Головний тренер «Дніпрянки»: Що відбувається в головах гандболісток, важко розібратись навіть мені

11:41 | 11 ноября 2015
Слідом за «Галичанкою» та «Карпатами» з’ясувати стосунки між собою у вітчизняній жіночій Суперлізі готуються ще два принципових суперника. Слідом за «Галичанкою» та «Карпатами» з’ясувати стосунки між собою у вітчизняній жіночій Суперлізі готуються ще два принципових суперника. 13 та 14 листопада в Херсоні зіграють «Дніпрянка» прийматиме «Спартак». Наразі київський клуб третій в турнірній таблиці, випереджаючи конкуренток з Херсона лише на одне очко. Головний тренер «Дніпрянки» БОРИС МИЛОСЛАВСЬКИЙ у інформативному інтерв’ю прес-службі ФГУ розповів про завдання своєї на сезон та про лідерів команди, про підготовку до матчів проти «Спартака» та про особливості тактики суперниць. Також досвідчений спеціаліст порівняв силу «Галичанки» та «Карпат» й зізнався, що навіть йому іноді дуже складно передбачити, як гратимуть його підопічні.  

БОРИС МИЛОСЛАВСЬКИЙ – головний тренер ГК «Дніпрянка»
«Спартак» для вашої команди суперник особливий? 
Це принципові ігри. Ми поряд в турнірній таблиці. Але будь-яка гра зі «Спартаком» в усі часи є важливою. Зараз готуємо команду грати тільки на перемогу. Не будемо поки говорити лише проти третє місце. Триває боротьба за четвірку. Не варто списувати з рахунків миколаївський «Реал», який відстає від нас лише на два очки. Минулого сезону ми виграли у «Спартака», але поєдинки проходили в гострій боротьбі. Так в  херсонському турі ми перемогли з різницею лише в один м’яч. «Спартак» при цьому на останніх секундах не закинув 7-миметровий. 

«Дніпрянка» - бронзовий призер трьох останніх чемпіонатів України  
Як проходить підготовка «Дніпрянки» ?
Серйозні ігри з «Галичанкою» в минулому турі показали наші вади. Ми не реалізовували багато моментів, не закидали семиметрові. Над цим і працюємо. І також згадуємо «Спартак». Вони були у нас на турнірі в серпні. Тоді киянки виглядали дуже добре підготовленими, краще ніж ми і здобули перемогу. 
Якої гри очікуєте від «Спартака» цього разу? 
«Спартак» - це не «Галичанка», вони грають в абсолютно інший гандбол. У них має гравців, які можуть вразити ворота з 9-10 метрів. «Спартак» - молода команда, яка грає за рахунок швидких переводів м’яча з флангу на фланг, використовує стяжки. Щоб протистояти їм, потрібно дуже добре відпрацювати в захисті, швидко переміщуватися, не дати можливості для проведення проникаючих атак. 
Кого зараз можна назвати лідером «Дніпрянки»?
Упродовж вже двох сезонів це наш капітан Катерина Кандибей (лівий крайні). З молодих гравців це бомбардир Дарина Сурган (півсередня), Ксенія Проценко  (півсередня). Непогано проти «Галичанки» зіграла наша лінійна Яна Рева. Вона і в оборонних діях знаковий гравець. У грі зі «Спартаком» буде важливим наскільки надійно зіграють воротарі. У нас це Тетяна Чернявська та Валентина Дрембач. Це молоді голкіпери, але у нас вони стоять вже не перший рік. Стабільності, нажаль, жодна з них не демонструє : можуть одну гру провести вдало, а в іншій не впоратись.  


Які завдання стоять перед «Дніпрянкою» в цьому сезоні?
«Карпати» та «Галичанка» питання потрапляння до першої четвірки вже вирішили. Ще на два місця претендуємо ми, «Спартак» та «Реал». Тернопільський «Економ-Універ» уже, можна сказати, відвалився.  Потрапити до першої четвірки – це для нас завдання номер один, а далі вже будемо визначатись з наступними цілями.   
«Дніпрянка» вже зіграла з обома фаворитами - «Карпатами» та «Галичанкою».  Яка з цих команд сильніша? 
Домашня поразка «Галичанки» від «Карпат» 14:24 в минулому турі мене просто потрясла. Я був упевнений, що ці команди приблизно рівні. Коли «Галичанка» приїжджала до нас у Херсон, вона справила враження міцної, впевненої команди. В поєдинку ж порти «Карпат» львівські гандболістки виглядали якимись нервовими. Але в боротьбі за медалі все ще попереду. «Галичанка та «Карпати» ще проведуть між собою 6-ть матчів. До того ж і «Дніпрянка» ставить перед собою завдання відбирати очки в лідерів. Але, по-перше, нам потрібно взяти свої очки. Так у матчах проти «Економ-Універа» ми спочатку виграли 44:16, а наступного дня лише за 5-ть секунд до сирени врятувались від поразки (нічия  - 20:20). Ось що таке жіночий гандбол. Психологія дуже багато значить. Все головах гандболісток. А що саме там відбувається, навіть мені у мої 68-м років розібратись важко.
Фото dnepryanka.com.ua та fakti.ks.ua Сергій ЦУКІЛО Федерація гандболу України 



Источник