Великий гандбольний вікенд: всі результати українок на євроарені

08:41 | 23 ноября 2015
У вихідні відбулось чимало матчів Єврокубків за участю українських гандболісток і однієї нашої команди. У вихідні відбулось чимало матчів Єврокубків за участю українських гандболісток і однієї нашої команди.
У Кубку ЄГФ, немов лев, билась українська лінійна словацької «Ювенти» ОЛЬГА ПЕРЕДЕРІЙ. У матчі-відповіді проти «Бера Бера» (Іспанія) вона вилучалась двічі, заробила жовту картку і ЗАКИНУЛА 5 ГОЛІВ. Грали й дві інші українки «Ювенти» ЮЛІЯ КУЧЕР (1 гол) та ЄВГЕНІЯ ЛЕВЧЕНКО. Рахунок матчу - 24:24. За сумою обох поєдинків   перемагає «Ювента» (58:53) і виходить до 1/8 фіналу. 


Ольга Передерій - один з лідерів словацької «Ювенти
Безпощадна ІРИНА ГЛІБКО з «Роман» (Румунія) закинула 9 голів «Фраму» (Ісландія) в повторній грі Кубка ЄГФ.  «Роман» виграв 27:22 та пройшов в до 1/8-ї. У 1-й грі Глібко забила 8-м голів. Вона найкращий снайпер команди. У воротах «Романа» - українка ВІКТОРІЯ ТИМОШЕНКОВА.
  ІРИНА ГЛІБКО («Роман», Румунія) – 17 голів в двох матчах проти ісландського «Фраму»
Як ми вже повідомляли раніше, вибула з Кубку ЄГФ львівська «ГАЛИЧАНКА», яка після виїзної поразки (22:28) у протистоянні із «Муратпаша» (Туреччина), вдома виграти не зуміла - нічия 30:30. У господарок 7 м’ячів закинула ЛЕСЯ СМОЛІНГ. По 5-ть м’ячів у НАТАЛІ ТУРКАЛО та ВЛАДИ КОСМІНОЇ. За «Муратпашу», який є лідером чемпіонату Туреччини, 4 рази голами відзначилась українка ЮЛІЯ СНОПОВА. Турецький клуб – в 1/8 Кубку ЄГФ. 

«Галичанка» попрощалась з єврокубками
Успіх турецьких клубів – це й український успіх також. У 4-х з 5-ти турецьких клубах у жіночих Єврокубках є українки. ЮЛІЯ АНДРІЙЧУК закинула 4 м’ячі, ЯРОСЛАВА БУРЛАЧЕНКО – 3, ОЛЬГА ВАЩУК – 3. Внесок українського тріо допоміг їх клубу «Ардешань» виграти у «Есбьєрга» (Данія) з «+9» (на виїзді була поразки «-4») та вийти до 1/8-ї Кубку Кубків.

Турецький «Ардешань» за допомогою українок пройшов в 1/8 фіналу Кубку Кубків
Протистояння українок в Кубку Кубків: ОЛЬГА ЛАЮК («Анкара Єнімахаалле», Туреччина) - 4 голи,  ХРИСТИНА ОЗОЛІНА (БНТУ-БелАЗ, Білорусь) – 3 голи. «Анкара» зазнала поразки від БНТУ-БелАЗ на виїзді (23:26), але виграла за сумою (49:46) і пройшла в 1/8-му. Внесок ЛАЮК найвагоміший – 12 голів за 2 матчі.  КАТЕРИНА ЧУМАК («Анкара») цього разу не грала.

Ольга Лаюк - найкращий снайпер турецького «Анкара Єнімахаалле» в сезоні. Фото bizimantalya.com
Три м’ячі закинула українська розігруюча АНАСТАСІЯ МЕТЛИЦЬКА з азербайджанського «АБУ Баку» в двох матчах Кубок Виклику проти нідерландського Schuler Afbouwgroep. Втім шансів у «АБУ Баку» не було – дві поразки 19:27 та 22:29. 
На стадії 1/8-ї фіналу в Кубку виклику в боротьбу вступають останній український клуб в жіночих єврокубках - «КАРПАТИ» - та турецький Kastamonu B. Genclik SK, у складі якого виступає голкіпер ОЛЕСЯ СЕМЕНЧЕНКО.

«Карпати» стартують у Кубку виклику з 1/8 фіналу.  Фото Anton van Boesschoten
Ще у п’ятничній грі Ліги чемпіонів ліва крайня ВІКТОРІЯ БОРЩЕНКО закинула один м’яч, а її «Ростов-Дон» на виїзді завдав поразки словенському «Кріму» 36:31 та завершив груповий турнір з бездоганними показниками 6 матчів/6 перемог. У 5-ти матчах голами відзначалася Борщенко. Ростовський клуб вийшов до головного раунду з першого місця. 
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ



Источник