Гравець збірної України: У нас добре працював перехід та швидкий центр

13:11 | 05 ноября 2015
Збірна України у стартовому матчі відбору до чемпіонату світу-2017 на виїзді впевнено перемогла Кіпр. Збірна України у стартовому матчі відбору до чемпіонату світу-2017 на виїзді впевнено перемогла Кіпр. При цьому з 27-ми м’ячів нашої команди 12 закинули крайні гравці. Про командний успіх і свої голи в інтерв’ю сайту ФГУ розповів правий крайній збірної та ЗТР Андрій АКИМЕНКО.     
Збірна України досягла розгромного рахунку в другому таймі, натомість в першому були певні проблеми…   Спочатку ми дещо метушились, можливо, переналаштувались на гру. Але з середини першого тайму відчули впевненість, почали забивати м’ячі і все встало на свої місця. Головне в першому матчі – це перемога! Зараз всі, зрозуміло, у доброму настрої.   
Нажаль, телевізійної трансляції гри не було. Отож розкажи про свої м’ячі. Як вони були закинуті? 
Два голи я закинув у стаціонарних атаках, коли м’яч доводили до моєї позиції правого крайнього, ще один з провів у відриві. 
А як закидав найкращий снайпер матчу лівий крайній Євген Жук, на рахунку якого 7 голів після 7-ми кидків?
Він також забивав з краю, але ще більше з відривів. У нас добре виходив швидкий перехід та розіграш швидкого центру. 
Справляє враження статистика гри збірної України в обороні: лише 13 пропущених м’ячів за гру. Особливо надійно зіграли в другому таймі, коли дозволили суперникам відзначитись тільки 4-ри рази...
Ми бились один за одного, допомагали один одному. Часто обходили лінійного суперників, не давали суперникам сильно кидати ззаду. Завдання було дозволити кидати не ближче ніж у 9-10 метрів. У нас високі центральні захисники і з такої відстані пробити їхній блок дуже складно. Також ми намагались не пропускати передачі в лінію. В цілому, у нас все вийшло. 

У збірної України 6-ть двохвилинних вилучень. Наскільки жорстко грала наша команда в обороні? 
Не скажу, що ми діяли надто жорстко. Так, було кілька таких моментів, а в кількох епізодах вилучення судді могли б і не давати.      
За що отримав жовтку карту головний тренер нашої збірної Віталій Андронов?
Саме за емоційні претензії до арбітрів, через їх суперечливі рішення. 
Що тренер сказав команді після гри?
Привітав з перемогою. Щодо помилок, то їх ми будемо розбирати пізніше. Розбір польотів буде вже в Києві.  
Ваш наступний суперник – Латвія – також стартувала з перемоги. Отож київський поєдинок з ними 8-го листопада визначить одноосібного лідера групи…    
Ми будемо налаштовуватись тільки на перемогу. Гратимемо перед своїми вболівальниками і маємо довести, що здатні виграти цю відбірну групу. Ми налаштовані битись до останнього.      1-й кваліфікаційний раунд чемпіонату світу 2017  Група 3. 1-й тур 
Кіпр - Україна 13:27 (9:13)  
УКРАЇНА: Жук - 7, Карамишев - 5, Акименко – 3, Жуков - 3, Чичикало - 2, Козакевич - 2, Тільте - 2, Южбабенко - 1, Клюйко - 1, Шевельов - 1, Садовий, Маньковський, Ганчев, Тютюнник. Воротарі: Чуприна, Бражник,   7-метрові  - 3/3  2-хвилинні вилучення – 6 (по два вилучення у Шевельова та Садового, по одному - у Жукова та Маньковського). 
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник