Станіслав Жуков: Пишаюсь тим, що є частиною збірної України

19:41 | 01 ноября 2015
Гравець збірної України Станіслав Жуков цього сезону став одним з основних захисників «Мотору» в Лізі чемпіонів. Гравець збірної України Станіслав Жуков цього сезону став одним з основних захисників «Мотору» в Лізі чемпіонів. У збірній простору для самореалізації у 23-річного лівого півсереднього ще більше: тут він активно задіяний і в захисті, і в нападі. Про підготовку національної команди до стартових матчів кваліфікації чемпіонату світу-2017, про своє ставлення до виступів за збірну Станіслав Жуков розповів в інтерв’ю сайту ФГУ.     На зборах, які тривають зараз у Запоріжжі, збірна в контрольному матчі програла «Мотору». Чи розбирали в команді цю поразку?   
Так, ми передивились відео цієї гри, розбирали помилки у захисті та в нападі. Їх, нажаль, було чимало. Ми невдало зіграли в центрі захисту, не впорались там з розігруючим «Мотора» Борисом Пуховським. В нападі ми награвали одні комбінації, однак проти оборони суперників 3-3 заготовок не було. Але маємо і позитивні моменти: деякі комбінації ми доводили до кінця, згадували те, що відпрацьовували у збірній влітку, коли мали більше часу на підготовку. Зараз ми перебуваємо у тренувальному процесі і нічого страшного в поразці в контрольному матчі немає. Ми знаємо свої недоліки і працюємо над тим, щоб їх не було.
Чи є у збірної основний варіант захисту? 
Ми награємо різні варіанти. Певного основного ще немає, адже до збірної ще під’їдуть Юра Маньковський та В’ячеслав Садовий. На зборах у Запоріжжі на ранковому тренуванні більше награємо оборону, увечері – напад. Все намагаємось встигнути за максимально короткий строк.   
Чи є різниця в твоїх ігрових обов’язках в «Моторі» та в збірній? 
У «Моторі» я передусім виконую роль захисника та веду перехід, а у збірній граю і в обороні, і в нападі. Але завдання як в клубі, так і в національній команді одні – виходити та грати проти будь-якого суперника. 


Чи є якась інформація про найближчого суперника збірної  - команду Кіпру? 
Будемо дивитись їх відео, вивчати гру цієї збірної. В будь-якому разі легких суперників вже не залишилось. Потрібно серйозно налаштовуватись і перемагати. 
Яке значення особисто для тебе має можливість виступати за збірну ? 
Я пишаюсь тим, що є частиною нашої збірної. Грати в ній це великий плюс для мене зокрема і тому, що тут я отримую більше часу в нападі, чого у мене немає в клубі. Виступати у матчах національної команди це престижно і також дає шанс засвітитися на міжнародній арені. Хочеться, щоб наша збірна нарешті подала відбір і знову виступила у фінальній частині чемпіонату світу чи Європи.
Нагадаємо, збір національної команди у Запоріжжі завершиться 2-го листопада. Наступного дня збірна прибуде до Києва, звідки вилетить на перший матч кваліфікаційного турніру до чемпіонату світу-2017. 4-го листопада команда Віталія Андронова на виїзді зустрінеться зі збірною Кіпру, а 8-го листопада у залі Національного університету фізичного виховання і спорту України прийматиме Латвію. Початок цієї гри о 17.00. 
У першому кваліфікаційному раунді збірна України разом зі збірними Греції, Латвії та Кіпру потрапила до групи 3. Переможці кожної з шести кваліфікаційних груп отримають право зіграти у плей-оф відбору, де і розігруватимуться путівки на чемпіонат світу-2017.  
Кваліфікаційні турніри пройдуть з 4 листопада 2015-го року по 17 січня 2016-го. Матчі плей-оф відбудуться 10/12 та 14/16 червня 2016-го року. 
Фото handball.motorsich.com
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник