Тренер збірної України: непокоїть фізичний стан, а зіграність прийде з матчами

15:41 | 03 ноября 2015
Віталій Андронов перед вильотом збірної України на матч проти Кіпру (4 листопада) у першому турі відбору до чемпіонату світу-2017 відповів на питання сайту Федерації гандболу України. Віталій Андронов перед вильотом збірної України на матч проти Кіпру (4 листопада) у першому турі відбору до чемпіонату світу-2017 відповів на питання сайту Федерації гандболу України.   Не думаєте, що слабким місцем у грі збірної може стати лівий край, де через травму Євгена Константинова залишився тільки Євген Жук?
Ліворуч за необхідності може зіграти хтось з центральних гравців. Більше мене непокоїть правий край, де ми не впорались у захисті в поєдинку проти "Мотора".
Були сподівання, що Константинов встигне відновитись від травми спини. Він принаймні почав тренуватись?
Нажаль, ні. У жодному тренуванні збірної під час зборів у Запоріжжі він участі не брав.
Задоволені роботою команди у Запоріжжі?   Те що ми намічали, ми виконали. Непокїть те, що гравці перебувають не в найкращому фізичному стані, дуже важкі. Є також брак ігрового взаєморозуміння, але це приходить разом з іграми. В контрольному матчі проти "Мотора"  (30 жовтня) зазнав травми Клюйко. Після цього він не тренувався, але лікарі кажуть, що до гри проти Кіпру він буде готовий. Загалом настрій на зборах був робочий, всі працювали в силу своїх можливостей.
Яким буде основний захист збірної?
Основною буде оборона 6-0 та, як варіант, 5-1 чи 5-1 зі зміщенням.  
Що відомо про збірну Кіпру?
Відомо, що в їх складі є натуралізовані югослави. Кіпр - непогана збірна, захищаються 6-0, але дуже рухливо, як всі південні команди. Грають з бажанням. У нападі кіпріотів відчувається зіграність. Це команда цілком європейського класу, тому легкої прогулянки у нас точно не буде. Але перемагати Кіпр потрібно, це - однозначно.
Нагадаємо, що у першому кваліфікаційному раунді збірна України разом зі збірними Греції, Латвії та Кіпру потрапила до групи 3. Переможці кожної з шести кваліфікаційних груп отримають право зіграти у плей-оф , де і розігруватимуться путівки на чемпіонат світу-2017.
1тур. 4 листопада: Кіпр-УКРАЇНА, Латвія-Греція. 2 тур. 8 листопада: Греція-Кіпр, УКРАЇНА-Латвія (поєдинок відбудеться в залі Інфізу, початок о 17.00)
ФОТО — Сергій Цукіло та ГК “Мотор”
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник