ВАСИЛЬ КОЗАР: Я поступаюсь і даю дорогу всім «грамотним та розумним»

10:56 | 23 ноября 2015
ВАСИЛЬ КОЗАР, який в минулому сезоні привів «Галичанку» до золота чемпіонату України, провів свій останній матч на посаді головного тренера команди. ВАСИЛЬ КОЗАР, який в минулому сезоні привів «Галичанку» до золота чемпіонату України, провів свій останній матч на посаді головного тренера команди. Львів’янки в Кубку ЄГФ вдома зіграли внічию 30:30 із турецьким «Муратапашею». З урахуванням гостьової поразки 22:28, «Галичанка» вибула з турніру. Після повторної гри ВАСИЛЬ КОЗАР дав інтерв’ю сайту ФГУ. 
- Не можу звинувачувати дівчат. Вони билися, але тактично десь ми зіграли не так, як слід. Раніше як Козар казав, так команда і робила, і це приносило результат. Однак зараз у кожного нашого гравця та в угрупування всередині команди є свої тренери та радники. Звичайно, мене звинуватять, що я знову неправильно взяв таймаут, неправильно зробив зміну. Зрозуміло, якщо перемога – виграє команда, якщо поразка - програє тренер.  Я сьогодні поступаюсь своїм місцем і даю дорогу всім «грамотним та розумним». Вперед!

Василь Козар та його «Галичанка». ФОТО – Євгеній Кравс. facebook.com/evgeny.kraws
У другому таймі події розвивались таким чином, що «Галичанка» могла розраховувати на загальний успіх. Чого забракло команді?
Коли ми вели 25:20, здавалось, все йде нормально. Але, нажаль, після цього позиційно ми знову не вправились із лінійним. Не зуміли організувати свою гру у нападі. У нас були заготовки, але нам не вдалось організувати свою гру. У нас сьогодні забагато радників. В підсумку команда розвалена. Я не зумів зліпити з неї єдиний бойовий колектив. Але й не варто думати, що пройти «Муратпашу» так легко. Це дуже хороша команда. 
Які у Вас плани на найближчі дні та місяці?
Я свого слова дотримаюсь. З українським гандболом зав’язую. Поки у нас буде тривати цей вакулівський шабаш (Валентин Вакула – делегат ФГУ), мене тут не буде. Мене питають, чи не шкода мені залишати дівчат? Не шкода. Вони на сьогодні сформовані гравці з хорошою школою. Вони будуть грати. 
Хто буде тренувати «Галичанку» надалі?
Звичайно, я хотів щоб це був Віталій Надич, з яким ми разом працювали у Львівському училищі фізичної культури. Ці дівчата є нашими вихованками. Але в керівництва, напевне, є свої плани. 

«Галичанка» вибула з єврокубків, але спробує відстояти золото чемпіонату України. ФОТО – Євгеній Кравс. facebook.com/evgeny.kraws
Всі фото - Євгеній Кравс. facebook.com/evgeny.kraws Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ

Источник