь, і дівчата добре проявила себе – стали чемпіонками. А цей результат свідчить, що ми вміємо працювати з дітьми!»
Заняття проводяться тричі на тиждень – у вівторок та четвер з 15:30 до 17:00, в суботу з 10:00 до 11:30 у залі обласної ДЮСШ №4 (дитячо-юнацька спортивна школа), яка розташована за адресою вул.Уласа Самчука,8 (Стрийський парк).
Секція працює лише тиждень, а в ній замається уже 18 дівчаток віком від 12 до 15 років. Тренери пообіцяли, що навчання гандболу буде захоплюючим. «Що люблять діти? Ігри – багато ігор! Тут буде ще більше! Приходьте» , - запрошує Віталій Надич і інших дівчаток, -«з нами шлях до чемпіонства коротший та цікавіший».

galsports.com
Источник