Головний тренер збірної: Без голів півсередніх перемогти неможливо

22:26 | 08 ноября 2015
Віталій Андронов назвав причину домашньої поразки збірної України від Латвії (18:23) у кваліфікації до чемпіонату світу-2017. Віталій Андронов назвав причину домашньої поразки збірної України від Латвії (18:23) у кваліфікації до чемпіонату світу-2017.  
«Прикро, що програли з різницею в 5-ть м'ячів. Ми не заслуговували на таку поразку. У нас була нагода виграти, але ми нею не скористались. Поступились дуже класному супернику. Якщо не забивати ззаду: з 9-10 метрів, то в сучасному гандболі дуже проблематично досягнути успіху. У нас передусім не вийшла гра в нападі. Центральні гравці забили свої голи, а півсередні не зіграли,  праві півсередні випали зовсім. Їх виводили  на кидок, вони кидали з семи метрів, але все повз ворота, в штанги.    Ми нічого не зуміли зробити з захистом латвійців 6-0. Вони далеко не виходили,  пропонували нам кидати. Ми робили це, але класу гравців нам не вистачило, щоб забивати ці голи, а без голів півсередніх не перемогти. Не було вільних зон для лінійних, для крайніх для входу. 
Дорікнути гравцям мені немає в чому. Вони боролися, билися, але команді не вистачає класу, зіграності, не вистачає турнірів. Ми вчимося в офіційних іграх. У нас в команді ті гравці, які хочуть грати, тому будемо продовжувати з ними працювати і надалі. Ми дуже ускладнили собі завдання по виходу на чемпіонат світу, але будемо боротися до кінця.  Потрібно прийняти цю поразку, зробити аналіз та працювти далі».
Після 2-х турів в нашій групі з 4-ма очками лідирує Латвія. Україна (2 очки) — на 2-му місці. 
Всі наступні тури  кваліфікації відбудуться в період з 7-го по 17 січні. На Україну очікують такі поєдинки:  7 січня УКРАЇНА — Греція 10 січня Греція — УКРАЇНА;  14 січня УКРАЇНА — Кіпр; 17 січня Латвія — УКРАЇНА
Тільки переможець групи вийде в плей-оф, де в червні 2016-го року зіграє за путівку на чемпіонат світу 2017.    Сергій ЦУКІЛО   ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ

Источник