Завершився ювілейний турнір з гандболу серед дівчат у місті Тернівка

10:56 | 19 октября 2015
З 15 по 17 жовтня у місті Тернівка пройшов вже Х всеукраїнський турнір з гандболу серед дівчат. З 15 по 17 жовтня у місті Тернівка пройшов вже Х всеукраїнський турнір з гандболу серед дівчат. Цього разу він проходив серед гандболісток 2004-2005 років народження. У змаганні брали участь 6 команд з п’яти міст України: м. Томаківка, м. Дніпродзержинська, м. Пологи, м. Харкова та дві з м. Тернівка. 
У перший день харків’янки зіграли дві гри. Перша гра була одразу після Параду відкриття із командою з м. Пологи. Гра з самого початку розпочалася під диктовку харків’янок. Швидка гра півсередніх та центрального гравців нашої команди не зламали одразу захист дівчат із полог, що в свою чергу надало можливість кутовим і лінійному гравцям також долучитися до розгрому суперниць. Атака за атакою наші дівчата йшли у відрив. У захисті команда також відіграла май же без помилок, а якщо вони і були, то воротар команди, Наталія Спасьонова, їх виправляла, про що свідчить рахунок пропущених нею м’ячів, всього за 2 тайми. Також варто відмітити двох кращих бомбардирів за цю гру, це Чуприна Олександра, із 5 закинутими м’ячами, та Чаленко Яна, із 4 м’ячами, які попали у ціль. Підсумковий рахунок гри 21:2 на користь слобожанок. 
Друга гра була проти команди з м. Дніпродзержинська, але і вона не була складною для команди Харкова, так, як команда з берегів Дніпра складалась майже на 70% із дівчат молодших ніж 2005 рік. Тому тренер, Олексій Нечволод, майже одразу виставив другий склад команди, надавши першому можливість відпочити. У другій грі також відмітилися доброю результативністю два гравці: Чаленко Яна - 3 закинуті м’ячі, Мерна Кристина - 4 м’ячі. Також можна відмітити гру капітана команди Чуприни Олександри, якій була поставлена задача виступити в ролі розпасовуючого гравця і з якою вона справилася на відмінно. Рахунок гри 10:4 на користь команди Харкова. Другий день змагань для харків’янок також розпочався з неважкої гри проти команди м. Томаківка. Команда Томаківки складалась із дівчат, які зовсім нещодавно почали займатися гандболом і вже почали брати участь у змаганнях. Хотілося б зазначити, що їх бажання грати десь навіть компенсувало брак вміння. Гру також розпочав другий склад команди Харкова, але вони зустріли серйозний опір у захисті, і тренеру довелося навіть випускати гравців основного складу. Але другий тайм розпочався зовсім за іншим сценарієм, команда з м. Томаківки вже втомилася і не могла протидіяти нашим гравцям, чим і скористалися харків’янки. У цій грі вперше у воротах гостей розписалися наші наймолодші гравці Садовнича Катерина та Юрченко Аліса, додамо, що це їх перші змагання. Остаточний рахунок гри 15:8 на користь слобожанок.
У четвертій грі Харків’янки зійшлися у двобої із першою командою господарок турніру, яка і була грою за перше місце змагань, так як гра із другою командою м. Тернівки була чисто статистичною. З перших секунд гри тернівчанки захопили ініціативу у свої руки. Чи то дівчата розслабилися, чи то «мандраж» перед основною грою, але почалися безглузді втрати м’яча та перехоплення, виходи один на один із нашим воротарем, промахи мимо воріт суперника, і рахунок гри на п’ятій хвилині вже був 5:0 на користь господарок. Та команда зібралася і почала наздоганяти. За кілька хвилин до кінця першого тайму розрив був всього 2 м’ячи, але знову втрати, знову помилки - і розрив вже 4 м’ячі. У першому таймі можна відмітити чудову гру Наталії Спасьонової, яка відбила семиметровий кидок, та одразу кидок після підбирання. Другий тайм розпочався також яскраво та динамічно. Команди обмінювалися блискавичними атаками, які завершувалися красивими голами, що змусило вболівальників краще й краще підтримувати своїх улюбленців. Мабуть, ця підтримка рідних стін і додавала сили дівчатам з Тернівки, а харків’янкам заважала, тому що знову помилки, брак у передачах - і вже рахунок мінус 6 м’ячів. У цій грі аж 3 гравці закинули по 3 м’ячі: Логвінова Кристина, Мікадзе Маргарита та Якубович Дар’я. Також добре відіграли у захисті Рижкова Дар’я та Чуприна Олександра. Рахунок на табло після фінального свистка 20:14 на користь команди КДЮСШ «Темп»
Остання гра нашої команди була майже тренувальною. На поле виходили всі гравці команди і майже всі розписалися у воротах команди Тернівка ІІ. Рахунок гри 15:10 на користь команди Харкова.
Команди посіли місця наступним чином:
І місце Тернівка І ІІ місце Харків КДЮСШ № 3 ІІІ місце Пологи IV місце Дніпродзержинськ V місце Тернівка ІІ  VI Томаківка
На останок хотілося б подякувати організаторам турніру Злобіній Олександрі та Устюговій Лілії за домашній прийом та за запрошення, батькам за те, що прийняли наших дітей до себе, міському голові, Тарелкину В., за підтримку цього турніру. Ми вже не перший раз буваємо на турнірах у місті Тернівка, та кожного раз вони все кращі й кращі. Тож бажаємо наснаги та успіху у подальшому проведенні цих змагань.
slobodahandball.de
Источник