Едуард Клюйко: Цього разу особливо радий виклику до збірної

11:56 | 31 октября 2015
23-річний розігруючий збірної України Едуард Клюйко, який в міжсезоння змінив другу німецьку Бундеслігу на російську Суперлігу, розповів сайту ФГУ про свої очікування від виступів у національній команді. 23-річний розігруючий збірної України Едуард Клюйко, який в міжсезоння змінив другу німецьку Бундеслігу на російську Суперлігу, розповів сайту ФГУ про свої очікування від виступів у національній команді. Наразі збірна перебуває у Запоріжжі, де готується до матчів кваліфікаційного турніру до чемпіонату світу-2017: 4 листопада українці на виїзді зіграють проти збірної Кіпру, а 8 листопада в Києві прийматимуть збірну Латвії.
Ти вперше потрапив до національної збірної зовсім нещодавно - в квітні 2015-го. Потім викликався у червні. Всього маєш 5 матчів за збірну. Почуваєшся вже своїм у команді?   
Я завжди радів викликам до збірної, а цього разу я радий особливо. Розумію, що могли і не викликати. Адже в клубі (краснодарський «СКІФ», 9 місце чемпіонату Росії )поки все йде не так, як хотілось би. Почали сезон з поразок, тренера змінили рано. Мало що виходить. 
У міжсезоння клуб знайшов дуже пізно. Змінив Німеччину на Росію. В російському чемпіонаті мені поки дуже важко звикнути до всього: там інший гандбол, інша школа - все інакше. 


До чого саме важко звикнути?
Російський гандбол, напевне, років на 20 років відстає від німецького за тактикою, за технікою. Тому й важко. 
Чому погодились на перехід до російського чемпіонату?
Вчасно не підписав контракт в Німеччині, потім змінив агента, зрештою залишився останній варіант.
Які маєш очікування від приїзду до збірної ?    
Фізично я готовий повністю, психологічно – теж. Я радий бути тут і налаштований працювати заради успіху збірної.
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник