Воротар молодіжної збірної: Зупинятись не збираюсь, хочу максимального результату

08:11 | 20 ноября 2015
Надійна гра воротаря молодіжної збірної України та «Галичанки» Марії ГЛАДУН на Кубку Турчина-2015 справило яскраве враження на вболівальників. Надійна гра воротаря молодіжної збірної України та «Галичанки» Марії ГЛАДУН на Кубку Турчина-2015 справило яскраве враження на вболівальників. Після перемоги молодіжки над «Спартаком» у матчі за третє місце Марія відповіла на питання сайту ФГУ. 
Ти вперше в кар’єрі грала у київському Палаці спорту. Ці умови відрізняються від тих, в яких доводилось виступати раніше? 
Мені було дуже незвично. Тут багато простору і до цього було складно звикнути. Позаду воріт немає стіни і м’яч вилітає дуже далеко. За ним доводиться бігати, через що втрачається темп. У перехід швидко віддати вже можливості немає, а це значно змінює всю гру. Проте на другий тайм я зібралась і вже краще відчувала залу. 
Які відчуття були в матчі проти національної збірної, коли молодіжка значну частину першого тайму вела в рахунку, зокрема і завдяки твоїй надійній грі.  
Емоції були дуже сильні - справжнє піднесення. Відчула себе більш впевненою, навіть інакше стала дивитись на гандбол. Я з дитячого гандболу переходжу у професіональний і це надзвичайно важливо відчувати, що ти не стоїш на місці, а зростаєш. Це надихає на ще більші досягнення. 


Як ти прийшли до гандболу ?
У Вінниці, де я навчалась, гандбольний тренер прийшла до школи і запросила займатись цим видом. Мені сподобалось. Спочатку грала в полі, потім мене поставили у ворота, напевне, тому що я висока й руки довгі, могла м’яч дістати. Потім запросили у Київ, а звідти я уже переїхала до Львівського училища фізвиховання. Тепер граю за «Галичанку». Мені подобається. 
Відчувається, що зупинятись ти не збираєшся? 
Зупинятися не хочу. Навпаки, налаштована йти далі: грати ще краще, потрапити до національної збірної та до сильного закордонного клубу. Хочеться досягти максимального результату. 


Фото та текст Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ


Источник