Головний тренер “Спартака”: Якщо переможемо “Дніпрянку”, це наблизить нас до мети

19:56 | 12 ноября 2015
13 та 14 листопада в Херсоні відбудуться інтригуючи поєдинки жіночої “Суперліги” між  “Дніпрянкою” та “Спартаком” - конкурентами за поточне третє місце в чемпіонаті. 13 та 14 листопада в Херсоні відбудуться інтригуючи поєдинки жіночої “Суперліги” між  “Дніпрянкою” та “Спартаком” - конкурентами за поточне третє місце в чемпіонаті. Зараз його посідає київська команда, але “Дніпрянка” відстає лише на одне очко. Головний тренер “Спартака” Майя КАРБУНАР розповіла сайту ФГУ про підготовку і проблеми команди перед принциповими матчами, а також озвучила мету “Спартака” в сезоні.      У “Спартака” не було медалей Суперліги з сезону 2011/2012, коли команда завоювала бронзу. Зараз “Спартак” перебуває на третьому місці чемпіонату. Чи стоїть завдання здобути нагороди?   
Кожний гравець та тренер хоче медалей. Але поки основне для нас - це потрапити у першу четвірку, а потім вже будемо боротися за нагороди. 
Чи є в клубі умови для підготовки та гідний підбір гравців, щоб претендувати за місце в трійці?
Тренуємось у столичному спортінтернаті КСЛІ, маємо по одному тренуванню на день.  У “Спартака” проблеми зі складом, але ті гандболістки, які у нас є, готові боротися. Лідерами “Спартака” можу назвати півсередніх Ганну Казаєву і Олену Рудько, у воротах допомагає Ольга Михайленко. Всі інші також стараються, працюють на команду. Виходить щось у грі, чи ні — руки ніхто не опускає. 
Скільки гандболісток берете на матчі проти “Дніпрянки” ?  Чи є втрати ? 
Їдуть 11-ть гравців. Всі здорові. 
Який результат двоматчевого протистояння в Херсоні Вас влаштує? 
Хочемо виграти бодай одну гру. Це наблизить нас до потрапляння у першу четвірку. Потрібно  брати очки, адже зовсім недалеко від нас у турнірній таблиці перебуває миколаївський “Реал” - дуже добра команда.
Тренер “Дніпрянки” Борис Милославський назвав “Спартак” командою, яка більше аніж на кидки здалеку, робить ставку на швидкі переміщення в атаці та на входи в лінію. Що Ви, у свої чергу, може сказати про “Дніпрянку”?     У них доволі добра команда. Мають по два гравці на кожну позицію. У тренера є вибір. “Дніпрянка” - молода і дуже рухлива команда. Нам буде потрібно зупинити їх швидкий перехід. У Михайла Борисовича колектив збалансований, чого, нажаль, немає у “Спартака”. 
Який матч можете назвати найкращим для “Спартака” з тих, що команда провела у цьому сезоні?  
Найкращою була перша гра проти “Галичанки” у Львові. Ми продемонстрували справді командний гандбол, добре діяли в захисті. Був колектив і характер. Ми програли (22:27), але претензій не було до жодного гравця. 
5-й тур Суперліги  13 листопада “Дніпрянка” - “Спартак” (початок 17:00) 14 листопада “Дніпрянка” - “Спартак” (початок 11:00)
 Матчі відбудуться у спорткомплексі Херсонського вищого училища фізичної культури.
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник