Національна збірна: без Гончарова, але з Акименком

18:56 | 25 октября 2015
27 жовтня в Запоріжжі стартує тренувальний збір чоловічої збірної перед матчами проти Кіпру (4 листопада в Нікосії) та проти Латвії (8 листопада в Києві) у кваліфікаційному турнірі до чемпіонату світу-2017. 27 жовтня в Запоріжжі стартує тренувальний збір чоловічої збірної перед матчами проти Кіпру (4 листопада в Нікосії) та проти Латвії (8 листопада в Києві) у кваліфікаційному турнірі до чемпіонату світу-2017. З 28 гравців викликаних до збірної найбільше представництво – 9 гандболістів - має ЗТР. Головний тренер запорізького клубу Віталій Нат у коментарі сайту Федерації гандболу України розповів про готовність деяких зі своїх збірників.   
«Те, що від нашого клубу до збірної викликані 9 гравців, звичайно радує, - відзначив Віталій Нат .- Це гарна оцінка роботі всього колективу нашого гандбольного клубу.  ЗТР завжди славився сильною гандбольною школою. 
Лівий півсередній Роман Гончаров, нажаль, зіграти за збірну не зможе. Він все ще відновлюється після травми і лише два тижні тому почав бігові вправи. 27-го жовтня у нього буде медичне обстеження. Поки великі навантаження йому заборонені. 
Натомість готовий виступати за збірну правий крайній Андрій Акименко. Він отримав травму на початку першого матчу ЗТР у Кубку ЄГФ (10 жовтня) та пропустив другий поєдинок (17 жовтня). Але нічого серйозного у нього не було - розтягнення зв’язки. Лікарі порекомендували два тижні його не навантажувати.  Зараз він вже тренується у повну силу. Андрій у добрій формі і посперечається за місце в основному складі. Хоча конкуренція в збірній хороша – на правому краю також Артем Козакевич, Юрій Кубатко, Олексій Ганчев. Проте здорова конкуренція ще нікому не заважала.
Лівий край Євген Константинов та правий край Олексій Ганчев – два досвідчених гравця, які мають бути серед лідерів збірній та допомагати більш молодим виконавцям. Ганчев багато пропустив через травму, але вже відновився і перебуває у гарній формі. Найголовніше  - він переборов психологічний бар’єр після травми і зараз добре виступає, що помітили у збірній. Константинов  - людина, яка постійно віддається на тренуваннях та і в іграх. Головний тренер збірної чудово знає його можливості.  
Євген Умовіст - досвідчений воротар, йому 30 років. Він пограв за кордоном, а зараз добре влився в нашу команду. До переходу у ЗТР у серпні він три місяці тренувався індивідуальною, що не можна назвати повноцінною передсезонною підготовкою, проте зараз він вже набирав форму.  Виклик до збірної цьому підтвердження. 
Лівий півсередній Максим Карамишев зараз перебуває у добрій готовності. Його рівень і досвід дозволяють претендувати на провідні ролі у збірній, проте все залежатиме передусім від Максима. Від того як він зможе проявити себе на зборах національної команди. Це стосується кожного з викликаних».  
Всі гравців ЗТР викликані до збірної: голкіпер Євген Умовист (ЗТР), розігруючий Олександр Тільте, ліві півсередні  Максим Карамишев та Роман Гончаров (ЗТР), правий півсередній Максим Бегаль, лінійний Роман Северин, лівий крайній Євген Константинов , праві крайні Андрій Акименко та Олексій Ганчев. 
Повний склад збірної України:
Голкіпери: Ігор Чуприна (Tatran, Словаччина), Вадим Бражник (Dunarea Calarasi, Румунія), Богдан Панченко (ЦСКА), Євген Умовист (ЗТР).
Розігруючі: Олександр Южбабенко (Dunarea Calarasi, Румунія), Олександр Тільте (ЗТР), Едуард Клюйко ("СКІФ Краснодар", Росія). 
Ліві півсередні: В’ячеслав Садовий (Tatran, Словаччина), Євген Буйненко (
Источник